2011. február 25., péntek

Sajtos-paprikás húspogácsa

Avagy a fasírt új ruhája.

Nemrég felfedeztem a spanyol viaszt: a sertés-marha vegyes darált hús egyszerűen mindent visz!

Ez itt egy minden fakszni nélküli fasírt, a tetején marinált paprika/paradicsom és vastag sajtréteg rásütve. Tökéletesen illik rá a mondás: sokszor a legegyszerűbb a legfinomabb!





Sajtos-paprikás húspogácsa


Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
  • 2-3 db marinált paprika/4 db friss paradicsom
  • 20 dkg sajt/füstölt sajt/juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem


Befűszerezzük a darált húst a zúzott fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal,  aprított petrezselyemzölddel,1-2 darab kis kockára vágott marinált paprikával. Nem tévedés: se tojás, se áztatott zsemle/kenyér, semmi!

Alaposan összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, majd minimális olajon mindkét oldalán elősütjük, éppen csak barna kérget kapjon a hús.

Tepsire helyezzük a félig sült pogácsákat, a tetejükre marinált paprikaszeletet vagy paradicsomszeletet fektetünk, és jó vastagon befedjük reszelt sajttal/juhtúróval.

180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, míg a sajt megolvad és kissé megpirul a tetején.

Héjában sült, majd kacsazsírban átforgatott krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Valami elképesztő ízharmónia!





Ihlet: Nők Lapja Konyha 2010. július-augusztus


15 megjegyzés:

  1. Nem szeretlek!!! Nap mint nap reszketve jövök hozzád, hogy megint milyen finomságot készítesz, ami után megint epekedhetek, míg rá nem szánom magam, hogy elkészítsem. Ezen még túl is siklanék, de a gombóc és a húspogácsa a szívemig hatol, azok a gyengéim.
    (Na jó, szeretlek ám!:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Igazad van, sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak.
    A darált hús nálam is ebben a kombinációban a nyerő! :))

    VálaszTörlés
  3. Poppy, megmondalaaaaaaaaaak!!! Ezt gyönyörűen be tudod illeszteni a diétátokba: sovány hússal, nincs benne áztatott kenyér/zsemle, zöldséges :-) Tehát tessék engedni a szirénhangoknak ;-)


    Szemi, tényleg semmi fakszni, és iszonyat finom! A sertés-marha kombó meg világszám!

    VálaszTörlés
  4. ÁÁááááá, Viki, de megenném...!!!! Nagyon fincsi lehetett.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finni lehet,tetszik az új ruha:-)

    VálaszTörlés
  6. Jól is néz ki, az már biztos!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki .biztos olyan finom is!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki, marinált paprikát még nem kombináltam így! Jó ötlet, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  9. Ó igen, most már tudom !!! Itt akadtam el Nálad, vagyis állt le a gépem, meg az én lélegzetem.
    Tényleg micsoda egyszerüség, na ezeket szeretem én igazán. :) Gyors, könnyü, finom, :))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik, érdekelne, hogy hidegen is finom-e?

    VálaszTörlés
  11. Bátran ajánlom kipróbálni a fasírt eme formáját! Egy élmény!

    Nyersen is megkóstoltam a fűszerek miatt, úgy is finom volt :-) Bizonyára hidegen is kitűnő - úgy nem kóstoltuk, de egészen biztos!

    VálaszTörlés
  12. Koszonom. Holnap vendégeken tesztelem. Nem szoktam rajtuk kisérletezni, de ugy gondolom a Te recepted alapjín biztosra mehetek az eddigi tapasztalaim szerint.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Névtelen :-) Köszönöm a kedves sorokat, és izgatottan várom, hogy ízlett a vendégeknek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.