Jellemzően sosincs otthon semmi rágcsálnivaló, úgymint pl. ropi, keksz, sós mogyoró vagy más efféle világi hívságok. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ha lenne, ennénk buzgón, amíg csak látjuk .. Aztán nem győzzük ledolgozni :-)
Inkább sütök olykor-olykor valami ropogtatnivalót, amik persze az esetek többségében nem érik meg a másnapot. Esszük, amíg látjuk...
Ez is egy ilyen mintapéldány. Paradicsomos, oregánós, parmezános kréker, illatos és ropogós, nem lehet abbahagyni.
Már csak egy jó film kell mellé :-)
Pizza ízű kréker
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg parmezán
- 1 ek sűrített paradicsom
- 3 ek ketchup
- 1 dl buborékos ásványvíz
- 4 ek olaj
- 1 tk oregánó
- 1 mk. szódabikarbóna
- só és bors
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zsemlemorzsa, parmezán, szódabikarbóna és a fűszerek, egy másik edényben a nedves hozzávalókat: sűrített paradicsom, ketchup, ásványvíz, olaj.
A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz összetevőket, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A liszt mennyiségét nagyban befolyásolja az evőkanál mérete - a miénk elég nagy, és kellett még hozzá kb. 5 dkg-nyi liszt.
Fóliával letakarjuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Fél óra elteltével lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk (minél vékonyabb, annál ropogósabbra sül), és éles késsel vagy derelyevágóval kis lapocskákra vágjuk.
Sütőpapírral borított tepsin 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ezt jobbkor nem is tehetted volna
VálaszTörlésfel! Hétvégére látogatóba jönnek a sógoromék és már rojtosra gondolkoztam az agyam, hogy milyen rágnivalót prezentáljak egy három napos látogatásra, ami nem viszi el a fél havi kosztpénzt:) Ez teljesen tökéletes lesz, bár én rögtön háromszoros mennyiséggel fogok indítani. A háromféle süti mellé.:) Az én sógoromnál senki nem szeret jobban rágcsálni:) Köszönöm!
Mondd, milyen filmre vágysz, és én viszem! Persze cserébe ezért a remek rágcsáért.
VálaszTörlésHúúúú, de jó!
VálaszTörlésHú, ez aztán nagyon begyere! :)))
VálaszTörlésHú, ezt kár volt látnom, azt hiszem, gyárthatom a fiúknak kiloszám.:-))
VálaszTörlésMicsoda fantasztikus ötlet
VálaszTörlésGuszta!
VálaszTörlésIde vele ízibe!:-)Nagyon tuti!:-)
VálaszTörlésViszem is magammal ezt a recepted is! sokszor tanácstalanul keresgélem a sós rágcsikák között az igazit;)
VálaszTörlésEl tudom képzelni miért fogy olyan gyorsan, mert finom!!!
VálaszTörlésEz valami eszméletlenül jó! És sajtos... muszáj lesz kipróbálni!
VálaszTörlésNagyon jó!
VálaszTörlésHú, de finom lehet! Recept mentve, köszi! :)
VálaszTörlésRemélem, ízleni fog Nektek :-) Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb a végeredmény!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, azt hiszem, ma le is gyártok belőle 2-3 adagot. A kamaszaim, és persze a kicsik is imádnak ropogtatni!
Tegnap megsütöttem a háromszoros adagot. Nagyon ízlett mindenkinek. Tévénézés közben házi snidlinges sajtkrémbe mártogatva valami isteni volt! Köszi a receptet!
VálaszTörlésNoviamy, remélem, bejött az íze!
VálaszTörlésMézeskalács, mekkora király ötlet mellé a snidlinges sajtkrém!!!
Örülök, hogy ízlett a brigádnak :-)