Edit barátnőm küldött a minap egy linket, amire nemes egyszerűséggel csak annyit mondtam: űűűűűűűűűűűűűűűű...
És fordítást kértem :-)
Olyasmi, mint a török pizza, fűszeres húsraguval a tetején. De itt a tészta szinte papírvékony, és serpenyőben sül.
4 perc alatt darabonként.
Elárasztva az egész lakást mámorító illatával. Előző este előkészítettem mindent, másnap szűk fél óra alatt káprázatos reggelit prezentáltam.
Ki ne hagyjátok!
Lahmacun
Hozzávalók 5 db-hoz:
A tésztához:
- 1,6 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1/4 élesztő
- 1/2 kk cukor
- 1/2 kk só
A fűszeres húsraguhoz:
- 12,5 dkg darált marha/marha-sertés/bárányhús
- 1 dobozka sűrített paradicsom
- 1 paradicsom
- 1 kápia paprika (nálam most marinált)
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- őrölt kömény
- oregánó
- friss petrezselyemzöld
- esetleg kevés erőspaprika
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe rakjuk, dagasztjuk-kelesztjük. Én most dagasztás után egy éjszakára hűtőbe tettem, szép lassan gyönyörűen megkelt.
A húsragu hozzávalóit alaposan összekeverjük, ízlés szerint mérve hozzá a fűszereket - és minimum 2-3 órára - de jelen esetben ezt is egy éjszakára - hűtőbe tesszük, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
A megkelt tésztát 5 egyenlő részre vágjuk, lisztezett munkalapon egészen vékonyra nyújtjuk, papírvékonyságúra.
A húsragut is 5 részre osztjuk, és a tésztakorongot vékonyan megkenjük vele, 1 cm-t kihagyva a széléről, mintha pl. májkrémmel kennénk egy szelet kenyeret. Fontos, hogy vékonyan kenjük, mert nagyon rövid a sülési idő!
Serpenyőt forrósítunk, aminek ráilleszkedő fedője is van. Belehelyezzük a megkent tésztakorongot, és fedő alatt, közepes lángon 4 perc alatt egyesével készre sütjük.
Természetesen sütőben is elkészíthető, ilyenkor hagyjuk kicsit vastagabbra a tésztát, és 10-15 perc alatt készítsük el 200 fokon.
Frissen sülve meghinthetjük további friss petrezselyemzölddel, hagymával, paradicsommal, sőt friss citromot is facsarhatunk a tetejére!
azt hiszem hamarosan olyan lesz ez mint a kombe.
VálaszTörlésnaná én is kipróbálom.
Ejj, ez aztán hűha!:) Pizzában is azt szeretem, ha jó vékony a tészta, sok husival. Nyamm.:P
VálaszTörlés:D
VálaszTörlésOrulok hogy izlett!
aztaaa. de guszta! kipróbálom! :)
VálaszTörlésMilyen guszta! Tecccccik :)
VálaszTörlésErre én is csak azt mondom, hogy hűűűűűű!:)
VálaszTörlésVittem a receptet:)
VálaszTörlésHű ez tényleg ütős
VálaszTörlés4Gyerek, tedd a magadévá :-) Imádni fogjátok! De egyből dupla adagot gyúrj!
VálaszTörlésPoppy, ez vékony tészta, vékony husi - de nagyot szól! :-)
Editem, kézcsók!!!
Kricky :-) Isteni!
Csibe, köszi :-)
Kiskukta, ugye? :-DD Hát még az illata! Az íze!
Cs.T - oké!
Bianka, az ám! De mekkorát üt!
Viki: most vagy a család létszáma alapján szóltál, vagy van sejtésed, hogy középső csajom mekkora pizza fun.
VálaszTörlésMeg van célozva holnapi ebédkének.
Ez nagyon-nagyon jól néz ki, de a céklás brownie-d sem egy utolsó kettővel lejjebb:-))))
VálaszTörlésÉn is csak ennyit mondok, hogy űűűűűűűűűűű....!!!
VálaszTörlésTényleg nagyon fincsi lehet,jó kis tartalmas pizza:-)
VálaszTörlésSzuper!!!! Szívesen reggeliztem volna nálad, és eggyel beértem volna.:)))
VálaszTörlésKirály!!! Ezt muszáj megpróbálni!
VálaszTörlésNem vagyunk egy pizzapártiak, de erre én is csak annyit mondok, hogy hűűűűűűűűű ez megérne egy ajtócsapkodást :) A biztositó ugyis fizeti az üveg árát :)))))
VálaszTörlésö...izé....mennyi az annyi a negyed élesztőből?
VálaszTörlésbevallom, én mindig félkilósat veszek, aztán 1 dekás kockákban fagyasztom. most mennyit vegyek elő?
4Gyerek, nálunk 5 dkg egy élesztőkocka, így 1,25 dkg :-) Mivel dupla adagot csinálsz, lehet három lefagyasztott kocka :-)
VálaszTörlésAnikó, az a céklás se volt gyenge! :-) De ez is megért egy misét!
Eszter :-DD
Ditta, ebből elfogy egyszerre két korong is, olyan vékony a tészta :-)
Gizike, lecsúszott volna a második is szerintem ;-)
Foodafok, ne fogd vissza magad! :-)
Viki, ha fizet a biztosító, hadd szóljon az ajtó :-DD
Viki: közben rájöttekm ám én balga, hogy a linken is meg tudom lesni, hisz ebben az országban kötelező a román nyelvtudás.
VálaszTörlésDe hasznos lehet másnak is az infó.
Tészta kel, husi érik, várom a lányokat.
Várom a fejleményeket :-)
VálaszTörlésHi, Chef Viki ! I am so glad you cooked my recipe, and even more that people liked it ! A real joy for me...I have many more yummy recipes,if you want.I live in Italy, so i have many italian recipes that you can try.Have a wonderful day ! :*:*
VálaszTörlésViki: baj van a recepttel. Eccerűen nem írja, hogy direktben a serpenyőből, nagyjából a megsülés pillanatával egyidejűleg olyan párolgási folyamat indul be, hogy azt nem lehet szemmel követni. Szó szerint köddé változik.
VálaszTörlésAki gondolkodik a kipróbáláson, az számoljon ezzel a tényezővel.
Ana Maria :-) Thank you for your kind words and the wonderful prescription! Have a nice day!
VálaszTörlés4Gyerek :-DDD Ezt tanultuk kémiából: szublimálásnak hívják :-))) Szilárd halmazállapotból a folyadék állapot kihagyásával egyből légnemű lesz :-DD
VálaszTörlésUpdate-oljam a receptet ezen kitétellel? :-)
Örülök, hogy erősen párolgott!!!
Rád bízom. szuper, hogy írod a szublimálást, nekem kihagyott már a szürkeállományom.
VálaszTörlésNo, ezt tutira nem hagyom ki! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKicsit sfeeha fílingje van, imádom! :)
VálaszTörlésoldalborda kommentje evés után:
VálaszTörlésez az egytől tízig skálán 10,25-öt érdemel.
Ami, isteni! Próbáljátok ki :-)
VálaszTörlésRainy, olyan! Be is linkeltem mellé a saját sfeeha recimet :-)
4Gyerek :-DDD Oszt hogy jött ki vajon a 0,25? Az mi lehet? Kíváncsi Fáncsi :-))
Kipróbálásra elmentve
VálaszTörlésmegártott neki a statisztika dolgozat meg a közelgő vizsgára való felkészülés.
VálaszTörlésKipróbáltam én is, nagggyon finom! Lizann
VálaszTörlésÚgy örülök :-))))
Törlés