Nagy kedvencünk a gyümölcs-hús párosítás, ez meg itt egy különösen finom darab! A pulykamell omlósra sül a füstölt szalonnacsíkok alatt, és teljesen átjárják a fűszerek - fokhagyma, rozmaring, fehérbor!! - aromái.
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő fogás!
Aszalt barackos pulykamell
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell egészben
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 5-10 dkg füstölt szalonna
- 2 ágacska rozmaring
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- só, frissen őrölt bors
- opcionálisan chili
A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, éles késsel hosszanti irányban 3 mély vágást ejtünk rajta. A vágásokat szétnyitjuk, sóval, borssal - bátrak chilivel is - megszórjuk. Sűrűn teletömködjük barackkal, majd hústűvel/kötőspárgával formára igazítjuk a húst.
Beborítjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnacsíkokkal.
Tepsibe tesszük. Körészórjuk a fokhagymagerezdeket - nem kell meghámozni, elég, ha egy kés lapjával megroppantjuk. Aláöntjük a fehérbort, mellédobjuk a rozmaringágakat.
Fóliával lefedjük, és 1 órán át pároljuk. A fóliát levéve pirosra sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
Huhhhhh még szerencse, mert mindjárt vonatra ültem vóna egy szeletért. Pulykáért és asztaltgyümikért mindin mindenkor, bárhova :)
VálaszTörlés- n + g ...... hogy én ezt a szerencsétlen klaviatúrámat már a büdös életben nem fogom megszokni ?!!! ez szörnyű !
VálaszTörlésFantasztikusan jól hangzik, micsoda ízorgia:-)))
VálaszTörlésFinom lehet, guszta!
VálaszTörlésSzeretem!!! Vagyis amint olvasom, csak szeretném, mert már híre-hamva sincs nekije.:)))))))
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlésNagyon guszta lett Viki,én is szívesen elfogyasztottam volna:-)
VálaszTörlésNAgyon tetszik a tálalás is :) Guszta guszta :)
VálaszTörlésMicsoda finom ízek!
VálaszTörlésBrutál finom. Mentve. ;)))
VálaszTörlésPetra, remélem, ízleni fog Nektek :-)
VálaszTörlés