Kitűnő alternatívája a hagyományos, darált húsból készült, fűszeres fasírtnak. Lehet főzelék feltétje, kipróbálhatjuk hamburgerzsemlébe bújtatva, vagy kínáljuk egyszerűen egy tál friss zöldsalátával.
Laktató, isteni finom, és az ízesítése a végtelenségig variálható.
Az alapötlet a NoSalty-ról származik.
Tonhalas túrófasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 doboz tonhal konzerv (180 gr töltőtömeg)
- só, bors
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
Sütéshez:
- zsemlemorzsa
- pici olaj
A lilahagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Összekeverjük a túróval, a tojással, a tonhallal (mehet bele az olaja is!), sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk - ez függ a túró minőségétől és a tojás nagyságától is!
Két tenyerünk között korongokat formázunk a túróból, megforgatjuk zsemlemorzsában.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, tetejüket megpöttyözzük kevés olajjal.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Természetesen elkészíthetjük úgy is, hogy a korongokat hagyományos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa, és bő, forró olajban kisütjük.
Elégé érdekes ízösszetétel,de azért így összerakva tuti finom:-)
VálaszTörlésNagyon ígéretes.
VálaszTörléstonhalat szeretem, de egyszeri próbálkozás után azt mondom kizárólag konzervből.
VálaszTörlésuhhó szerintem ez egy szuperrrrr kaja.
Izgalmas, szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésNagyon gusztán tálaltad, így szívesen megkóstolnám!! Izgalmasan hangzik lehet kipróbálom egy finom salival.:)
VálaszTörlésJól is néz ki, finom is lehet, de én sajna a tonhalkozervvel haragban vagyok :) Leettem a tányérodról a salátát, úgyhogy ne is keresd :)))
VálaszTörlésMég sosem ettem tonhalat, égés? :)
VálaszTörlésNagyon különleges lehet, a túró és lilahagyma remekül hangzik a halhoz.
A következő recept, amit már meg is sütöttem, szintén tonhalas :) A hagymát úgyis kipiszkálják belőle a gyerekek, szóval meg fogom ezt is sütni. Köszi.
VálaszTörlés