Jócskán van annak két éve, amikor szerintem az egész országban körbejárt egy .pps fájl részletes fázisfotókkal, ezzel egyidőben söpört végig a gasztroblogokon a pipitorta. Ki kuglófformában, ki jénaiban, ki őzgerinc formában sütötte.
De mindenki egyetértett abban, hogy mutatós, gyorsan összerakható, hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Két év után végre én is csatlakozom a helyeslő tömeghez :-)
Pipitorta
Hozzávalók:
- 20 dkg szeletelt bacon
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 zacskó sültcsirke fűszerkeverék
- 2+4 tojás
- 2-3 ek. liszt
- 20 dkg sajt
A csirkemellből vékony szeleteket vágunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, állni hagyjuk egy kicsit.
Egy őzgerinc formát kibélelünk szalonnával. A fűszeres hússzeleteket lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, egy sorban lerakjuk a formába. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és óvatosan ráütjük a 4 tojást, vigyázva, hogy egyben maradjanak.
A maradék húst is lisztbe-tojásba mártjuk, és lerétegezzük a formába. Tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és betakargatjuk bacon szeletekkel.
180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha a bacon körös-körül ropogósra sült - ekkor egész biztos, hogy a belseje is készen van.
Savanyúsággal, lágy krumplipürével tálaljuk.
Nálunk is újra éli virágkorát, mert nagyon finom
VálaszTörlésA tiéd is csodálatos
Óriási kedvencünk és nagyon sokat készítem akár csirke, akár pulyka mellből. Lehet hosszu, lehet kerek. Lényeg, hogy az asztalon legyen. Általában reggelire, vagy vacsorára hidegen szelve jöhet bármikor........ akár most is :))))
VálaszTörlésNagyon gusztusos. S ebben a szörnyü ködös időben még az ablakot is kinyitottam, hátha erre gurul :)))
Mi is szeretjük. Én kerekben szoktam
VálaszTörlésNálunk is nagyon menő, de a tojásozás után még sajtba szoktam "panírozni" a husiszeleteket. Több sajt = több élvezet :DD
VálaszTörlésNahát! Ez nekem eddig kimaradt az életemből... :)))) de annyira guszta, hogy köszi!
VálaszTörlésnem készítettem. még. majd. mikor megérik rá az idő. de enni ettem, egy haver készítette, náluk ehhez az asszonynak nem szabad matatni míg elkészül. hát nem is nyúl hozzá, minek míg finom a végeredmény.
VálaszTörlésÚjabban tepsibe készítem,simán elfogy!Guszta a Tiéd is!:-))
VálaszTörlésViki,nagyon szép lett a tortád:-),én is elszoktam készíteni,nagyon szeretjük:-)
VálaszTörlésMég nem készítettem de egyszer biztos kipróbálom!:) Nagyon guszta.
VálaszTörlésJól néz ki!
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc. :))