Fázom.
És ha fázom, melengető krémlevesekre vágyom :-)
Az ihletet Max Barátomtól merítettem, ez itt egy jóval szerényebb kiadás. De a rakomány jóóóóóóó!!! Pirított kenyérkocka, házi kolbászból "chips" és jóféle parmezán :-)
A napsárga levesen.
Kukorica krémleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 1 szelet szikkadt kenyér
- 8-10 karika házikolbász
- parmezán
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpirítjuk. Ráöntjük a leszűrt kukoricát, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, és főni hagyjuk 15 percig.
Botmixerrel pürésítjük, majd szűrőn át is passzírozzuk.
Felöntjük 2 dl tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, kiforraljuk.
A kolbászt vékony karikákra, majd negyedekbe vágjuk, és saját zsírjában, jó szárazra, ropogósra sütjük.
Forrón tálaljuk, jól megpakolva a tetejét levesbetétekkel!
S a díj :-)
Dittától kaptam, köszönöm szépen!
Íme a szabályok:
- Írj egy bejegyzést,amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet,és másold be az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját akitől kaptad a díjat,és hagy nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat,és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodjál el azon ,hogy ki az az 3-5 blog szerzője akinek a díjat szívesen adnád,linkeld be őket a bejegyzésedben és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogokat részesíts előnyben,ne olyanokat jelöljél akinek több 100 követője van
Ha megengeditek, nem gurítanám személy szerint tovább, a napokban végigkarikázott a blogokon. Legyen azoké, akiknek rendszeres olvasójuk vagyok - több, mint 3-5 blog :-)
De jól néz ki !
VálaszTörlésazt hiszem van is itthon minden hozzá.hurrá meg van a mai ebéd:):)
Szuper recept! Gratula a díjhoz:)
VálaszTörlésGratulálok a díjhoz és a leveshez is egyben!:) Ó, az a kolbászka a tetején... Mr. P. ölne érte:D
VálaszTörlésImádom a kukoricalevest, szoktam készíteni, így ahogy te, csak nem pürésítem, mert szeretjük a szemeket rágcsálni benne:-))))
VálaszTörlésGratulálok a díjhoz:-)))))
Hurrá az összetevőkből is van bespeizolva :))) Na majdcsak egyszer sorra kerül. S még találtam egy jó nagy szál tavalyi házi kolbászt is hozzá.
VálaszTörlésDíjhoz gratula :))
Hú az a füstölt kolbász jó megbolondíthatja,nagyon finom lehet:-)
VálaszTörlésViki,majd nézzél be hozzám kérlek:-)
Gratulálok a díjhoz!!
VálaszTörlésÉn most fááááázom, és egy ilyen finom levesre vágyom.:))) Jöhet így ahogy van azzal a kolbász chips-sel isteni lehet.
Kinn fázom benn melegem van, sehogy sem jó inkább én is kérek egy tányérkával
VálaszTörlésSzuper kis leves!:-))
VálaszTörlésJóóóó lett!
VálaszTörlésNagyon megtetszett a blogod!!!
VálaszTörlésfeliratkoztam követőnek és ezzel a levessel kezdek most izibe!!
Köszönöm,hogy olvashatlak!!Jucc
Pici :-) Sikerült? Ízlett?
VálaszTörlésIldy, köszi :-)
Szia Poppy! Kolbász felejtős ;-)
Anikó, nálunk most debütált, de abszolút nyerő volt!
Viki, akkor ehhez a leveskéhez sem kell boltba menned ;-)
Ditta, nagyon :-)
Gizike, az a kolbász téma nagyot dob rajta!
Bianka, na ez a beszéd :-)
Andi, köszi :-)
Mesterem, szerintünk is :-) Köszönjük!
Jucc, köszönöm a kedves szavaidat :-) Jó étvágyat a leveshez!
Jelentem elkészült a leves ebédre!A családnak iszonyatosan ízlett!Nekem mozzarella és füstölt gomolyám volt,azt reszeltem,olvasztottam bele!
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet,lett egy kedvenc levesünk,máskor is elkészítem!Jucc
Jucc, örülök!!! Egészségetekre :-) Próbáljátok ki a kolbászchips-szel is ;-))
VálaszTörlés