A pipitorta mellett debütált - a tömény húsételhez tökéletes volt a maga könnyedségével, pikáns ízével!
Azt hiszem, nyáron is műsorra fog kerülni, ha beindul a grillszezon!
Kapros-uborkás krumplisaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 4-5 termetes csemegeuborka
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 dl natúr joghurt
- só, bors
- 1 ek. mustár
- opcionálisan kapribogyó
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk. Kockákra vágjuk, összeforgatjuk az uborka levével, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kiemeljük a léből, hozzáadjuk a szintén felkockázott csemegeuborkát.
A joghurtot kikeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a vékonyra karikázott újhagymával és a fűszerekkel, és összeforgatjuk az uborkás krumplival.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Isteni!
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2010. december/január
Nagyon fincsi lehetett
VálaszTörlésez jól hangzik. de ugye az ubi az ecetes? másképp milyen leve?
VálaszTörlésBianka, finom volt :-)
VálaszTörlés4Gyerek, ecetes, aha! Nekem a csemegeuborka = uborkabefőtt :-) Az eltett, üveges ubi.
Ez Én is pont kinéztem egy újságban! Ezek szerint tényleg jó!
VálaszTörlésDe klassz! És kiválóan illett a pipitortához :)
VálaszTörlésNyami nyami nyami!
hát náma a csemegeubi az a fajtája, hogy pl. nem kígyóubi példánya.
VálaszTörlésez tényleg nagymenő páros lehetett.
náma :D :D :D
VálaszTörlésnaná nálam akaródzott íródni.
De jól hangzik! Bizonyára finom is... Ugye milyen sziporka vagyok?
VálaszTörlésViki ez nagyon finom lehet,tényleg jó lehetett a pipitortához:-)
VálaszTörlésCsodáááás!
VálaszTörlésA sima krumplisaláta is kedvenc, ez a kapros változat mégjobb lehet! :)