Itt egy kitűnő "orvosság" az esetleges macskajajra! Ha van még :-)
Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska!
Debreceni káposztaleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 pár debreceni kolbász
- 2 dl tejföl
- 2 babérlevél
- Só, bors
- 2 marék tarhonya
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott savanyú káposztát, s babérlevéllel ízesítve, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Ha a káposzta megpuhult, felöntjük vízzel/húslevessel. Felforraljuk. A debrecenit felkarikázzuk, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk – készre főzzük.
Sóval, borssal fűszerezzük a levest.
A tejfölt felengedjük kevés forró levessel, simára keverjük, majd visszacsorgatjuk a fazékba. Ekkor már nem forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
Készen vagyunk, puha kenyérrel, esetleg további tejföllel tálaljuk!
Ihlet: 100 legjobb káposztás recept
Szia Viki!
VálaszTörlésJó kis gyógyír tényleg:-)
Érdekes lehet tényleg a tarhonyától,de tuti finom:-)
Nálunk a lebbencslevesben van jelen a tarhonya. tehát nem ismeretlen. Vaktában rendel belőle nekem 1 adaggal. Más személyében nem nyilatkozom.
VálaszTörlésGuszta :)
VálaszTörlésFinom lehet, kolbásszal csak is az lehet :)
VálaszTörlésÉrdekes ötlet, de a tarhonya csak jobbá teheti az amúgy is finom ételt!
VálaszTörlés