Annak idején, a KÉS után valamennyi résztvevő kapott egy Miele feliratos papírszatyrot, melyben többek között egy remekbe szabott szakácskönyv lapult, a Miele gondozásában jelent meg.
Pontos, precíz, hőfokokkal, sütési-főzési idővel, művészi fotókkal, és sok-sok kitűnő recepttel! Mindenfajta húsok, előételek, felfújtak, és persze számtalan sütemény. Minden ételnél feltüntetve, mely nemzet konyhájából származik.
Nemrég újra elővettem ezt a könyvet, tüzetesen áttanulmányoztam - és telitűzdeltem cetlivel. Ezt is ki kéne próbálni, amazt is csak meg kéne sütni, hú, ez is milyen csodálatos!
Legelőször ezt a morzsás-barackos lepényt sütöttem, mindannyiszor visszalapoztam a recepthez. Tésztája egy túróval készült gyúrt tészta, ami frissen egészen megdöbbentő módon élesztős tészta benyomását kelti, rajta a barack és a fahéjas morzsa pedig egy álom.
Olyan illat volt tőle a lakásban...
Morzsás-barackos lepény (Németország)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg sovány túró
- 6 ek tej
- 8 ek olaj
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 40 dkg liszt
- 1 cs + 1 csapott tk. sütőpor
Rakományhoz:
- 2 nagy doboz őszibarack/sárgabarack befőtt
Morzsához:
- 20 dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 12,5 dkg hideg vaj/margarin
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. A tojás mérete döntő lehet: nekem felvett még 1-2 evőkanálnyi tejet a tészta.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 25x40 cm-es tepsit, a tésztát belenyújtjuk.
A barackbefőttet lecsepegtetjük, feldaraboljuk, egyenletesen kirakjuk vele a tészta tetejét.
A morzsa hozzávalóit késes betétű robotgéppel, vagy reszelő segítségével és hideg ujjakkal összekeverjük, de ne álljon össze, maradjon morzsalékos. Egyenletes rétegben megszórjuk vele a barackok tetejét.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 35-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a morzsa teteje picit megszínesedik.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Biztos nagyon ízletes.
VálaszTörlésJól hangzik,jól is néz ki,tuti finom:-)!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, megkóstolnám...
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésHát most jól megebédeltem, nagyon jó lenne egy ilyen sütike desszertnek:))))
VálaszTörlésSzinte el lehetne fújni a tésztáját, olyan puhának és levegősnek tűnik. Igazad van, akár egy pihe- puha kelt tészta, úgy fest.
VálaszTörlésKereskedelmi forgalomban nem kapható a könyv? Ha igen (meg amúgy is), örülnék, ha csatlakoznál a könyvből sütők- főzők közé.:)
1 kockáért küldöm a postagalambot!
VálaszTörlésDia, Ditta, őrületes jó volt!
VálaszTörlésSzemi, csípnéd :-)
Bianka, nagyon! És az illata...
Í.Sz - nekem is mindig marad hely evés után a desszertnek :-DD
Poppy, gondoltam Rád ez ügyben! Főleg, hogy csirkét is sütöttem belőle, majd mutatom!
De sztem nem kapható :-(
Egyszeri akciót indítottál, vagy ha kerül valami könyvből született reci, frissíted a gyűjteményt? Mit tervezel?
4gyerek, csak nehogy lehúzza a cucc csórikámat a földre :-DD
Tetszik, biztos finom volt!
VálaszTörlésFolyamatosra tervezem, úgyhogy várom majd a többi könyvajánlót is, a bemutatott recepteken keresztül. Most csak a közeledő karácsony miatt sürgettem a dolgokat.
VálaszTörlésÉn nálad is emlékszem olyanra, hogy könyvből sütöttél korábban.
Kár, hogy ez a könyv nem kapható, biztosan értékes és szép kiadvány.
Fahéj és barack, szuper párosítás!
VálaszTörlés