2010. november 7., vasárnap

Vaníliás kuglóf




Nagyon-nagyon ritkán sütök kuglófot. Magyarázata valószínűleg szimplán annyi, hogy a forma a szekrény mélyén szundikál :-)

Ám Évi sütőjéből olyan gyönyörűségek perdülnek elő, hogy megkívántam. Volt itthon minden hozzávaló, a kívánást sütés követte.

Azt hiszem, ha annyit mondok, hogy Zuram ette meg a háromnegyedét, az eléggé kifejezi, mennyire finom volt!

Volt :-)






Vaníliás kuglóf

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje/2 tk. vaníliakivonat
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 dkg mazsola
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • zsemlemorzsa a forma behintéséhez
  • porcukor a szóráshoz

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, csipet sóval. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Belekeverjük a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a citrom reszelt héját.

A kuglófformát kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. Belekanalazzuk a formába a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!).

Picit hagyjuk a formában hűlni, majd tányérra borítjuk. Meghavazzuk porcukorral, és bögre hideg tejjel/forró kakaóval vagy forró csokival kínáljuk.




Évi, köszönöm a receptet!

18 megjegyzés:

  1. De rég sütöttem már kuglófot!!!
    NA majd most!
    És akkor már ezt a receptet is kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  2. Mézi most naaagyokat nyel...Nem kaphatna véletlenül egy szeletkét reggelire??? :-D

    VálaszTörlés
  3. Már reggeliztem, de nem érdekel, kérek szépen! Azzal a bögre tejjel ez a kuglóf maga lehet a mennyország. Hihetetlen vagy!:)

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép!:-)) Nem ilyen arányokkal szoktam, de most ki fogom próbálni feltétlen.

    VálaszTörlés
  5. Hú de guszta!
    Egy ideje tesztelem a kuglóf recepteket de eddig egyik sem nyerte el a tetszésemet, csak nagy nehezen gyűrtük le mindet, pedig volt köztük csokis, expressz és joghurtos is..
    Ez most nagyon ígéretes, szép és finom, no meg az ajánlóban az, hogy az urad megette majdnem az egészet eléggé jól hangzik és megygőző. Száz szónak is egy a vége. Ezt én bizony holnap megsütöm!!

    VálaszTörlés
  6. Hát ez is nyálcsorgatóóó:)
    Szuperül néz ki.és biztosan nagyon fini:)

    VálaszTörlés
  7. Meseszéééééép!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Akkor már az az egynegyed sincs, kááár, isteni finom lehet!

    VálaszTörlés
  9. Anyatigris, elő azzal a formával :-) Nálad is a szekrény mélyén szundikál?


    Mézi :-) Tejjel, kakaóval?


    Bianka köszi :-)


    Poppy, reggeli után jöhet a tízórai! Mondjuk egy szelet kuglóf formájában :-)


    Delish, köszönöm :-)


    Andi, szerintem tied kuglófra sem érkezett még sohasem panasz a fiúktól :-)


    Tücsök, Maryanne köszi :-)


    Ági, pedig az a csokis kuglóf felettébb csábítóan hangzik!
    Igen :-) Zuram csak ette és ette, egyik szeletet a másik után :-) Ez a jó referencia!


    Nagyi :-) Köszi! Finom - volt!


    Szemi, Andi, köszönöm :-)


    Csibe, ez biza mán történelem :-)

    VálaszTörlés
  10. Na, kétszer pörgettem át a a kis ablakomat, a követés terén....
    Jó pár gasztroblogot nyomon követek, és ezt a kuglófot néztem ki ma estére, de szerencsére sikerült!
    Megtaláltalak, és már jegyzetelem is a hozzávalókat!:)
    Majd jövök, és megírom,hogy milyen lett!:):):)

    VálaszTörlés
  11. Ez annyira jól néz ki, hogy még mazsolával együtt is megenném... :))

    VálaszTörlés
  12. Nagyon fini lett, és ha nem haragszol érte, kicsit reklámoztam is ezt a receptet, és a blogodat!:)
    http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=26944&a_id=760157&h_id=83410

    VálaszTörlés
  13. Anyatigris :-) Köszi :-) Már hogy haragudnék? Gyönyörűséges lett!
    És mennyire édes gyermekeid vannak :-)


    Felhőlány, a mazsolára vonatkozó megjegyzést bóknak írtam jóvá :-DD

    VálaszTörlés
  14. Viki, ide érzem az illatát! Nyamm! Most már tényleg be kell ruháznom egy kuglófformára!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.