2010. november 9., kedd

Csirkebecsinált



Mutassatok egy ételt, ami ennél rosszabbul fotózható :-DD


Amilyen béna a kép, ez a becsinált annyira finom! Némi csirkehús, sok-sok zöldség, selymes tejszín. Ha rövid lére hagyjuk, rizzsel/tésztával főétel, ha bő lére eresztjük, kiadós-tartalmas leves!


Magam sem tudom megmondani, miért készítem oly ritkán, ha egyszer ennyire finom, jól variálható...




Csirkebecsinált


Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 20 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 1 kis fej karalábé
  • kis darabka zeller
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. liszt
  • só, szemes bors
  • gyömbér
  • citrom


A csirkemellet megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A répát, petrezselymet, karalábét megtisztítjuk, felkarikázzuk/feldaraboljuk.

Pici olajon megpároljuk a húst és a zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát és a zellert, sóval, szemes borssal, gyömbérrel ízesítjük, puhára főzzük.

A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, kevés vajon/olajon megpároljuk.

A főzés végén hozzáadjuk a becsinálthoz a zöldborsót és a párolt gombát, néhány perc alatt összeforraljuk.

Pici olajon világosra pirítunk 2 ek. lisztet, csomómentesre keverjük a tejszínnel, a becsinálthoz csurgatjuk, s alaposan kiforraljuk.

Megkóstoljuk, ha kell, sóval, borssal, gyömbérrel korrigálunk, és citrom levével tesszük még pikánsabbá.



8 megjegyzés:

  1. Szernintem a maximumot hoztad ki az ételből, mármint fotó szempontjából.
    És ami szerintem a lényeg, hogy étvágygerjesztő! :)
    Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a csirkés ragukat. Így még nem készült nálam, de istenien néz ki. :)))

    VálaszTörlés
  4. A mákos dolgok és a csupa csokisak nehezebben fotózhatók.:)
    Ez nagyon is étvágygerjesztő, azzal a sok színes zöldséggel. Imádom az ilyesmi ételeket.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes, nálunk a csirkebecsinált (mindig levesnek) mazsolával készült. Évek alatt rájöttem, hogy pont a mazsola miatt nem ízlett. A tiedét megkóstolnám :))

    VálaszTörlés
  6. Ami, és milyen finom volt... Jaj, csak úgy ettük!


    Bianka, nagyon!


    Mézi, akkor tessék kipróbálni :-) Nem fogsz csalódni!


    Poppy, a csokisakat nem kell bemutatni :-DDD Nagyon finom volt :-)


    Garffyka, mazsola a becsináltba??? Ki vele, és anélkül imádni fogjátok!

    VálaszTörlés
  7. Szerintem az ilyen szószos dolgokat... nagyon

    VálaszTörlés
  8. Van számodra egy kis apróság nálam, kukkants be, ha felém jársz! :-D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.