Melinda barátnőmet vártuk vendégségbe, a két húsosládányi receptem között tallóztam, mit készítsek. Egyetlen kérése volt: valami könnyű fogás legyen, ami nem terheli meg túlságosan a gyomrát.
Végül egy régi karácsonyi Tina újságban bukkantam erre a receptre. Elolvastam, felcsillant a szemem.
Gyors egyeztetés: ugye szereted a tormát? Szeretem! - jött a válasz.
Az eredeti recept hallal készült, én csirkemellre hangszereltem át. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű lett, hogy akár az ünnepi asztalon is megállná a helyét! Mondjuk hallal :-)
Almás-tormás csirkemell
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé
- 1 nagy piros alma
- 2 ek. ecetes torma (üveges)
- 1 tojás
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- 1 dl húsleves
- só, bors, kapor
Köret nálunk:
- 1 zacskó salátamix
- 1 piros alma
- 3 szál sárgarépa
- 2 kis pohár kefír
- só, bors
A csirkemelleket előbb félbe, majd három vékony szeletre vágjuk. Besózzuk, majd nagyon forróra hevített serpenyőben minimális olajon hirtelen megkapatjuk mindkét oldalát. Nem az átsütés a cél, éppen csak pici színe legyen, az egész kb. 1 perc.
Egy tepsibe sorakoztatjuk az elősütött hússzeleteket, és megkenjük az alábbi masszával:
Az almát megmossuk, és héjastól lereszeljük a reszelő durva fokán. Hozzákeverjük a tormát, beleütjük a tojást, és zsemlemorzsával állítjuk be a sűrűségét, hogy kenhető, de mégis viszonylag szilárd masszát kapjunk (az alma és a tojás nagyságától függ, mennyi morzsa fog kelleni). Sóval, borssal, szárított kaporral ízesítjük, és megkenjük vele a hússzeleteket.
Aláöntjük a húslevest (ha nincs, akkor egyszerűen vizet), és 20 percre 180 fokos sütőbe dugjuk. Ennyi idő alatt az ízek pompásan összeérnek, a csirkemell pedig omlóssá, vajpuhává válik.
A salátához a reszelő durva fokán lereszeljük a megmosott almát és a meghámozott répát és összekeverjük a salátakeverékkel. Meglocsoljuk a sóval, borssal ízesített kefírrel és már ehetünk is.
Finooom
VálaszTörlésNagyon jól hangzik! Kapok kóstolót?
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Remek recept, jó hogy rábukkantál, már viszem is.:)
VálaszTörlésÉn is kérek szépen, tiszta torma evő hangulatom lett! :)
VálaszTörlésés Melinda barátnőd jót is evett belőle..:):)
VálaszTörlésMehetek mégegyszer?:)
Puszi!!!
Ezt szeretném én is, alma+torma a csirkén együtt fincsi lehet tényleg!! nyamm;))))
VálaszTörlésBianka :-)
VálaszTörlésCsibe, ezt mán sajnos reprodukálnod kell otthon :-)
Gizike, tetszeni fog! Nagyon vagány!
Rainy, ennek örülök :-) Ha meghoztam a kedvedet :-)
Meli, úgy ettél, hogy öröm volt nézni! Hogyne jöhetnél! Kétszer is ;-)
Í.Sz, tényleg nagyon különleges! De tégy próbát hallal is!
Milyen jo ezzel a tomaval! Isteni lehetett!
VálaszTörlésNekünk is nagyon ízlett, köszi a receptet!
VálaszTörlés