Közkívánatra az édes verzió :-)
A tészta ugyanaz, mint eddig, recept és formázás ITT - fél adagból készítve két személyre.
10 dkg diót száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, rázogatva illatosra pirítunk. Tányérra csúsztatjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára daráljuk késes betétű robotgéppel.
5 dkg étcsokoládét szintén durvára vágjuk egy éles késsel.
Lépjünk tovább a formázáshoz. A második tésztaréteget megkenjük - lehetőleg házi - sárgabarack lekvárral, meghintjük a vágott dió háromnegyed részével és a csokoládéval. Betakarjuk a harmadik tésztadarabbal, hajtogatjuk.
Pizzavágóval tetszés szerinti formára - háromszög, négyzet - vágjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük a maradék dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, aztán széttépkedjük, megesszük. Langyosan egyszerűen mennyei... Ahogy olvad benne a csokikocka, ropog a dió a fogunk alatt, s a légies tészta...
Próba, próba!!!
Ha zserbós,akkor imádom!!Nagyon fincsi lehet
VálaszTörlésZserbós! De pillekönnyedén! Isteni :-)
VálaszTörlésIsmét egy újabb szuper verzió! Nekem eddig ez a kedvencem! :))
VálaszTörlésCsatlakoznék Mézigörlhöz :))) !
VálaszTörlésHát te aztán belejöttél! Csupa csábító kombe... Hogy kell mondani, egyébként? Így, ahogy írjuk?
VálaszTörlésÉs megcsinálta!
VálaszTörlésImádlak!:)
Külön pont jár érte, hogy a töltelékkel itt sem spóroltál. Lelkesen várom a következő verziókat is.:) Tudom, tudom, most már ki kellene próbálnom.
Mézi, Tücsök, ti édesszájú csajok :-)
VálaszTörlésMóni, próbáld ki! Csak egyszer! Egy tetszőleges töltelékkel - piszkosul rá lehet kapni :-DD
Ja: ahogy írjuk, úgy ejtjük.
Poppy, meg! De meg ám! Töltelék? Há' legyen mán íze is, ha maga a tészta egy semleges valami :-DDD
Próóóóóóóóóóóba!!!
Jaj. Csak jajgatni tudok... Teli vagy kreativitassal. :-)
VálaszTörlésTe, ez a leírás az utolsó két kép között az kész merénylet az olvasóközönség ellen.
VálaszTörlésSzuper! Ügyes vagy!!
VálaszTörlésjaj,hát végem van,szerintem ennél jobb már nem is lehet!Pontosan hogy hajtogatjuk?
VálaszTörlésköszi!!! holnapi menü! köszi!
VálaszTörlésEz a változat is szuperjó!
VálaszTörlésEz valami brutálisan jól néz ki!
VálaszTörlésImádom!
Editem, ne jajgass, hanem süss-alkoss :-))) Még egyszer köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlés4gyerek :-DD Bocsi!!! De ha egyszer ez az igazság!
Max, köszi :-) Isteni...
Edó, az eredeti receptet linkeltem az elején, fázisfotókkal illusztrálva a menetet! Hajrá!!!
Kedves Névtelen :-) Kíváncsian várom!
Dia, az ám!
Ami, és brutál finom! Nem sokat élt meg nálunk :-))
Wow, ez igen!:)
VálaszTörlésValami mesés ötlet nagyon finom lehet
VálaszTörlésIldy, Bianka :-) Függőséget okoz :-DDD
VálaszTörlésKész vagyok, a zserbó az egyik kedvencem! Ki ment meg attól, hogy betegen nekiálljak?:-))
VálaszTörlésEz egyszerre gyönyörű és finomságos!!!
VálaszTörlésAndikám, te csak gyógyuljál szaporán és tökéletesen, ez itt meg fog várni! Meg ne tudjam! Szigorúan néző smiley :-)
VálaszTörlésSzemi, köszönöm! Amondó vagyok, hogy ez a fajta tészta tk. liszttel is működhet, annyira laza, lágy!
Hű ez nagyon guszta, merénylet ellenem .-)Receptet mentettem!
VálaszTörlésÓ anyám! A piros pont jár neked is,...sőőőt, nem is egy!
VálaszTörlésOttis, ha egyszer megsütöd... Rabul ejt :-)
VálaszTörlésCsibe, jóváírtam, köszönöm :-DDD Kivel írassam alá? :-)
Érdeklődnék, hogy szerinted vendégek előtt mennyire "szalonképes" ez a süti? Arra gondolok, hogy a képek alapján szerintem nem lehet úgy kézbevenni, mint egy szelet kalácsot, mert szétesik. Az eredeti túrós-kolbászos verziónál úgy tűnik, hogy jobban egyben maradtak a háromszögek. Vajon a vágási technika miatt (nem négyzet, hanem háromszög), vagy a töltelék miatt? Az utolsó képen mi látható? Csokiszósz?
VálaszTörlésZsuzsa
Zsuzsa, azért vágtam négyzetekre, mert féltem, túl tömény a töltelék, és nagy lenne egy személynek egy háromszög.
VálaszTörlésTény, hogy a háromszög stabilabban tartotta magát, de a kis négyzetek a lekváron csúsztak el :-) Az ízén nem csorbított :-) De nyugodtan mehet háromszögre, mert tapasztalat: egy négyzetnél nincs megállás - akkor meg már mehet lefele a háromszög is!
Az utolsó képen házi baracklekvár van :-)
Ezt tuti ki fogom próbálni karácsony környékén. Karulino
VálaszTörlésKarulino, csinálj egy tesztsütést ünnep előtt :-)
VálaszTörlésElkészítettem, hát nem egy gyors kelt tészta, de tényleg nagyon finom! Túróval és baracklekvárral töltöttem, mert dió nem volt itthon. Háromszög alakra vágtam, és stabil lett, nem csúszkált szét! Bocsánat hogy elnéztem a baracklekvárt, csak olyan sötétnek tűnt.:)
VálaszTörlésZsuzsa
Zsuzsa, egy szóval sem mondtam, hogy ez egy ripsz-ropsz süti :-) Elsőre sokáig tartott a nyújtás-formázás, de utána nagyon bele lehet jönni!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Jöhetnek az újabb ízvariációk!!!