Ami jó, az jó. Teljesen rákattantam erre a tésztára. Öröm vele dolgozni, viszonylag kevés munkával csodafinom, foszlós, légies péksüteményt tehetünk az asztalra.
A piacon gyönyörű spenótot kaptam, és rögtön kombe-ban gondolkodtam. Jó sok fokhagymát és túrót társítottam mellé - felettébb meggyőző lett!
25 dkg spenótot megmostam, cafatokra tépkedtem. Pici olajon párolni kezdtem, hozzázúztam 4 gerezd fokhagymát. Sóztam, borsoztam, majd miután maroknyi mennyiségűre összeesett, langyosra hűtöttem.
Megkentem vele a középső tésztaréteget, majd rámorzsoltam 12,5 dkg túrót. Só, bors.
A tészta összetétele és elkészítése ITT!
1 óra kelesztést követően 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A vágások mentén cikkekre tépkedjük.
Szívesen belekóstolnék...annyira guszta! :)
VálaszTörlésJuj eszméletlen jó lehet
VálaszTörlésooooolyan éhes vagyok.
VálaszTörlésMond, hogy most időben jöttem! Lécci-lécci-lécci :)
VálaszTörlésTegnap este nalam is ez keszult. Epp most tizoraizom :D Most mar csak az edes verzioadt varom.
VálaszTörlésLátom, te is karácsonyozol. :)
VálaszTörlésA fenti receptre meg mit lehetne mondani? Hogy csodás, és hihetetlen, miket alkotsz, meg imádnám, ha közelebb laknék? Vagy inkább azt, hogy haragszom rád, mert nem küldtél kóstolót? Választhatsz.:P
A spenót szép zöld színe nagyon feldobja az egészet.
Az édes verziót én is várom, mondjuk valami csokisat (mi mást :D), esetleg egy kis grillázzsal...
Tyű! ez igen!
VálaszTörlésImádom a spenótot, és így kombinálva valami eszémletlenül jól néz ki :)
Brutális!
VálaszTörlésSzerintem az egész gasztroblogos közösségben neked vannak a legjobb spenótos receptjeid. Legalábbis eddig amit én csináltam, annak a nagy része tőled jött. :)
A spenótos pitével kezdtem anno! :D
Köszi Mézi :-) Próba! Annyira egyszerű - de durván rá lehet kattanni :-)
VálaszTörlésBianka, igen jól fogyott!
4gyerek, ha szereted a spenótot... :-)
Csibe, csak a Te kedvedért :-D
Editem, imádom ezt a receptet! Köszönöm!!!
Poppy, aha :-)
Javaslatom a következő: próbasütés - nagyon könnyű ;-) avagy postacím közlése és kóstoló küldés :-)
Na jó, holnap hozom az édeset - meglepetés lesz :-DD
Ami, meghökkentő elsőre - de isteni finom!
Rainy, ezt nagyon köszönöm :-) Annyira jólesik, de annyira :-)
Ezt se hagyd ki, imádni fogjátok!
Una bellissima torta salata e anche il tuo blog ciao :)
VálaszTörlésCiao Stefania, mille grazie :-)
VálaszTörlésMihelyt jobban leszek, kipróbálom ezt a kombót!:-))
VálaszTörlésholnap van :) várom az édes töltelékes receptet!
VálaszTörlésköszi :)
Andi, gyors gyógyulást!!! A kombe várhat!
VálaszTörlésKedves Névtelen :-) Bocsi!! Máris!!!
Egyszerűen beleszerettem a kombe-ba.Tegnap olvastam a bejegyzést , este azonnal sütöttem egy "parasztkolbász salátás" töltelékkel.Fantasztikus lehetőségek tárháza ez a tészta.Hétvégén biztosan kipróbálom a zserbósat.Köszi !!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz nagyon jó! Jómagam nem rajongok a spenótért, de ilyen formában...:)
A juhtúrós-kolbászos is jól hangzik, nem beszélve a zserbósról.
Csak így tovább!
Hello Bella! Én is így jártam :-) Szerelem! Parasztkolbász salátás :-D Őrületesen jól hangzik!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy nektek is tetszik és bevált a tészta, tényleg a lehetőségek tárháza, s fantázia/hűtő tartalma szab csak neki határt :-)
Szia Hajni! Ilyen formában abszolút vállalható a spenót, bármennyire is nem a szíves csücske :-DD Na jó, kezdd előbb a juhtúrós-kolbászossal :-) De édesen is megér egy misét...
Das sieht himmlisch aus!
VálaszTörlésLiebe Grüsse
Ja, das ist ein Wunder :-) Probieren Sie, ich empfehle es tapfer!!!
VálaszTörlésHát ez marha jó lett. Spenótos-ricottásat csináltam mindent a recept szerint. A tésztát kenyérgéppel dagasztottam, 40 perc alatt sült készre. Jövő héten fahéjasat fogok csinálni.
VálaszTörlésKöszönet érte. Üdv, bathyka
Szia Bathyka! Hogy én ennek mennyire örülök :-)))
VálaszTörlésUh, jöjjön a fahéjas! Micsoda illatfelhő lesz, hajjaj :-))