2010. október 19., kedd

Spenótos-túrós kombe


Ami jó, az jó. Teljesen rákattantam erre a tésztára. Öröm vele dolgozni, viszonylag kevés munkával csodafinom, foszlós, légies péksüteményt tehetünk az asztalra.

A piacon gyönyörű spenótot kaptam, és rögtön kombe-ban gondolkodtam. Jó sok fokhagymát és túrót társítottam mellé - felettébb meggyőző lett!


25 dkg spenótot megmostam, cafatokra tépkedtem. Pici olajon párolni kezdtem, hozzázúztam 4 gerezd fokhagymát. Sóztam, borsoztam, majd miután maroknyi mennyiségűre összeesett, langyosra hűtöttem.

Megkentem vele a középső tésztaréteget, majd rámorzsoltam 12,5 dkg túrót. Só, bors.

A tészta összetétele és elkészítése ITT!







1 óra kelesztést követően 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.




A vágások mentén cikkekre tépkedjük.








21 megjegyzés:

  1. Szívesen belekóstolnék...annyira guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Juj eszméletlen jó lehet

    VálaszTörlés
  3. Mond, hogy most időben jöttem! Lécci-lécci-lécci :)

    VálaszTörlés
  4. Tegnap este nalam is ez keszult. Epp most tizoraizom :D Most mar csak az edes verzioadt varom.

    VálaszTörlés
  5. Látom, te is karácsonyozol. :)

    A fenti receptre meg mit lehetne mondani? Hogy csodás, és hihetetlen, miket alkotsz, meg imádnám, ha közelebb laknék? Vagy inkább azt, hogy haragszom rád, mert nem küldtél kóstolót? Választhatsz.:P

    A spenót szép zöld színe nagyon feldobja az egészet.
    Az édes verziót én is várom, mondjuk valami csokisat (mi mást :D), esetleg egy kis grillázzsal...

    VálaszTörlés
  6. Tyű! ez igen!
    Imádom a spenótot, és így kombinálva valami eszémletlenül jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  7. Brutális!
    Szerintem az egész gasztroblogos közösségben neked vannak a legjobb spenótos receptjeid. Legalábbis eddig amit én csináltam, annak a nagy része tőled jött. :)
    A spenótos pitével kezdtem anno! :D

    VálaszTörlés
  8. Köszi Mézi :-) Próba! Annyira egyszerű - de durván rá lehet kattanni :-)


    Bianka, igen jól fogyott!


    4gyerek, ha szereted a spenótot... :-)


    Csibe, csak a Te kedvedért :-D


    Editem, imádom ezt a receptet! Köszönöm!!!


    Poppy, aha :-)
    Javaslatom a következő: próbasütés - nagyon könnyű ;-) avagy postacím közlése és kóstoló küldés :-)
    Na jó, holnap hozom az édeset - meglepetés lesz :-DD


    Ami, meghökkentő elsőre - de isteni finom!


    Rainy, ezt nagyon köszönöm :-) Annyira jólesik, de annyira :-)
    Ezt se hagyd ki, imádni fogjátok!

    VálaszTörlés
  9. Una bellissima torta salata e anche il tuo blog ciao :)

    VálaszTörlés
  10. Ciao Stefania, mille grazie :-)

    VálaszTörlés
  11. Mihelyt jobban leszek, kipróbálom ezt a kombót!:-))

    VálaszTörlés
  12. holnap van :) várom az édes töltelékes receptet!

    köszi :)

    VálaszTörlés
  13. Andi, gyors gyógyulást!!! A kombe várhat!


    Kedves Névtelen :-) Bocsi!! Máris!!!

    VálaszTörlés
  14. Egyszerűen beleszerettem a kombe-ba.Tegnap olvastam a bejegyzést , este azonnal sütöttem egy "parasztkolbász salátás" töltelékkel.Fantasztikus lehetőségek tárháza ez a tészta.Hétvégén biztosan kipróbálom a zserbósat.Köszi !!!!

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Ez nagyon jó! Jómagam nem rajongok a spenótért, de ilyen formában...:)
    A juhtúrós-kolbászos is jól hangzik, nem beszélve a zserbósról.
    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  16. Hello Bella! Én is így jártam :-) Szerelem! Parasztkolbász salátás :-D Őrületesen jól hangzik!!
    Nagyon örülök, hogy nektek is tetszik és bevált a tészta, tényleg a lehetőségek tárháza, s fantázia/hűtő tartalma szab csak neki határt :-)


    Szia Hajni! Ilyen formában abszolút vállalható a spenót, bármennyire is nem a szíves csücske :-DD Na jó, kezdd előbb a juhtúrós-kolbászossal :-) De édesen is megér egy misét...

    VálaszTörlés
  17. Das sieht himmlisch aus!

    Liebe Grüsse

    VálaszTörlés
  18. Ja, das ist ein Wunder :-) Probieren Sie, ich empfehle es tapfer!!!

    VálaszTörlés
  19. Hát ez marha jó lett. Spenótos-ricottásat csináltam mindent a recept szerint. A tésztát kenyérgéppel dagasztottam, 40 perc alatt sült készre. Jövő héten fahéjasat fogok csinálni.
    Köszönet érte. Üdv, bathyka

    VálaszTörlés
  20. Szia Bathyka! Hogy én ennek mennyire örülök :-)))

    Uh, jöjjön a fahéjas! Micsoda illatfelhő lesz, hajjaj :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.