Idén is elérkezett a zakuszkafőzés! Edit barátnőm tehet róla, senki más, hogy ilyennel foglalkozom!
Az ég áldja, hogy közkinccsé tette a receptjét :-)
Nem lehet belőle eleget készíteni. Ha felbontunk egy üveggel, annak annyi, mert esszük, amíg tart.
Tavaly 3 kg padlizsánból és 3 kg paprikából készítettem, ősz végére már semmi nem volt belőle. Edit akkor javasolta, míg tart a zöldségek szezonja, és emberi áron meg lehet őket venni, érdemes lesütni egy újabb adagnyit, majd a mélyhűtőbe tenni. Így ha nyakára hágunk egy adagnak, csak elő kell kapni a sült-fagyott zöldségeket, ledarálni, összefőzni, és ott egy újabb eresztés!
Na én tavaly december 26-án zakuszkát főztem :-))
Nagy levegő, fogjunk tehát neki, most úgyis lehűlt az idő! Külön jól fog esni, hogy a sütő melegít :-) Aki egyszer megkóstolja, menthetetlenül elkapja a gépszíj - tapasztalat!
Recept ITT, nem másolom be újra, hisz mindent változatlanul csináltam idén is.
Az ég áldja, hogy közkinccsé tette a receptjét :-)
Nem lehet belőle eleget készíteni. Ha felbontunk egy üveggel, annak annyi, mert esszük, amíg tart.
Tavaly 3 kg padlizsánból és 3 kg paprikából készítettem, ősz végére már semmi nem volt belőle. Edit akkor javasolta, míg tart a zöldségek szezonja, és emberi áron meg lehet őket venni, érdemes lesütni egy újabb adagnyit, majd a mélyhűtőbe tenni. Így ha nyakára hágunk egy adagnak, csak elő kell kapni a sült-fagyott zöldségeket, ledarálni, összefőzni, és ott egy újabb eresztés!
Na én tavaly december 26-án zakuszkát főztem :-))
Nagy levegő, fogjunk tehát neki, most úgyis lehűlt az idő! Külön jól fog esni, hogy a sütő melegít :-) Aki egyszer megkóstolja, menthetetlenül elkapja a gépszíj - tapasztalat!
Recept ITT, nem másolom be újra, hisz mindent változatlanul csináltam idén is.
Imádom, tegnap is megettem egy egész kisebb üveggel, még a tavalyi rakásból :)))
VálaszTörlésTavaly készítettem először, néhány üveggel elraktároztam télire. Középső fiammal tegnap nyaltuk ki fényesre az utolsó üveget:(
VálaszTörlésDe, valóban: ITT A ZAKUSZKA-SZEZON!!!
Most olvastam el a tavaly föltett receptet. Én mézet nem tettem (eddig) bele, ám egy jó darabnyi, gusztusos, apró kockákra vágott, lassú tűzön kiolvasztott húsos füstölt szalonnával alapoztam hozzá. Igaz, így növeltem a kalóriaértékét - hogy az élvezeti értékéről már ne is beszéljek! (Nemcsak a zakuszkát, de a szalonnát is imádom: diétásak (hihi)!Az olaj mennyiségét természetesen csökkentettem.
Most is ugyanígy fogom készíteni, de a mézet kipróbálom hozzá!
Az epém problémázik tőle, de a család többi tagja nagyon szereti. Én is múlt héten készitettem egy adagot. És tartok tőle, h nem éri meg a tél végét... :)
VálaszTörlésA tied nagyon guszta!
Sajnos, most a szeptemberi télben, tényleg itt az ideje, legalább jól be lehet fűteni a lakást vele!
VálaszTörlésViki, azok a kis makkok de helyesek, és anyám, az a kinövéses padlizsán... haláli!:)))))
Viki, megőrülök! Azt hittem, a szilvával, paradicsommal végeztem a befőzéssel, de nem... Kell neked és Editnek ilyen jó dolgokat kitalálni!:))
VálaszTörlésSajnos, daráló híján ezt majd csak otthon tudom megcsinálni, de nem maradhat el. Még soha nem próbáltam, de nagyon ígéretesnek hangzik.
Jah, és a jópofa padlizsánon kívül nekem a 'csomagolás' tetszik a legjobban, különösen a makkok.:)
Mondtam már, hogy szeretek nálad időzni?
En mar meg is kostoltam es nagyon finom! :D Ugye, en kivaltsagos vagyok.
VálaszTörlésAz epeproblemahoz annyit fuznek hozza, hogy ebbe nem kerul bele a paprika heja, ugyhogy nyugodtan fogyaszthato.
Edit: az epeproblémát nem csak a héjrész okozhatja, hanem a magban és a húsban lévő anyagok is, így aki arra érzékény, jobb ha vigyáz vele, pláne így hagymásan- paradicsomosan (ezek is tipikus epegyilkosok).
VálaszTörlésBianka, ezt hogy csináltad, hogy még maradt tavalyról? :-))))
VálaszTörlésKatalin, aha! Szalonnával!!! Tuti :-) Élni tudni kell!
VálaszTörlésA méz nem érződik a végén, de nagyon jót tesz neki!
Edit, jaj! Héj nélkül is? Akkor a lecsót sem eheted, ugye?
VálaszTörlésLe kell süssek még egy adagot a mélyhűtőbe, nagyon úgy néz ki :-)
Szepy, mikor megláttam a padlizsánt :-DD Röhögve emeltem ki a ládából, hogy ez az enyém, stipi-stop!!!
VálaszTörlésMakk Marcsi :-DDD
Poppy, bocsi :-))) Ha egyszer megkóstolod, a rabjává fogsz válni. Macera, de megéri!
VálaszTörlésHa nincs darálód, késes betétű is viszi, no problem!
A paprika magjait én vízben lemostam hámozás után.
És köszi :-))) Én is nálad :-)
Edit :-))) Úúúúúúúúúúgy örülök, ha ízlik :-)))
VálaszTörlésCsókolom a kezedet!!!
Ebből én is ettem, és nagyon finom volt:)
VálaszTörlésManna, örülök, ha ízlett :-)))
VálaszTörlésTetszik, nagyon!...és ez a cuki kis padlizsán :)) jót mosolyogtam!
VálaszTörlésPadlizsánpingvin! És nem is fotótrükk :-)
VálaszTörlésNekem is volt szerencsém kiváltságosan enni a tavalyi adagból:) tényleg nagyon finom volt! és köszi még egyszer!
VálaszTörlésChef Viki!
VálaszTörlésHááát, addig kell élni, amíg élünk, utána már hiába szeretnénk! Egyébként ne tudd meg, hogy élvezkedik az epém + a kövei zakuszkázás után (is)!!!
Áááááá, a makkos...:))
VálaszTörlésNagy kedvencem .-)Forever zákuszká .-)
VálaszTörlésNem szoktam készíteni, rajtam kívül nem szereti senki. Viszont olyan szerencse ért, hogy kaptam a barátnőmtől egy üveggel, kb. 3 hete, már meg is ettem.
VálaszTörlésMit nem lehet rajta szeretni??
Jó anyag! Garantálom! Ez amolyan Max-garancia!! Kóstoltam!
VálaszTörlésKata, örülök, ha ízlett :-) Mint kiváltságos :-DDD
VálaszTörlésKatalin, nem is szemrehányásként írtam, hanem dicséretként! Nézz szét a csokis sütijeim között :-DD
Móni, igen-igen! Ők azok! :-))
Ottis, ahogy mondod!
Thrini, és a többiek kóstolás után mondták, hogy fúj??? Nem akarom elhinni! Hála istennek, hogy kaptál ajándékba, ezt nem lehet kis mennyiségben legyártani!
Max-garancia :-) Köszönöm, csók!
Be**arok! :D
VálaszTörlésA makkokon már kifeküdtem az elején, elképesztően jó! Azonnal kell nekem is!
Na de a pinokkió padlizsán? Über! :D
Zakuszka a pasasom kedvence!
Meglepizem vele, köszönöm a receptet!