Túrós rétes, de nem a klasszikus vaníliás-mazsolás :-)
Hűtőszemle után készült, az ott fellelhető készletekből. Maradék főtt kukorica, némi császárszalonna, paradicsom - ezeket mind betuszkoltam a réteslapok közé.
Őszintén szólva még annál is jobb lett, mint amit vártam. Első felindulásból megettük az egyik rudat langyosan, aztán az este folyamán a másik rúd is rövidülni kezdett - kétcentinként :-DDD
A maradék másnap, hidegen is nagyszerű volt!
Túrós rétes
Hozzávalók:
- 6 réteslap (egy sparos csomag fele)
- 25 dkg túró
- 2 ek. tejföl
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 15-20 dkg nagyon húsos császárszalonna
- 1 cső főtt kukorica/fél doboz konzerv kukorica
- 2 paradicsom
- só, bors, őrölt kömény
- olaj+tejföl a kenéshez
A túrót habosra keverjük a tejföllel. A tejföl mennyisége csak irányadó, abszolút a túró szárazságától/zsírosságától függ! Sóval, borssal, őrölt köménnyel és finomra vágott vöröshagymával ízesítjük. Mint egy minimál körözött.
A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk. A kukoricaszemeket lefaragjuk a csutkáról. A paradicsomot felkockázzuk.
A réteslapokat óvatosan szétválasztjuk, nedves konyharuhára fektetjük. Minden lapot vékonyan megkenünk tejfölös olajjal, egy rúdhoz 3 lapot használunk fel.
A hagymás túró felét ráhalmozzuk a réteslap felénk eső oldalára. Megszórjuk kukoricával, szalonnacsíkokkal, paradicsomkockákkal, és nem túl szorosan feltekerjük. Tepsire fektetjük, majd hasonlóképpen járunk el a másik 3 lappal és a maradék töltelékkel.
A rudak tetejét megkenjük olajos tejföllel, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg: némi levet fog engedni a paradicsom miatt, és sokkal szaftosabb lesz, mint a megszokott rétesek!
Picit hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk. A kukoricaszemeket lefaragjuk a csutkáról. A paradicsomot felkockázzuk.
A réteslapokat óvatosan szétválasztjuk, nedves konyharuhára fektetjük. Minden lapot vékonyan megkenünk tejfölös olajjal, egy rúdhoz 3 lapot használunk fel.
A hagymás túró felét ráhalmozzuk a réteslap felénk eső oldalára. Megszórjuk kukoricával, szalonnacsíkokkal, paradicsomkockákkal, és nem túl szorosan feltekerjük. Tepsire fektetjük, majd hasonlóképpen járunk el a másik 3 lappal és a maradék töltelékkel.
A rudak tetejét megkenjük olajos tejföllel, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg: némi levet fog engedni a paradicsom miatt, és sokkal szaftosabb lesz, mint a megszokott rétesek!
Picit hagyjuk hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Hát ez tök jó!
VálaszTörlésMekkora ötlet!!!
VálaszTörlésJöhet, jöhet, jöhet! De exrpessz postával küld légyszi ;)
VálaszTörlésNagy ötlet, csodás lehet
VálaszTörlésNagyon tetszenek ezek a sós ízre átszerkesztett "süteményeid"! Ez is remekül hangzik! :)
VálaszTörlésFúúúúúúúúúú, ez nagyon guszta! egy rúdat én is biztos eltűntetnék pikk-pakk;)))
VálaszTörlésTényleg nem klasszikus, de a hozzávalókból itélve biztos finom !
VálaszTörlésGuszta nagyon!
VálaszTörlésNagyon kreatív vagy! :)) Csúcs ötlet és nagyon jól néz ki! :))
VálaszTörlésJaj nekem!...csak egy kefirt vacsiztam :o
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavakat :-)
VálaszTörlésSzabad a vásár, vihető a recept :-DD
El is viszem! :)
VálaszTörlésÖtletekben kifogyhatatlan vagy!
Nagyon jó alapgondolat. Asszem megjegyzendő!
VálaszTörlésRainy, de aranyos vagy :-) Köszönöm!
VálaszTörlésKarulino, köszi! Sőt! Kipróbálandó :-D
Gyerekek, ez valami isteni!!!!
VálaszTörlés