2010. szeptember 24., péntek

Szilvás pulykamell diós bundában



Bereznay Tamás mutatta ezt a rém egyszerű finomságot a Nők Lapja pár héttel ezelőtti számában. 

Ő aszalt szilvával töltötte, de mivel aszalt szilva egész évben kapható, a friss szilvának pedig most van szezonja, egyszerűen behelyettesítettem.

A diós panír még egyet csavar az ízén, ez is egy amolyan őszi hangulatú fogás! Akinek bejön a gyümölcs-hús kombináció, szeretni fogja :-)



 


Szilvás pulykamell diós bundában




Hozzávalók:

  • 75 dkg pulykamell filé
  • 8-10 szem szilva
  • só, bors

Panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg dió
  • zsemlemorzsa
  • pici olaj


A pulykamellből tömzsi darabokat vágunk, és egy éles késsel zsebet szúrunk belé. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a szúrt nyíláson a hús közepébe nyomkodjuk a gyümölcsdarabokat. A vágást fogvájóval/hústűvel összefogjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A diót durvára daráljuk késes betétű robotgéppel, és összekeverjük fele-fele arányban zsemlemorzsával.

A szilvás húsdarabokat hagyományos módon panírozzuk: liszt, tojás, diós zsemlemorzsa. Sütőpapírral letakart tepsire ültetjük őket, tetejüket lekenjük/lespricceljük kevés olajjal, majd 200 fokon 35-40 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.

Szerecsendióval illatosított, lágy krumplipürével tálaljuk.



17 megjegyzés:

  1. Ismét nagyot alkottál! Azt már jónéhány sütiből tudom, hogy a szilva és a dió jó páros, és jópár sült is ódákat zeng egy jó fűszeres szilvamártásról. Összeboronálni ezeket biztos siker! Persze te sosem bízod a véletlenre, igaz?:P

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta lett, csorog a nyálam:)

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki és azt hiszem az íze is fenséges lehet. Nagyon, nagy ötlet

    VálaszTörlés
  4. Ej, de jó ez! És hogy nem bő olajban sül, az külön tetszik. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  5. szia Viki, háháá pont ilyet csináltam még múlt héten csirkéből, diós panír nélkül, így tudom, hogy nagyon finom, de diós panírral szerintem még jobb lehet!!!

    VálaszTörlés
  6. Poppy, gyümölcséshús napot tartunk :-))) Úgy vagyok vele, ha az alkatrészek külön-külön jók, együtt miért ne? Hát nem? :-DD


    CsT - és milyen finom! Azon túl, hogy jól néz ki :-)


    Bianka, próba cseresznye!


    Ildy, köszi! Nagyon ritkán sütök bő olajban, és így is működik a rántott téma!


    Edit, nincs!!!!! Nyomjad neki nyugodtan a dejót!!!


    Í.Sz, na ne :-)) Ismétlés - diós panírral :-)

    VálaszTörlés
  7. Amikor a napfogyatkozás volt, akkor Balatonon ettük szilvával töltött husit. Nagyon finom volt, azóta is emlegetjük.

    VálaszTörlés
  8. A napfogyatkozás után 2 nappal volt az esküvőnk :-))

    VálaszTörlés
  9. Tudod, hogy én nem vagyok oda a gyümölcs+hús kombinációért, de ezt most megkívántam..:)

    Talán a szilva savanykás íze..de hogy még a diót is megenném..:)

    hiába..jó hatással vagy Rám!

    Puszi

    VálaszTörlés
  10. Melcsi, csak egyszer kéne megkóstolnod, egy olyan igazit! Rákattannál :-) Láttam már ilyet :-DD

    Na de hogy a diót is!!?? Őrület :-)

    Pusz!

    VálaszTörlés
  11. Az utolsó mondatod az orrom előtt lengedezik, s érzem is a szájamban.
    sütési 5let utólagos engedelmeddel elvittem.

    VálaszTörlés
  12. Hmmm, maradt még? Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  13. Nahát! Micsoda összefonódások! :) Mi a Balcsin a szilvás husival napfogyatkozunk, Ti meg rá két napra esküdtök, és most itt van újra a szilvás husi....

    VálaszTörlés
  14. 4gyerek, tedd a magadévá :-))) Szerintem tuti módszer!


    Csibe, bejönne! Úgy érzem :-)


    Karulino, aha :-) Na, akkor a szilvás hús keretes szerkezetet ad a történetnek :-DDD

    VálaszTörlés
  15. Látom, Neked is nagyon bejött ez a sütési mód! :) Ez a párosítás viszont mindent visz! Nagyon szeretem a hús-gyümölcs vegyespárost, sort kerítek rá a héten! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  16. Felhőlány, abszolút! Kényelmes, praktikus, és finom!

    Okés, remélem, ízleni fog :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.