Almás pizza??? Szinte hallom az elszörnyedést :-) Ha a hawaii pizza működőképes az ananásszal, miért ne lenne jó egy almás feltét? Igaz?
Ráadásul friss paradicsomból itthon főztem hozzá a szószt, itthon készült a vékonyra nyújtott, ropogósra sült tészta is. További csavar: a tetején a sajt tojással lett elkeverve...
A végeredmény egy illatos, ropogós, ízgazdag pizza, bármelyik étlapon megállná a helyét :-)
Almás-sonkás pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl víz
- 2 ek. olaj
- 30 dkg liszt
- negyed kocka friss élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
A szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 db napérlelte paradicsom
- bazsalikom, oregánó (akár friss is!)
- só, bors
- 1 tk. cukor
A feltéthez:
- 1 nagyobb alma
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 2 tojás
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjében dagasztjuk, kelesztjük. Ha megkelt, egy akkora sütőpapírra borítjuk, amekkora tepsiben sütni fogjuk, és azon nyújtjuk ki - nem maszatolunk vele nyújtólapot! Egész vékonyra nyújtjuk, 3-5 mm vastagságúra, és átemeljük a megfelelő méretű tepsire - nálam gáztepsi.
Míg a tészta kel, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, fél percre forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd késes betétű robotgépben szétturmixoljuk. A hagymákhoz adjuk, ízesítjük sóval, borssal, zöldfűszerekkel, pici cukorral, majd egészen sűrűre, kenhetőre beforraljuk.
Az almát megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd vékony holdacskákra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.
A sajtot lereszeljük a reszelő finom fokán, összekeverjük 2, lazán felvert tojással, sóval, borssal ízesítve.
A tepsiben fekvő nyers tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, kirakjuk az almaszeletekkel, sonkacsíkokkal megszórjuk, majd a tojásos sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogósra, illatosra sütjük.
Ötlet: 100 legjobb paradicsomos recept
Viki! Én nem szörnyedtem el, szerintem nagyon finom lehet! Nyitott vagyok az újdonságokra! Gratula! :)
VálaszTörlésHű nagyon guszta
VálaszTörlésEeeeeeszméletlen jóóóóóóóó!!!! Én sem szörnyedek, így tuti ahogy van. Gyönyörű látvány és most csorog a nyálam egy szeletkéért.:))
VálaszTörlésNem lett nyálas a billentyűd, monitorod? Mert odáig csorgattam.
VálaszTörlésS minek ide magyarázat? Érzem a kiváló ízt a számban.
Nekem is nagyon tetszik!
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet egyszer ki is fogom próbálni a közeljövőben:)))
Ananásszal nem komálom, inkább az alma. Nagyon guszta!
VálaszTörlésMézi, örülök! Próba :-)
VálaszTörlésKöszi Bianka :-)
Gizike, szia! Köszi :-)
4 gyerek, jól letöröltem :-DDD Aranyos vagy :-)
Gabi, tedd csak műsorra! Kíváncsi vagyok!
Ildy, na! Ananász helyett alma, hajrá!!!
Nekem is teljesen bejön ez az almás dolog!
VálaszTörlésIstenien néz ki! No és az illataaaa! :))
Alma nálad is, nálam is, de már nem meglepő.:)
VálaszTörlésHúshoz szeretem az almát, pláne, ha vele sül, mert olyan illatos és zamatos lesz tőle, hogy csuda.
Guszta ez a pizzád, nem sikerült az elrettentés.:) Talán tejszínes vagy tejfölös szósszal is megpróbálnám. Mit szólsz hozzá?
Csibe, az illata az mindent vitt :-) Persze utána megkóstoltuk :-DDD
VálaszTörlésPoppy, minő meglepetés :-))) Tejszínes szósszal? Aha! Valami jó kis karakteres sajtot bele... A kencébe. Esetleg pár szem ropogós diót, tuti nem rontaná el!
Úgy, úgy. Én is erről beszélek.:D
VálaszTörlésAkkor ezt megbeszéltük :-) Várom a postot :-DDD
VálaszTörlésEhh, ezt a végszót magamnak akartam.:S Majd legközelebb.:)
VálaszTörléshát én sem rettenek, de azonnal szeretnék egy szeletet!!!!!!! nagyon tetszik!!
VálaszTörlésRemek ötlet, szeretem az ilyen ötleteket!
VálaszTörlésPoppy, türelem almás pizzát terem :-)
VálaszTörlésÍ.Sz, bátor hölgy! Végy egy szeletet :-DDD
Ottis, köszönöm :-) Elsőre fura, de nagyon ott van!
Tyű! Nem szeretem a gyümölcsöt a pizzán, de ez... naggggyon nagggyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon klassz ötlet!!!
VálaszTörlés