Itt a bizonyíték, hogy a camembertes krokettek köretként is milyen kitűnően működnek :-)
A csirkecomb igen hálás egy valami, ezt-azt dugdosunk a bőre alá - s mindig újdonságot tudunk az asztalra tenni.
Némi friss zöldfűszer, illatos fokhagyma a semleges ízű túróhoz, és olyan illatok fognak előkúszni a sütőből, de olyanok...
A csirkecomb igen hálás egy valami, ezt-azt dugdosunk a bőre alá - s mindig újdonságot tudunk az asztalra tenni.
Némi friss zöldfűszer, illatos fokhagyma a semleges ízű túróhoz, és olyan illatok fognak előkúszni a sütőből, de olyanok...
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db felső csirkecomb
- 25 dkg túró
- 2-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)
- zöldfűszerek, pl. bazsalikom, rozmaring, oregánó, zsálya - amilyen tetszik
A combokat megmossuk, szőrtelenítjük, ujjunkkal meglazítjuk óvatosan a bőrét, sózzuk, borsozzuk.
A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel.
A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel.
A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009/június
Guszta! A krokett is szimpatikus.
VálaszTörlésDe jó! Nagyon tetszik! Ilyet még nem ettem! Listára hopp!
VálaszTörlésNagyon jó összeállítás, igencsak guszta
VálaszTörlésSzuper párosítás! Nyami-nyami...
VálaszTörlésVégre! Új értelmet nyert a töltött csirkecomb! Kiskorom óta utálom a zsemlés izével töltött verziót, ki lehetne vele üldözni a világból. A te töltött csirkéddel viszont gyorsan vissza lehetne csalogatni.:P
VálaszTörlésNyami! Szívesen megenném ebédre :)
VálaszTörlésMicsoda köret!
VálaszTörlésKöszi Ildy :-) Meggyőző páros volt!
VálaszTörlésCsibe, hopp-hopp! :-)
Köszi Bianka :-)
Poppy, jeeeeeeeeeee! Már megérte :-)
Ami, örülök! Ízlene :-)
Zsiri - köszi :-)))
szia Viki, látom nálad is visszatérő vendég a töltött csirkecombi, nagyon guszta lett!! Nálam is jön egy pár nap múlva:)))
VálaszTörlésDe jók ezek a zöldfűszerek!Szupi lehet a csirke!Nem nevezel a zöldfűszeres versenyre?
VálaszTörlésMeg itt alatta, erről a csokis-nektarinosról lemaradtam....Akad még az elkésetteknek is beőle?:-))
Í.Sz - bevallottan nagyon szeretjük, tök változatos és finom! Várom a tiédet :-)
VálaszTörlésAndi, na ez eszembe sem jutott :-)
A nektarinost meg nagyon ajánlom ;-)))
Ez a természetközeli fotózás nagyon bejön....
VálaszTörlésvíz helyet tejet használj
VálaszTörlés