Remélem, Sedith beengedi még a csirkémet világjáró fazekába! Nem jellemző rám ez a késés, itt szeretnék elnézést kérni!
Van egy klassz gyűjteményem, csak szárnyasból készült receptek szerepelnek benne - a világ minden tájáról! Ebben találtam erre a finomságra, marokkói ihletésű - gyümölcs és hús kombó. Marokkóban ugyan még nem jártam, de már találkoztam olyan emberrel, aki eltöltött ott egy hetet :-)
Amellett, hogy a kaja tuti finom, annyi idő alatt elkészíthető, míg megfő a rizs! A képért sorry, este 10 órakor kattintottam.
Marokkói szilvás csirke
Hozzávalók:
Van egy klassz gyűjteményem, csak szárnyasból készült receptek szerepelnek benne - a világ minden tájáról! Ebben találtam erre a finomságra, marokkói ihletésű - gyümölcs és hús kombó. Marokkóban ugyan még nem jártam, de már találkoztam olyan emberrel, aki eltöltött ott egy hetet :-)
Amellett, hogy a kaja tuti finom, annyi idő alatt elkészíthető, míg megfő a rizs! A képért sorry, este 10 órakor kattintottam.
Marokkói szilvás csirke
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell
- 8-10 szem érett szilva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. olaj
- 1-1 mk. fahéj, gyömbér, kömény
- 2 ek. méz
- só, bors
- 5 dl húsleves (kockából)
A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, s az olajon mindkét oldalát megsütjük. Félretesszük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, pici olajon megpároljuk. Meghintjük a liszttel, lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel - kiforraljuk. Beletesszük a félbevágott, kimagvalt szilvaszemeket, belecsorgatjuk a mézet, 8-10 percig főzzük.
A megsütött csirkemelleket 2-3 percre beletesszük az fűszeres-gyümölcsös mártásba, hogy átvegye az ízkavalkádot.
Párolt rizzsel tálaljuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, pici olajon megpároljuk. Meghintjük a liszttel, lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel - kiforraljuk. Beletesszük a félbevágott, kimagvalt szilvaszemeket, belecsorgatjuk a mézet, 8-10 percig főzzük.
A megsütött csirkemelleket 2-3 percre beletesszük az fűszeres-gyümölcsös mártásba, hogy átvegye az ízkavalkádot.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Izgalmas, nagyon ízletes lehet
VálaszTörlésHú, ezt bizony szívesen megenném! Főleg, ha valaki így el is készítené nekem, mert nálunk itthon a finnyás társaság nem enné (egyes személyek a kóstolásig sem jutnának el). Hiába győzködöm őket, hogy a hús a gyümölccsel nagyon finom.:(
VálaszTörlésJaj...ez nagyon tetszik. Én beengedném a tányéromba....
VálaszTörlésMilyen guszta! Szívesen ennék belőle :)
VálaszTörlésSzia! Nahh ezt tuti megcsinálom valamelyik nap! ez naaaaagyon guszta;))
VálaszTörlésA szilva+hús nálam top3-ban van. Kacsamellhez ettem először, azóta imádom!
VálaszTörlésAnnyira jó ez a recept, köszönöm, köszönöm!! :)
Jányok, ha menő a gyümölcs-hús kombó, ki ne hagyjátok :-)
VálaszTörlésTotál egzotikum!
Készítése folyamatban, eddig jónak tűnik :-) Viki, mondtam már, hogy imádom a receptjeidet? :-)
VálaszTörlés:-)))
TörlésEz a fülig érő szájú smiley :-))