Sült hús köreteként ettük még hétvégén, de szerintem magában is kitűnő nyári vacsora válhat belőle egy kellemes estén.
S hogy mitől nyári? Természetesen az újkrumplitól, no és a kovászos uborkától!
Nyári burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg újkrumpli
- 2 alma
- 3-4 termetes kovászos uborka
- 2 kaliforniai paprika
- 4-5 dl natúr joghurt
- 1-1,5 dl majonéz
- só, bors
- opcionálisan főtt tojás
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk.
Szintén kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, paprikát, összeforgatjuk a krumplival.
A joghurtot elkeverjük a majonézzel, ízesítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Főtt tojással dúsítható - mi most a melegre való tekintettel elhagytuk.
Tegyük néhány órára a hűtőbe érlelődni - majd fogyasszuk el jó étvággyal :-)
Szintén kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, paprikát, összeforgatjuk a krumplival.
A joghurtot elkeverjük a majonézzel, ízesítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Főtt tojással dúsítható - mi most a melegre való tekintettel elhagytuk.
Tegyük néhány órára a hűtőbe érlelődni - majd fogyasszuk el jó étvággyal :-)
Nagyon finom lehet, üde és friss
VálaszTörlésDe guszta! Szívesen megenném ebédre :)
VálaszTörlésTyű! :) Imádom! 2 hetente biztosan csinálok, télen, nyáron.
VálaszTörlésFőleg másnap jó, mikor már totál összeértek az ízek. Ez a koviubi új, de biztosan jól illik bele, kipróbálom.
Ez a nekem való ebéd!
VálaszTörlésTojással és koviubival minden csak szuper jó lehet!
VálaszTörlésKoviubi jöhet bármikor, bármennyi, bármiben:) most lett kész megint egy adag nálunk is.
VálaszTörlésBianka - szó szerint! Nyami :-)
VálaszTörlésAmi, csak így, vagy pici pirítóssal esetleg?
Rainy, azaz, másnaposan! Az uborka igen sokat dobott rajta, nagyon menő volt :-)
Cs.T - oké!
Dia, ott a pont! Igaz :-)
Kata, akkor egy salátát megér a dolog :-) Hm?