S midőn az Úr megteremté a Szigetházi-szeletet, látá, hogy az jó, és minden családnál sikert arat!
Így kezdődött. Max kitalálta ezt a csoda finomságot, ami mindannyiszor zajos tetszést váltott ki melegen-hidegen egyaránt.
Szerepelt már nálam egy májas verzió, de ez most egy egészen más irány: gyümölcs, hús, camembert. Ezek álltak rendelkezésre a hűtőben :-)
Zuram teljesen elalélt, és lelkesen repetázott.
Így kezdődött. Max kitalálta ezt a csoda finomságot, ami mindannyiszor zajos tetszést váltott ki melegen-hidegen egyaránt.
Szerepelt már nálam egy májas verzió, de ez most egy egészen más irány: gyümölcs, hús, camembert. Ezek álltak rendelkezésre a hűtőben :-)
Zuram teljesen elalélt, és lelkesen repetázott.
Nektarinos-camembertes Szigetházi szelet
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 4 szem nektarin
- 125 gr camembert sajt (a kerek ekkora)
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej hagyma
- só, bors
A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra. Kettévágjuk úgy, hogy az egyik felével ki tudjunk bélelni egy közepes méretű tepsit, míg a másik felével majd be tudjuk fedni művünket.
A hagymát (vörös vagy lila) félfőre vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a felcsíkozott csirkemellet, fehéredésig kevergetjük, néhány percig hagyjuk párolódni. Sózzuk, borsozzuk. Utólag jutott eszembe, hogy némi kakukkfüvet biztos elbírt volna... Elfeledtem...
A tésztával kibélelünk tehát egy közepes tepsit, amit előtte sütőpapírral borítottunk be. Ráhalmozzuk a csirkehúst, a cikkekre vágott nektarint és a felszeletelt sajtot, majd az egészet beborítjuk a másik tésztaféllel.
Tetejét lekenjük tojással, meghintjük szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc készre sütjük.
Hagyjuk picit hűlni, máskülönben szétesik, majd kockákra vágva tálaljuk.
A hagymát (vörös vagy lila) félfőre vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a felcsíkozott csirkemellet, fehéredésig kevergetjük, néhány percig hagyjuk párolódni. Sózzuk, borsozzuk. Utólag jutott eszembe, hogy némi kakukkfüvet biztos elbírt volna... Elfeledtem...
A tésztával kibélelünk tehát egy közepes tepsit, amit előtte sütőpapírral borítottunk be. Ráhalmozzuk a csirkehúst, a cikkekre vágott nektarint és a felszeletelt sajtot, majd az egészet beborítjuk a másik tésztaféllel.
Tetejét lekenjük tojással, meghintjük szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc készre sütjük.
Hagyjuk picit hűlni, máskülönben szétesik, majd kockákra vágva tálaljuk.
Csodálatosan néz ki
VálaszTörlésJujj, ezt biztos kiszúrnám egy étlapról:))) és azonnal ilyet kérnék!
VálaszTörlésMost ebédeltem, de olyan ínycsiklandóan néz ki, hogy baromi nagyokat nyelek..
VálaszTörlés♥ Olá, amiga!
VálaszTörlésPassei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e de bom gosto.
Bom fim de semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil
Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésKöszi Bianka :-)
VálaszTörlésÍ.Sz - és milyen jó választás volna :-DDD
Puszedli, köszi :-) Akkor ebéd után egy kis falatot!
Magia :-)
Csibe, köszi!! Fiiiiiiiinom!!!
Szia, ma megsütöttem, nagyon finom lett, de a töltelék egy kicsit száraz. Sajnos csak most nézetem meg Max eredetijét, abban van egy tojásos, tejszínes, tejfölös kence. Te nem is raktad bele, vagy csak véletlenül maradt ki a receptből?
VálaszTörlésTatin, nem tettem bele! A nektarin jó kis szaftos levet engedett, és a hagymás húst sem sütöttem teljesen szárazra.
VálaszTörlésRemélem, azért túl nagy csalódást nem okozott!!!