Ha valami gyorsat, meleget szeretnénk vacsorázni pár perc ráfordított idővel.
Ha túlvásároltuk magunkat kenyérrel, és meguntuk a pirítóst vagy a bundáskenyeret.
Néhány hozzávaló, és ínycsiklandó illatok fogják a konyhába csalogatni a családtagokat :-)
Ha túlvásároltuk magunkat kenyérrel, és meguntuk a pirítóst vagy a bundáskenyeret.
Néhány hozzávaló, és ínycsiklandó illatok fogják a konyhába csalogatni a családtagokat :-)
Juhtúrós-kolbászos melegszendvics
Hozzávalók:
- 15 dkg juhtúró
- 10-15 dkg lángolt kolbász
- bors
- 1 tojás
- paradicsom
A kolbász bőrét lehúzzuk, ledaráljuk vagy apróra vágjuk. Krémesre keverjük a juhtúrót a tojással, ízesítjük borssal (sózni nem kell), majd hozzáadjuk a kolbászt is.
A kenyérszeleteket megkenjük az ízes krémmel, mindegyik tetejére 1-1 paradicsomkarikát ültetünk, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt illatosra sütjük.
Hagyjuk hűlni kicsit, mert égési sebeket képes okozni! Jó kis hideg sör legyen kéznél utána :-)
Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009/március
Ez nagyon nekem való lenne.
VálaszTörlésNagyon guszta, finom lehet
VálaszTörlésHurrá ez lesz a vacsink !!!!!!!!
VálaszTörlésJól néz ki, vadászom a jó kis melegszendvics ötleteket, ez épp kapóra jön :)
VálaszTörlésPont a héten készítettem el. Már sokadszor. Nagyon finom.
VálaszTörlésZsiri: Ebben a számban van még pár melegszendvics "recept".
VálaszTörlésMínusz kolbász és jöhet :)
VálaszTörlésÉs a söricét meghagyom nektek, inkább egy bögre teával kérem szépen :)
VálaszTörlésÍÍmádom a meleg szendvicset. Meg a juhtúrót is. Jöhet!!! Karulino
VálaszTörlésCs.T - jó kis gyulai kolbásszal :-)
VálaszTörlésBianka, fiiiiinom!!!
Zsiri, egynek jó lesz :-) És igen, ahogy Edit is írja: ebben a számban van jónéhány finom szendvicsötlet!
Editéknél is visszatérő vendég :-))
Garffyka, jáj :-DD Kolbász nélkül??? Na jó, a teát viszont megfőzöm :-)
Karulino, meeeeeeeeeegy :-))) Próbáld ki, Cs. odáig meg vissza lesz!
Mivel férjuram arra a kérdésre, hogy "Te szereted a juhtúrót?" (több, mint 13 év alatt nem derült ki, gyanúsnak kellett volna legyen) azt válaszolta, hogy "Háááát!", kérdezném, hogy sima túróval lehet helyettesíteni, vagy vegyek juhtúrót és jól ne valljam be, vagy az? Mer nekem bejönne ez is :-))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Imádom a juhtúrót!
VálaszTörlésJuhééééjjj! Hogy milyen egyszerű, ámde nagyszerű recept is ez! :))
VálaszTörlésLiz, húha!!! Csekkolni fogja :-))) De sima túróból nem ilyen lesz... Akkor inkább krémsajttal: vagy tömlős sajttal, vagy natúr krémsajttal, aztán mehet bele a kolbász!
VálaszTörlésAndi, én is :-)
Felhőlány, amolyan rohanós vacsi, de mégis meleg és finom! Hajrá :-)
Edit, köszi, már nézegetem :)
VálaszTörlés