2010. augusztus 24., kedd

Fetás padlizsánkrém



Térdig gázolunk a padlizsánban, tömve a piac lila halmokkal, így nálunk is fel-felbukkan a padlizsánkrém valamelyik formája.


Ez egy hirtelen ötlet szülte verzió: a hűtőben gondolkodott egy megkezdett csomag feta, amit találomra összekevertem a megsült padlizsánnal.


Szuper lett :-)



Fetás padlizsánkrém



Hozzávalók:



  • 2 kisebb padlizsán
  • 10-15 dkg feta
  • 1 fej lilahagyma
  • bors


A padlizsánokat megszurkáljuk, és sütőben - esetleg parázs felett - puhára sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd húzzuk le a héját.

Villával darabosra törjük, felesleges teljesen pépesíteni.

Hozzámorzsoljuk a fetasajtot, a finomra vágott lilahagymát és alaposan megborsozzuk. Sót a feta miatt nem kíván szerintem.

Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel, pirítóssal, sok-sok friss zöldséggel tuti reggeli vagy vacsora!



10 megjegyzés:

  1. A feta helyett lehet más hasonlót használni? Sajnos az nem nagyon jön be, de a sajt-padlizsán keverék elég ígéretesnek tűnik!

    VálaszTörlés
  2. Csiptuning, mindenképpen valamilyen morzsalékos-krémes sajtot tippelnék, hogy meglegyen a textúrája a krémnek. Márványsajt esetleg?

    Vagy ha több kettőnél, valami kedvenc reszelhető sajt, krémesítve krémsajttal/tejföllel/joghurttal!

    VálaszTörlés
  3. Egyszer vettem készen. Írtó finom volt, de k.. drága. Íg igazad van házilag is isteni :)

    VálaszTörlés
  4. Bianka :-DDD Nem mondod, hogy ilyet boltban is árulnak???

    Én meg azt hittem, ez itt a spanyolviasz :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Ha spanyolviasz, ha nem, biztos vagyok benne, hogy ez így nagyon fincsi lehet!!

    VálaszTörlés
  6. Van még az ötleted alapján készített pácolt fetából, kipróbálom, biztosan nem ront a végeredményen... :)
    Már lassan a második nagy üveg is elfogy, ideje lenne feltenni belőle valamit a blogomra... Isteni finom és a boltiakhoz képest nagyon költségtakarékos! :) köszi!

    VálaszTörlés
  7. Í.Sz - legyen spanyolviasz :-))) De mindenki egyen belőle, hogy mindenki hagymás legyen :-DDD


    Felhőlány, jujjjuj, a feta nem enyim ötlet! De azért kutyuld össze a padlizsánnal - szeretni fogod :-)

    VálaszTörlés
  8. Kevés vágott olivabogyó, piros paprika, ... Ami csak szemed-szádnak ingere :)
    A vinette egyszerűen utolérhetetlen!

    VálaszTörlés
  9. Hát én Téged foglak belinkelni, Tőled jutnak majd a Kedves Olvasók tovább... :))

    VálaszTörlés
  10. Hmmmm...nagyon ínycsiklandozó...feltétlenül kipróbálom!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.