Térdig gázolunk a padlizsánban, tömve a piac lila halmokkal, így nálunk is fel-felbukkan a padlizsánkrém valamelyik formája.
Ez egy hirtelen ötlet szülte verzió: a hűtőben gondolkodott egy megkezdett csomag feta, amit találomra összekevertem a megsült padlizsánnal.
Szuper lett :-)
Fetás padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 10-15 dkg feta
- 1 fej lilahagyma
- bors
A padlizsánokat megszurkáljuk, és sütőben - esetleg parázs felett - puhára sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd húzzuk le a héját.
Villával darabosra törjük, felesleges teljesen pépesíteni.
Hozzámorzsoljuk a fetasajtot, a finomra vágott lilahagymát és alaposan megborsozzuk. Sót a feta miatt nem kíván szerintem.
Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel, pirítóssal, sok-sok friss zöldséggel tuti reggeli vagy vacsora!
Villával darabosra törjük, felesleges teljesen pépesíteni.
Hozzámorzsoljuk a fetasajtot, a finomra vágott lilahagymát és alaposan megborsozzuk. Sót a feta miatt nem kíván szerintem.
Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel, pirítóssal, sok-sok friss zöldséggel tuti reggeli vagy vacsora!
A feta helyett lehet más hasonlót használni? Sajnos az nem nagyon jön be, de a sajt-padlizsán keverék elég ígéretesnek tűnik!
VálaszTörlésCsiptuning, mindenképpen valamilyen morzsalékos-krémes sajtot tippelnék, hogy meglegyen a textúrája a krémnek. Márványsajt esetleg?
VálaszTörlésVagy ha több kettőnél, valami kedvenc reszelhető sajt, krémesítve krémsajttal/tejföllel/joghurttal!
Egyszer vettem készen. Írtó finom volt, de k.. drága. Íg igazad van házilag is isteni :)
VálaszTörlésBianka :-DDD Nem mondod, hogy ilyet boltban is árulnak???
VálaszTörlésÉn meg azt hittem, ez itt a spanyolviasz :-DDD
Ha spanyolviasz, ha nem, biztos vagyok benne, hogy ez így nagyon fincsi lehet!!
VálaszTörlésVan még az ötleted alapján készített pácolt fetából, kipróbálom, biztosan nem ront a végeredményen... :)
VálaszTörlésMár lassan a második nagy üveg is elfogy, ideje lenne feltenni belőle valamit a blogomra... Isteni finom és a boltiakhoz képest nagyon költségtakarékos! :) köszi!
Í.Sz - legyen spanyolviasz :-))) De mindenki egyen belőle, hogy mindenki hagymás legyen :-DDD
VálaszTörlésFelhőlány, jujjjuj, a feta nem enyim ötlet! De azért kutyuld össze a padlizsánnal - szeretni fogod :-)
Kevés vágott olivabogyó, piros paprika, ... Ami csak szemed-szádnak ingere :)
VálaszTörlésA vinette egyszerűen utolérhetetlen!
Hát én Téged foglak belinkelni, Tőled jutnak majd a Kedves Olvasók tovább... :))
VálaszTörlésHmmmm...nagyon ínycsiklandozó...feltétlenül kipróbálom!:)
VálaszTörlés