2010. augusztus 27., péntek

Camembertes krokett

Teljes kattanás a camembert sajtra.

Elárulok egy titkot :-) Sok-sok évvel ezelőtt vettünk egy adagot, szeretjük a sajtokat. Kibontottuk. Pffff, csupa puha penész... És fura dohos szaga is van, ami egyszerre valahogy gombás is. Hámozzuk meg! Levágtuk a külső héját :-) S végül a belseje sem ízlett.

Azóta sokat öregedtünk (értünk, hihi), és hol ebben, hol abban bukkan fel a sajt, egyre gyakrabban.

Ezek a kis gombócok akár köretként is szerepelhetnek, vagy dobjunk össze mellé egy salátát, és kész is van egy könnyű fogás!





Camembertes krokett


Hozzávalók:


  • 20 dkg camembert
  • 20 dkg krumpli
  • 3 ek liszt (illetve amennyit a krumpli igényel!)
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • olaj


A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Még langyosan összetörjük, és hagyjuk kihűlni teljesen.

Keverjük hozzá a lisztet, a tojássárgáját és a vajat, gyúrjuk sima tésztává.

Vágjuk a sajtot 2x2 cm-es kockákra.

Csípjünk le a tésztából egy kis adagot, és a tenyerünkben gömbölyítsük a sajtkocka köré - mintha szilvásgombócot készítenénk.

Forgassuk meg a gombóckákat felvert tojásban, majd zsemlemorzsában és forró olajban, vagy sütőpapírral borított tepsin süssük őket aranyszínűre.




Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009. március

9 megjegyzés:

  1. Csúcs szuper, még mártogatóssal is

    VálaszTörlés
  2. Nekem is csak pár éve jönnek be ezek a camembert-es cuccok. Áfonyás mártogatóssal hú de finom!!

    VálaszTörlés
  3. Klassz nagyon!:) szívesen ennék belőle :)

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik, biztos finom!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Valóban nagyon jól néz ki. Egy kérdésem lenne. Meddig marad friss? El lehet készíteni pár órával tálalás elõtt?

    VálaszTörlés
  6. Hűű camambert, nálam mindenképpen nyerő, mindenhogy:)) de ez a krokett bizotos, hogy mesés lehet.

    VálaszTörlés
  7. A pici képen azt hittem szilvás gombóc, de ez még jobb!:-)) Tökjó világos képek!
    Egyébként én első kóstolásra szerettem bele a camambertbe, bár elég későn volt az az első.:-))

    VálaszTörlés
  8. Bianka, azaz!


    Liz, van egy üveg áfonyalekvárom Erdélyből! Sokat sejtetően néző smiley :-)


    Ami, köszi :-)


    Ottis, fini :-)


    Kriszta, ez igazán frissen jó, hogy még olvadozzon benne a sajt, és ropogjon a bundája! Melegítve már picit más, mint a rántott hús pl.!


    Í.Sz köszi :-) Mint az állat :-)))


    Andi, köszönet a nyári napsugárnak :-) Mikor találkoztatok? :-)

    VálaszTörlés
  9. Hát igen, hónapoig jó volt fotózni. Most meg csak esik, csak esik, csak esik.....
    Kb.5 éve randiztunk először: a cami+én:-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.