Itt a bizonyíték, hogy a camembertes krokettek köretként is milyen kitűnően működnek :-)
A csirkecomb igen hálás egy valami, ezt-azt dugdosunk a bőre alá - s mindig újdonságot tudunk az asztalra tenni.
Némi friss zöldfűszer, illatos fokhagyma a semleges ízű túróhoz, és olyan illatok fognak előkúszni a sütőből, de olyanok...
A csirkecomb igen hálás egy valami, ezt-azt dugdosunk a bőre alá - s mindig újdonságot tudunk az asztalra tenni.
Némi friss zöldfűszer, illatos fokhagyma a semleges ízű túróhoz, és olyan illatok fognak előkúszni a sütőből, de olyanok...
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db felső csirkecomb
- 25 dkg túró
- 2-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)
- zöldfűszerek, pl. bazsalikom, rozmaring, oregánó, zsálya - amilyen tetszik
A combokat megmossuk, szőrtelenítjük, ujjunkkal meglazítjuk óvatosan a bőrét, sózzuk, borsozzuk.
A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel.
A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál tejföllel.
A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ötlet: Nők Lapja Konyha 2009/június