Itt felénk egyik pillanatról a másikra durván lehűlt az idő: 17 fok, fekete ég, eső és szél - mi sem jobb indok arra, hogy begyújtsuk a sütőt, és kelt tésztával ügyködjünk!
Lám, focaccia-t még nem sütöttem! Pizzát tonnaszámra, egyszerűbb kistestvérét pedig sosem. Fordítva vagyok bekötve :-)
Valamivel azért kencézni/cifrázni szerettem volna a tetejét, s beugrott a tavalyi sültpaprika krémlevesem, ami fantasztikusan finom volt. Nosza: legyen a tetején sültpaprika krém, a tésztájába pedig némi friss rozmaring került.
Ha más nem, az illatáért már megérte, de amikor megkóstoltuk... Veszedelem!
Sültpaprika krémes focaccia
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kézzel rusztikusra széthuzigáljuk, és sütőpapírral borított (gáz)tepsibe egyengetjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a pofonegyszerű krémet. A paprikákat sütőben kb. 40 perc alatt ráncosra sütjük. Néhány percre azon forrón nyájlonzacskóba tesszük, hogy saját gőzében megpuhuljon - ezáltal pillanat alatt lehúzhatóvá váljon a héja.
A paprika húsát ízesítjük reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, botmixerrel összezúzzuk - de ne túl krémesre.
A tepsibe lapogatott tésztát megkenjük a paprikakrémmel, kelni hagyjuk 15-20 percig. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Lám, focaccia-t még nem sütöttem! Pizzát tonnaszámra, egyszerűbb kistestvérét pedig sosem. Fordítva vagyok bekötve :-)
Valamivel azért kencézni/cifrázni szerettem volna a tetejét, s beugrott a tavalyi sültpaprika krémlevesem, ami fantasztikusan finom volt. Nosza: legyen a tetején sültpaprika krém, a tésztájába pedig némi friss rozmaring került.
Ha más nem, az illatáért már megérte, de amikor megkóstoltuk... Veszedelem!
Sültpaprika krémes focaccia
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 ek. olaj
- 50 dkg liszt
- 2 tk. cukor
- 2 mk. só
- 1 ek. apróra vágott friss rozmaring
- 2,5 dkg friss élesztő
A krémhez:
- 2 piros kaliforniai paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 fokhagyma
- só, bors
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kézzel rusztikusra széthuzigáljuk, és sütőpapírral borított (gáz)tepsibe egyengetjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a pofonegyszerű krémet. A paprikákat sütőben kb. 40 perc alatt ráncosra sütjük. Néhány percre azon forrón nyájlonzacskóba tesszük, hogy saját gőzében megpuhuljon - ezáltal pillanat alatt lehúzhatóvá váljon a héja.
A paprika húsát ízesítjük reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, botmixerrel összezúzzuk - de ne túl krémesre.
A tepsibe lapogatott tésztát megkenjük a paprikakrémmel, kelni hagyjuk 15-20 percig. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nyelek nagyokat, mert nagyon guszta
VálaszTörlésEz nagyon bejön nekem!
VálaszTörlésAztaaa, de nagyon tetszik!
VálaszTörlésBianka, gyere tépj a csücskéből :-)))
VálaszTörlésCs.T - itt a hűvös idő!! Irány a sütő :-)
Csibe :-) Köszi!!
Szuper ötlet!Én is elkészítem!
VálaszTörléshű de jól néz ki!:)
VálaszTörlésOttis, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésKata :-) Köszi!!
huuu, ez nagyon ütős!!! isteni lehet, sültpaprika krém és focaccia együtt szuper ötlet!! nagyon megkóstolnám!!
VálaszTörlésDe jó,ugyis régen sütöttem focaccia-t,köszi,hogy láttam.
VálaszTörlésDe jól néz ki!!!
VálaszTörlésKicsit távol voltam mostanában :(, de egyszer bekukkantottam, és ezzel a finomsággal találkoztam! Engedelmeddel vittem a receptet... :))
VálaszTörlésNem volt időm a hétem, de én is egy focaccia-recepttel szemezek, igaz az fokhagymás.
VálaszTörlésEz pedig isteni lehet!:-))