A gigatök újabb felhasználási módja következik.
Sok más zöldséggel, némi csíkokra vágott hússal, korty fehérborral összefőzve meglepően könnyű, nyárias fogás kerekedett belőle.
Elégedetten ettük a hőségben, kicsit sem volt megterhelő a gyomornak!
Spanyol tokány
Hozzávalók:
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a hosszú, vékony csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Közben a tököt meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldbabot is megtisztítjuk: két végét lecsípjük, kb. 4 cm-s darabokra vágjuk.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a tököt, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, szinte készre főzzük.
A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk, az ételhez adjuk, néhány perc alatt összefőzzük az egészet.
Párolt rizzsel és a főzésből kimaradt, jégbe hűtött fehérborral tálaljuk.
Sok más zöldséggel, némi csíkokra vágott hússal, korty fehérborral összefőzve meglepően könnyű, nyárias fogás kerekedett belőle.
Elégedetten ettük a hőségben, kicsit sem volt megterhelő a gyomornak!
Spanyol tokány
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg hús (sertéscomb, lapocka, csirkemell, pulykamell...)
- 25 dkg tök
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 1 dl fehérbor
- 4 paradicsom
- só, bors
- 1 babérlevél
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a hosszú, vékony csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Közben a tököt meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldbabot is megtisztítjuk: két végét lecsípjük, kb. 4 cm-s darabokra vágjuk.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a tököt, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, szinte készre főzzük.
A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk, az ételhez adjuk, néhány perc alatt összefőzzük az egészet.
Párolt rizzsel és a főzésből kimaradt, jégbe hűtött fehérborral tálaljuk.
Nagyon finom lehet igazán guszta
VálaszTörlésNagyon szimpatikus fogás:)) az én gyomromat sem terhelné meg:)))
VálaszTörlésNálunk még zöldbab invázió van, a tök nemsokára kezdődik...működik ez átvariálva is bizonyosan:)
VálaszTörlésÚjabb igen szimpatikus recept.
VálaszTörlésBeköltözhetek egy kis időre? :)
Nagyon guszta!:))
VálaszTörlésNa ilyen sosem jutott volna eszembe, de bejön! Most kaptam pont tököt.
VálaszTörlésÉn is jönnék, de már biztosan késve :)
VálaszTörlésBianka, ez egy igazi nyári fogás! Nyami :-)
VálaszTörlésLimara köszi :-)
Í.Sz - szerintem sem :-DD
Kata, kattogjanak csak a fogaskerekek! Várom, milyen csodát hozol ki belőle!
Rainy, köszi! Légy a vendégem :-)
Köszi Mónika :-)
Dia, kvázi isteni sugallat, mitévő légy a tökkel :-))) Hétvégére jó lesz!
Csibe, félretettem egy tányérkával :-)