Két éve ettem először ilyen gyümölcslevest, amikor Vacsoracsatát játszottunk :-) Odáig voltunk az ízétől, de valamilyen rejtélyes okból nem reprodukáltam itthon. Magam sem értem, tiszta lökött vagyok!
Nemrégiben Ildinyónál láttam meg, csodálatos fényképpel még nagyobb kedvet csinálva hozzá! Még aznap összekavartam egy fazéknyit, majd másnap lelkesen megebédeltük.
Ez az a leves, amiből kánikulai napokon egyszerűen nem lehet eleget készíteni!
Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felkockázzuk.
A narancslét elkeverjük a tejszínnel, vaníliakivonattal, porcukorral, belepotyogtatjuk a gyümölcskockákat - és hűtőbe tesszük.
1-2 óra után már kellemesen összeérnek az ízek, s tálalhatjuk is!
Nemrégiben Ildinyónál láttam meg, csodálatos fényképpel még nagyobb kedvet csinálva hozzá! Még aznap összekavartam egy fazéknyit, majd másnap lelkesen megebédeltük.
Ez az a leves, amiből kánikulai napokon egyszerűen nem lehet eleget készíteni!
Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 8 dl 100%-os narancslé
- 2 dl habtejszín
- 1 lötty vaníliakivonat
- 1-2 ek. porcukor
- 1/4 gerezd sárgadinnye
- 2-3 db őszibarack
- 4-6 db sárgabarack
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felkockázzuk.
A narancslét elkeverjük a tejszínnel, vaníliakivonattal, porcukorral, belepotyogtatjuk a gyümölcskockákat - és hűtőbe tesszük.
1-2 óra után már kellemesen összeérnek az ízek, s tálalhatjuk is!
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésMostmár Nekem is ki kell próbálnom!
VálaszTörlésHú, ez nagyon fini lehet! És külön fönyeremény, hogy még főzni sem kell ebben a melegben.
VálaszTörlésRecept mentve, köszi!
Ez nagyon fini lehet.Nemrég én is a narancsléval alapoztam a gyümölcslevest, mondhatom szuper!:-))
VálaszTörlésA hozzávalók is isteniek!:-))
Bianka, nem lehet belőle eleget csinálni - és enni :-DD
VálaszTörlésDia, ki bizony! Imádni fogjátok :-)
Szemirámisz, nagyon!!! Csak összekavarod, pici hűtőt neki, és csak enni,enni!
Andi, ugye? Csodákat művel egy kis változtatás is! Tessék szépen kipróbálni :-)
A tejszínt nem kell felverni, ugye? Csak úgy simán belekeverni?
VálaszTörlésMindjárt nekiállok, bár sajnos csak nektarint kaptam most az üzletben, úgyhogy abból lesz...
Nem, csak simán bele! Mint a narancslevet. Nektarinnal is tuti lesz, illetve bármilyen gyümölccsel!
VálaszTörlésKöszi Viki! :))
VálaszTörlésVárom :-)))
VálaszTörlésHehe, pont hétvégén gondoltam, hogy kellene vmi gyümlevest főznöm, de főzés nélkül :) Ez pont jóóóóóó! :D
VálaszTörlésElnézegettem-olvastam, amit az utóbbi napokban főztél-írtál ... nem semmi, mind csupa finomság, nyalánkság :)
Garffyka, még Szárszón is össze lehet hajigálni :-)))
VálaszTörlésÁjult meleg napokra!
De ugye aki a Mesternél fagyizik...
;-))
Viki, elkészült a leves, csudafinom lett!
VálaszTörlésKöszi a receptet! :))
Szuper jó!!!!!!
VálaszTörlésRéges-régen erre felénk is nagyon divatos leves volt, de kitudja miért mára teljesen feledésbe merült. Köszi hogy emlékeztettél rá, és most ha kérhetnék egy tányérkával.:))
Ki kell próbálnom!!!! tetszik nagyon, hogy narancslé az alapja, még sosem csináltam ilyet.
VálaszTörlésSzemirámisz, jeeeeeee :-))) Örülök, hogy ízlik!
VálaszTörlésGizike, én is régről ismertem - mégsem csináltam sosem! Ekkora gyagyát, mint én!
Emlékeztetőül akkor egy tányérka leves rendel :-D
Í.Sz. - okvetlen! 5 perc az egész, és isteni!
Az általános iskolai menzán volt ilyen ('80-as évek), és háztartástanórán azt is megtanultuk, hogy készül. Imádtam! Csak nálunk rózsaszín volt, mert mindig került bele fagyasztott ribizli vagy málna. Meg konzervananász, konzervőszibarack a levével együtt, friss gyümölcs nemigen. De úgy is nagyon finom volt!
VálaszTörlésÉn is akkor voltam menzás :-)) - de a mi menzánkon ilyet bizony nem adtak! Sőt, háztartástan óránk sem volt!
TörlésLassan már tényleg jön a tavasz, jöhetnek a frissítő gyümölcslevesek :-)))