Egy újabb recept a Nők Lapja Konyha nyári számából, nagyon finom lett!
Tökéletes felhasználása a rémületes mennyiségben termő cukkiniknek - már nem egy helyen olvastam, hogy a cukkini szavunk lassan szitokszóvá kezd avanzsálni :-)
Nosza, rizottóra fel! Hisz amiben bor van, már rossz nem lehet...
Cukkinis-camembertes rizottó
Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini
- 4 szelet bacon/ujjnyi széles császárszalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg rizottó!!! rizs
- 1,5 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 8 dl húsleves (kockából)
- 15 dkg camembert
- 2 ek. olaj
A cukkinit karikákra vágjuk. Jó nagy serpenyőben felforrósítunk 1 ek. olajat, a cukkinikarikákat 5-10 perc alatt több részletben megpároljuk, megsütjük.
A cukkinis serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk az előzőleg megmosott rizst, néhány percig kevergetjük-pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, megvárjuk, míg a rizs magába nem szívja. Folyamatos kevergetés közben apránként hozzáöntjük a húslevest is, mindig megvárva, hogy a folyadékot teljesen magába szívja.
Ha elfogyott a folyadékunk, keverjük bele a rizsbe a vajat, majd óvatosan adjuk hozzá a megsütött cukkinikorongokat is.
A sajtot felkockázzuk, és a forró rizottóhoz keverjük.
Azonnal tálaljuk.
A cukkinis serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk az előzőleg megmosott rizst, néhány percig kevergetjük-pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, megvárjuk, míg a rizs magába nem szívja. Folyamatos kevergetés közben apránként hozzáöntjük a húslevest is, mindig megvárva, hogy a folyadékot teljesen magába szívja.
Ha elfogyott a folyadékunk, keverjük bele a rizsbe a vajat, majd óvatosan adjuk hozzá a megsütött cukkinikorongokat is.
A sajtot felkockázzuk, és a forró rizottóhoz keverjük.
Azonnal tálaljuk.
Isteni lehet! Most már megérdemelnéd, hogy tesztalanyként egy előfizetést!:-))
VálaszTörlésEz nagyon guszta, minden összetevőjét kedvelem!
VálaszTörlésGyakran készítek rizottót, nagyon szeretem. Ez a recept is remek!
VálaszTörlésNagyon tetszik! És észre sem vettem az újságban!
VálaszTörlésCukkini,mint szitokszó! Ez jó!! :))
VálaszTörlésA rizottód nagyon jól néz ki! Én is folyamatosan vadászom a cukkinis recepteket, ugyanis tényleg félelmetes mennyiségben képes teremni pár tő is.
2-3 hete nem sokat főzök, de ha igen, abban biztos,hogy van cukkini! :))
Most is épp egy cukkinitorta sül a sütőmben. :))
A kertben nincs cukkinim, de a hűtőben szinte mindig akad. Ha nem jut eszembe semmi, akkor összecsapok egy gyors cukkinis valamit. Az elmúlt hónapokban nem sok időm jutott blogolásra és kommentek írására, de kb. 50 recepted várakozik elkészítésre. Vasárnapra a mentaszörp van betervezve, mert jó sok mentám lett hirtelen, a sok eső jót tett neki. Ja és a brownied... arról inkább nem írok, mert csak nagyokat nyelek :)
VálaszTörlésÉn meg azt hittem, hogy csak nálunk teremnek másfél kilós cukkinik-naponta két darab, pedig csak egy tő van. Még jó, hogy a csigák legalább az egyiket félig bezabálják, különben már cukkinimérgezést kaptunk volna...
VálaszTörlésDe jó! :) Rizottóra sosem gondoltam még a cukkini kapcsán.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésHú, de jól hangzik!
VálaszTörlésAndi, mindig elfelejtem :-DDD
VálaszTörlésCs.T - ha szaporodik a cukkini, tökéletes felhasználási módja lesz!
Ildy, köszi :-)
Dia :-DD Na tessék :-)))
Szemirámisz, ugye hogy? Egy tő, ami ontja a cukkiniket - véghetetlen sorban!
Az a cukkinis süti... Na figyelek!
ManóAnyó :-) Köszönöm a kedves szavaidat :-) Juj, a brownie-t első körben :-DD
Rita :-DD Köszönjük a csigák segítő közreműködését :-DDD Egy-két példány cukkinit ments meg a rizottónak :-)
Puszedli - lám, én is csak újságból :-) De jól tettem!
Bianka, meghiszem azt!
Móni :-) Próba!!!