Gyorsan, gyorsan, még az utolsó eprekkel készült ez a finomság! De semmi pánik: szerintem málnával vagy ribizlivel is nagyon-nagyon finom lesz!
Tavaly nyáron sütöttem nyakra-főre a fehércsokis-málnás tortát, egyszerűen csak ettük és ettük...
Most kicseréltem a színeket: a tészta sima vaníliás omlós tészta lett, a krémbe pedig fehércsoki helyett étcsoki és kakaópor került.
Csokival még nem nyúltam mellé :-)), ez is elképesztő iramban tűnt el a piteformából!
Csokis-epres torta
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen villámsebesen összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy kerek piteformát kikenünk vajjal, belelapogatjuk az omlós tésztát, megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a pofonegyszerű krémet: a mascarponét kikeverjük a cukrozatlan kakaóporral, a felolvasztott, majd langyosra hűtött csokoládéval, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
A kihűlt vaníliás tésztakéregbe simítjuk, tetejét kirakjuk eperrel/málnával/ribizlivel, letakarjuk folpack-kal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ennyi idő alatt a viszonylag törékeny, kemény omlós tészta kezelhetővé, szeletelhetővé válik a krém nedvességétől.
Citromfűvel vagy mentalevélkékkel díszítve, s további friss gyümölccsel tálaljuk.
Tavaly nyáron sütöttem nyakra-főre a fehércsokis-málnás tortát, egyszerűen csak ettük és ettük...
Most kicseréltem a színeket: a tészta sima vaníliás omlós tészta lett, a krémbe pedig fehércsoki helyett étcsoki és kakaópor került.
Csokival még nem nyúltam mellé :-)), ez is elképesztő iramban tűnt el a piteformából!
Csokis-epres torta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 17,5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin/vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. jéghideg víz
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg eper/málna/ribizli
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen villámsebesen összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy kerek piteformát kikenünk vajjal, belelapogatjuk az omlós tésztát, megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a pofonegyszerű krémet: a mascarponét kikeverjük a cukrozatlan kakaóporral, a felolvasztott, majd langyosra hűtött csokoládéval, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
A kihűlt vaníliás tésztakéregbe simítjuk, tetejét kirakjuk eperrel/málnával/ribizlivel, letakarjuk folpack-kal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ennyi idő alatt a viszonylag törékeny, kemény omlós tészta kezelhetővé, szeletelhetővé válik a krém nedvességétől.
Citromfűvel vagy mentalevélkékkel díszítve, s további friss gyümölccsel tálaljuk.
Hű-ha ez igen, nagyon szép és azt hiszem az íze is ott van :))
VálaszTörlésSzuper! Integetünk egymásnak, a torta meg ééén... :)
VálaszTörlésGyönyörűséges!! De hát milyen is lehetne, ami csokis.. Imádnám.. :)
VálaszTörlésEgy szeletkét kérhetek belőle, mert nagyon szeretem :-)
VálaszTörlésTessék mondani, mikor lesz már vége az eperszezonnak ? ááááááááá csak vicc volt. Azért mert mi nem birjuk egymást, legalább legeltetem a szemeimet a gyönyörü darabokon. A csokiról meg ne is beszéljünk.
VálaszTörlésViki! El sem tudnálak csoki nélkül képzelni :))
Jól láttam, csodás!:-)) Cserélünk?:-))
VálaszTörlésBianka, fénysebességgel tűnt el, ahogy figyeltem :-))
VálaszTörlésSzia Csipet! - mondta a torta :-DD
Yasmine, és a csoki mellett ott a sok gyümölcs is!! Kompenzálásként :-)
Ottis, természetesen :-)
Viki, ezer és egy szerencséd! Mert a csoki hálátlanul nyomot is hagy, és nem csak az asztalterítőn :-DD
Andi, jól láttad :-))) Benne vagyok a cserében! Abszolúte!
Be tudtam volna vállalni néhány szeletet...
VálaszTörlésHát ez aztán igen jól néz ki!
VálaszTörlésJaaaaaaj, de isteni lehetett!!! Csokival valóban nem nyúltál még mellé, nem is tudom miért!!!:)))) Viszem a receptet és málnával fogom megcsinálni, mert abból van rengeteg.:)
VálaszTörlésDe széééép! Körvonalazódik a jövő heti László napozás desszertrészlege!
VálaszTörlés