Elkezdtem szép sorban feldolgozni a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számát, jobbnál jobb receptek sorakoznak benne!
Arról nem beszélve, hogy ott virít egy teljes oldalon Andi csodálatos, díjnyertes fahéjas epertortája!
Erre a receptre mindig visszatértem. Gyümölcs és hús - tökéletes páros, benne méz, balzsamecet. Ráadásul fél óra alatt megvan! Nagyon könnyed, nyárias, kánikulai fogás lett!
Egy észrevételem van mindössze: az újságban a képen szereplő étel nem az az étel, amiről a recept szól! Határozottan látszik a fotón a tök/cukkini, ami viszont nem szerepel a hozzávalók között! Ejnye :-)
Csirkecsíkok paprikával és barackkal
Hozzávalók:
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, fehéredésig kevergetjük.
Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A barackot gerezdekre vágjuk, a húshoz adjuk, rácsorgatjuk a mézet is, s még 1-2 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek kellőképpen összekeveredjenek.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Arról nem beszélve, hogy ott virít egy teljes oldalon Andi csodálatos, díjnyertes fahéjas epertortája!
Erre a receptre mindig visszatértem. Gyümölcs és hús - tökéletes páros, benne méz, balzsamecet. Ráadásul fél óra alatt megvan! Nagyon könnyed, nyárias, kánikulai fogás lett!
Egy észrevételem van mindössze: az újságban a képen szereplő étel nem az az étel, amiről a recept szól! Határozottan látszik a fotón a tök/cukkini, ami viszont nem szerepel a hozzávalók között! Ejnye :-)
Csirkecsíkok paprikával és barackkal
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell/csirkecomb filé
- 2 piros kaliforniai paprika
- 3-4 db őszibarack
- 2 ek. méz
- 2 ek. balzsamecet
- só, bors
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, fehéredésig kevergetjük.
Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A barackot gerezdekre vágjuk, a húshoz adjuk, rácsorgatjuk a mézet is, s még 1-2 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek kellőképpen összekeveredjenek.
Párolt rizzsel tálaljuk.
De jó! :) A csirke és a barack alapból jól vannak - legalábbis nálam -, a paprika meg nagyon megdobja!
VálaszTörlésDélután megyek megveszem ezt a számot is. Dupla?
Mesés összeállítás nagyon guszta
VálaszTörlésFelhőlány, nálunk is :-) Dupla szám, de szimpla áron :-) Szimpla vastagság is szerintem, de ezt nem állítom bizton!
VálaszTörlésBianka, köszi! Próba?
Szuper színek, fincsi lehet!
VálaszTörlésS köszi, nagyon kedves vagy!:-))
Ebből kérek szépen egy adagot és egyet repetának :)
VálaszTörlésJó, már azt hittem az én szememmel van baj, hogy időnként úgy látom, ami a receptben van és ami a képen van, nem teljesen fedi egymást ... ezek szerint a szememnek semmi baja.
Hümm, most ebédre vinnék egy ilyen tányérral és jól megfalatoznám:)) barack+paprika+husi..nyámmm
VálaszTörlés