No, megint egy zsályás étel! Teljesen rákattantam jellegzetes ízére! A semleges ízű csirkehús pedig kitűnő partner mindenféle fűszerre!
A gombaragu is megér egy misét: a csirke boros párolólevével, (szeretek borral főzni) annak minden aromájával, némi tejszínnel gazdagítva. Hozzá a sütőben sült újkrumpli - míg tart a szezon, sűrű vendég nálunk.
Zsályás csirkemell fehérboros gombaraguval
Hozzávalók:
A gombaraguhoz:
Körethez:
A csirkemellből filéket vágunk, gyengéden megütögetjük klopfolóval. Mindegyik szelet húsra 2-3 zsályalevelet és sonkacsíkot fektetünk, felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd vaj-olaj keverékén minden oldalát átsütjük. Aláöntjük a fehérbort, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 20 perc).
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Aláöntjük a csirke boros párolólevét, néhány percig együtt főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét is. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, a gombához adjuk, kiforraljuk.
A krumplikat megkapirgáljuk, negyedekbe vágjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, pici olajjal megcsurgatjuk, alaposan átforgatjuk. Sütőpapírral borított tepsire terítjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt kívülről ropogósra, belülről omlósra sütjük.
A gombaragu is megér egy misét: a csirke boros párolólevével, (szeretek borral főzni) annak minden aromájával, némi tejszínnel gazdagítva. Hozzá a sütőben sült újkrumpli - míg tart a szezon, sűrű vendég nálunk.
Zsályás csirkemell fehérboros gombaraguval
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 8-10 zsályalevél
- 5 szelet sonka
- 2 dl fehérbor
- só, bors
- vaj+olaj
A gombaraguhoz:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 dl tejszín
- 1 citrom
- 1 ek. keményítő
Körethez:
- újkrumpli
- pici olaj
- só, bors
- kedvünk szerinti fűszer, nálam kakukkfű
A csirkemellből filéket vágunk, gyengéden megütögetjük klopfolóval. Mindegyik szelet húsra 2-3 zsályalevelet és sonkacsíkot fektetünk, felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd vaj-olaj keverékén minden oldalát átsütjük. Aláöntjük a fehérbort, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 20 perc).
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Aláöntjük a csirke boros párolólevét, néhány percig együtt főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét is. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, a gombához adjuk, kiforraljuk.
A krumplikat megkapirgáljuk, negyedekbe vágjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, pici olajjal megcsurgatjuk, alaposan átforgatjuk. Sütőpapírral borított tepsire terítjük, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt kívülről ropogósra, belülről omlósra sütjük.
Igen, igen már vártam a zsályás receptet, mióta írtad, hogy szép zöldfűszereket sikerült venned a piacon :)
VálaszTörlésEngem a zsálya mindig a Téli tücsökre emlékeztet :)
Imádom a zsályát és a csirkét is, tehát jöhet. Nálam is itt díszeleg a zsálya a párkányon, több más zölddel együtt.
VálaszTörlésIstenien néz ki és mennyei lehet az íze.
VálaszTörlésEzt így ahogy van beválalnám ebédre:)
VálaszTörlésNekem is szép a zsályám, a magról vetett példányok is összeszedték magukat.
VálaszTörlésJó kis recept! A krumpliért piros pont. :)
Ez nekem is jöhetne!!
VálaszTörlésEz nagyon jó lehet! Most már, hogy nekem is szép a zsályám, azt hiszem jöhet a kopasztás :)
VálaszTörlésÉn is kérhetek? :-)
VálaszTörlésGarffykám :-) Ezt a Téli tücsköt kifejthetnéd nekem bővebben! (??)
VálaszTörlésMax drága, megy :-)) Nálam is vannak más ződek, hajtanak, mint őrült!
Bianka, ahogy mondani tetszik :-))
Cs.T - ez ám a referencia számomra!
Thrini, zsályára fel! Magról? Gratulálok!
A krumpli mennyország...
Liz, csak egy szavadba kerül :-)
Kisanyó :-)) Elő a sarlót :-)))
Dia, naná!