A múlt heti Nők Lapjában jelent meg a recept Lajos Mari tollából - abszolút meggyőző képet kattintottak róla :-)
A sajtban hempergetett, tejszínben puhára sült csirkével csak elismerést lehet aratni - s mellé nagyon tuti ötletnek tűnt a bazsalikomtól aromás túrógaluska a lángvörös paradicsomszósszal!
Az lett! Nagyon finom ebédünk kerekedett!
Sajtos csirke túrógaluskával, paradicsommártással
Hozzávalók:
- 8 felső csirkecomb filé
- 3 ek. liszt
- 2 tojás
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- só, bors
A túrógaluskához:
- 37,5 dkg túró (1,5 doboz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szikkadt zsemle
- 3 tojás
- 1 ek. keményítő
- só, bors
- friss bazsalikom (kb. 15-20 levél)
A paradicsommártáshoz:
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g) vagy friss paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk. cukor
- 1 ek. ételkeményítő
A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba mártjuk, s egy tepsibe fektetjük őket egymás mellé. Tetejüket meghintjük a kétféle, összekevert reszelt sajttal, s meglocsoljuk 2 dl tejszínnel.
180 fokos sütőben kb. 45 percig, letakarás nélkül! megsütjük.
A galuskához a túrót áttörjük. A szikkadt zsemléket késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk, a túróhoz keverjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk - ezt is a túróhoz adjuk.
Hozzáütjük a tojásokat, fűszerezzük, beledolgozzuk a keményítőt és a szálasra vágott bazsalikomot is. 20 percig pihentetjük.
Forrásban lévő sós vízbe 1 evőkanál segítségével nagyméretű galuskákat szaggatunk belőle, s 12-15 perc alatt óvatosan, takaréklángon készre főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük.
A paradicsommártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, hogy savasságát elveszítse, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot/friss paradicsomot. 5 percig forrásban tartjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük, belekeverjük az ételkeményítőt és készre forraljuk.
Nagyon jól néz ki. Jöhetne is ebédre :))
VálaszTörlésNagyon guszta! Elhiszem hogy siker volt!
VálaszTörlésEz nagyon jol nez ki. Ki kellene probaljam, hatha az enyem gyermek is megeszi...
VálaszTörlésImádom ezt a sajtos húst! (Fokhagymát a tejszínbe! Próbáld ki, mennyei... :D)
VálaszTörlésA galuska viszont új, de nagyon tuti lehet! :)
Micsoda kompozíció...
VálaszTörlésKöszi Bianka :-)
VálaszTörlésAndi :-) Siker, mint a csuda!
Edit :-) Köszi! Próbáld ki, olyan kíváncsi lennék tiéd gyermek szavára!
Egycsipet, jaj mi is! 3 perc az egész, utána csak sütni kell! Fokhagyma? Kirááááááááály ötlet, megvettem!
A galuska meg olyas, mint egy sós túrógombóc - épp csak galuskaformátumban :-D
Dia :-)
Viki, nem tudok mást mondani (és persze nem is akarok: Ez a cucc iszonyat jól néz ki!!!!
VálaszTörlésMeg is van a hétvégi csirkekaja, köszi!:-))
VálaszTörlésAzt hiszem nekem is van ugyanilyen tányérkészletem, szeretem, soha nem törik, csak kicsit csúszik rajt a kaja,nem?:-))
Hát ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésHm, kérek. Cserélünk pogácsára? :)
VálaszTörlésLiz, nem is mondhatsz mást :-DDD Köszönöm szépen :-) Ráadásul fini is :-))
VálaszTörlésAndi, szívesen :-)
A tányérkészlet 11 éves, mind megvan, csorba nélkül! Igen, csúszik :-DD
Szemirámisz :-) Igen, finom!
Mandy, mindenben benne vagyok :-D
Szia! :)
VálaszTörlésVisszanéztem az elmaradásom, hát megakadtam a marhapörinél. Az kész!
Aztán jött a többi...
A csirkebrassói és ez a túrógaluskás recept mindennek a teteje.
Szeretem a blogodat, nagyon egyforma ízlésünk van kajákban. :)
Jóóóóóóóó. Kérek!!! Küld fény post!!!
VálaszTörlésRainy, szia :-) Neked most pont ilyen izmos kajákra volna szükséged - ha nem lenne döghőség!
VálaszTörlésNagyon örülök a kedves szavaidnak :-) Köszönöm!
Max, csak az ablakra vigyázzunk, össze ne maszatolja a paradicsom :-DDD Mert kikapok Cicától!
Juj, de nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem is :)
VálaszTörlésCsibe, Lúdanyó - köszönöm :-))
VálaszTörlés