Avagy elvesztettem "mentaszüzességemet" :-DD
Amikor divatba jött a "8 utáni" csoki, naná, hogy nekem is meg kellett kóstolnom! Valaki névnapja alkalmából kínált meg belőle, izgatottan haraptam bele. Jézusatya, de hisz ez orrkenőcs!!! Csokival! Csoki, melyet nem bírtam megenni...
Rágondolni nem bírtam azóta sem. Nemrégiben viszont kaptam egy csokor friss mentát a kolléganőmtől, el is ültettem cserépbe. Díszítésként már használtam, sőt csak úgy el is rágcsáltam 1-2 levelet. Fogkrém ízű volt :-)
Most vettem egy mély levegőt - meg egy szép cukkinit, és lesz ami lesz alapon elkészítettem ezt a levest. Ha rossz, legfeljebb kiöntöm, gondoltam, már fillérekért kapni a piacon a cukkinit. Kész lett, jól lehűlt - és valami isteni finom! A mentaíz csak hátsó gondolatként sejlik, pont annyira, hogy a hideg joghurtos levest még üdébbé, még frissítőbbé tegye!
Lesz ez még műsoron a hőségben!
Mentás-joghurtos cukkini krémleves
Hozzávalók:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, kockákra vágjuk. Az újkrumplit megkapargatjuk, felkockázzuk.
Egy fazékba pakoljuk a zöldségeket, felengedjük vízzel, és egészen puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Botmixerrel pürésítjük.
A mentát leöblítjük, finomra vágjuk, belekeverjük a levesbe, egyet forralunk rajta.
A joghurtot simára keverjük a leves egy részével, majd visszaöntjük a fazékba. Itt már ne forraljuk, mert kicsapódik a joghurt!
Előbb langyosra hűtjük, majd irány a hűtő néhány órára.
1-2 kanál natúr joghurttal és mentalevélkével tálaljuk - valami mennyeien hűsítő leves!
Ötlet némi módosítással a NoSalty-ról
Amikor divatba jött a "8 utáni" csoki, naná, hogy nekem is meg kellett kóstolnom! Valaki névnapja alkalmából kínált meg belőle, izgatottan haraptam bele. Jézusatya, de hisz ez orrkenőcs!!! Csokival! Csoki, melyet nem bírtam megenni...
Rágondolni nem bírtam azóta sem. Nemrégiben viszont kaptam egy csokor friss mentát a kolléganőmtől, el is ültettem cserépbe. Díszítésként már használtam, sőt csak úgy el is rágcsáltam 1-2 levelet. Fogkrém ízű volt :-)
Most vettem egy mély levegőt - meg egy szép cukkinit, és lesz ami lesz alapon elkészítettem ezt a levest. Ha rossz, legfeljebb kiöntöm, gondoltam, már fillérekért kapni a piacon a cukkinit. Kész lett, jól lehűlt - és valami isteni finom! A mentaíz csak hátsó gondolatként sejlik, pont annyira, hogy a hideg joghurtos levest még üdébbé, még frissítőbbé tegye!
Lesz ez még műsoron a hőségben!
Mentás-joghurtos cukkini krémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes példány cukkini, kb. 30-40 dkg-nyi
- 2 közepes újkrumpli
- 2 dl natúr joghurt
- só, bors
- 10 levél menta
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, kockákra vágjuk. Az újkrumplit megkapargatjuk, felkockázzuk.
Egy fazékba pakoljuk a zöldségeket, felengedjük vízzel, és egészen puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Botmixerrel pürésítjük.
A mentát leöblítjük, finomra vágjuk, belekeverjük a levesbe, egyet forralunk rajta.
A joghurtot simára keverjük a leves egy részével, majd visszaöntjük a fazékba. Itt már ne forraljuk, mert kicsapódik a joghurt!
Előbb langyosra hűtjük, majd irány a hűtő néhány órára.
1-2 kanál natúr joghurttal és mentalevélkével tálaljuk - valami mennyeien hűsítő leves!
Ötlet némi módosítással a NoSalty-ról
Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni jövő héten! Hétvégén megint le vagyok tiltva, most még csak főzni sem fogok, de nem baj, a badacsonyi zsíroskenyér ilyenkor mindent visz :)Jó hűsölést!
VálaszTörlésKisanyó, badacsonyi zsíroskenyér??? Brühühü!!! Majd gondolj rám, ha a hűs fehérbort kortyolgatod :-DD De jó dolgod lesz :-))
VálaszTörlésIzgalmasan hangzik
VálaszTörlésOké, gondolok majd rád! Nagyon sokan lesztek velünk gondolatban...Már alig várom :)
VálaszTörlésBianka, nekem ne mondd :-)) Életem első mentás kajája :-))
VálaszTörlésKisanyó, miért nem csodálkozom? :-DD Irigy-irigy!!!!