Ami pont olyan, mint a mazsolás krémtúró - megsütve :-)
Tartalmas leves után kitűnő második fogássá avanzsálhat, de lehet egy finom uzsonna is belőle! Lisztet nem tartalmaz, ez itt egy full túrós sütemény!
Langyosan, de hidegen is nagyon finom.
Liszt nélküli túrótorta
Hozzávalók:
Első körben nézzük meg a túrót. Ha nagyon száraz, darabos lenne, törjük át szitán/krumplinyomón. Ha lágyabb, krémesebb, ezzel ne is töltsük az időt.
A mazsolát leöblítjük, a rumba áztatjuk. Mikróban felforrósítjuk, így a mazsolák jól magukba tudják szívni a rumot.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Egyenként beleütjük az egész tojásokat. Hozzáadjuk a túrót, a citromok reszelt héját, a vanília kikapargatott magjait/vaníliakivonatot, a rumba áztatott mazsolát rummal együtt!, majd a sütőporos keményítőt is. Közben végig pöröghet a robotgép, hogy jó habos, könnyű állaga legyen!
Egy kerek piteformát kikenünk vajjal, és meghintünk 2 ek. kristálycukorral - ez szépen az aljára fog karamellizálódni!
Belesimítjuk a túrókrémet, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes rákukkantani, s ha nagyon pirulna a teteje, borítsuk le könnyedén alufóliával!
Hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral vékonyan meghintve, gyümölcsöntettel vagy finom lekvárral - nálam pikáns szederlekvár by Esc, köszönöm! - tálaljuk.
Ötlet: Stahl Judit
Langyosan, de hidegen is nagyon finom.
Liszt nélküli túrótorta
Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 50 dkg tehéntúró
- 1 vaníliarúd/1 ek. vaníliakivonat
- 2 citrom
- 4 ek étkezési keményítő
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
Első körben nézzük meg a túrót. Ha nagyon száraz, darabos lenne, törjük át szitán/krumplinyomón. Ha lágyabb, krémesebb, ezzel ne is töltsük az időt.
A mazsolát leöblítjük, a rumba áztatjuk. Mikróban felforrósítjuk, így a mazsolák jól magukba tudják szívni a rumot.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Egyenként beleütjük az egész tojásokat. Hozzáadjuk a túrót, a citromok reszelt héját, a vanília kikapargatott magjait/vaníliakivonatot, a rumba áztatott mazsolát rummal együtt!, majd a sütőporos keményítőt is. Közben végig pöröghet a robotgép, hogy jó habos, könnyű állaga legyen!
Egy kerek piteformát kikenünk vajjal, és meghintünk 2 ek. kristálycukorral - ez szépen az aljára fog karamellizálódni!
Belesimítjuk a túrókrémet, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes rákukkantani, s ha nagyon pirulna a teteje, borítsuk le könnyedén alufóliával!
Hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral vékonyan meghintve, gyümölcsöntettel vagy finom lekvárral - nálam pikáns szederlekvár by Esc, köszönöm! - tálaljuk.
Ötlet: Stahl Judit
Isteni lehet, ha előbb látom, ezt készítem, de már olvad a levelestésztám:-))
VálaszTörlésHű ezt nekem találták ki nagyon guszta
VálaszTörlésA homlokomra csaptam az imént! Nekem ez a recept tizenéve megvan, csak éppen dupla ennyi hozzávalóból... aminek ugye egyenes következménye, hogy sose sült át rendesen, ezért megutáltam szegényt; na de majd bőszen megfelezem!:)
VálaszTörlésNekem ebéd és uzsonna és ha marad, még vacsora is lehetne... :D
VálaszTörlésÓóó... :(
VálaszTörlésAzonnal kérek!
Meg kell csináljam, őrült jó recept!
Nagyon guszta!!! Nekem jöhet bármikor, csak sok legyen.Már viszem is a receptet.:))
VálaszTörlésGuszta! Jöhet!!!
VálaszTörlésNagyon jó! Szeretem a liszt nélküli tortákat! Pláne, ha az túrós! Persze azért egy kis csokiöntet is jó lehet hozzá! :))
VálaszTörlésAndi :-) Lesz még erre alkalom a konyhádban, ez tuti!
VálaszTörlésBianka, na ne :-) Köszi!
Kata, örülök, ha eszedbe juttattam! Fél adagban tuti lesz, meglásd!
Egycsipet, mint túrófan :-DDD
Raindrop, máris!!! Remélem, ízleni fog :-)
Gizike :-DDD Ez már beszéd! Csak sok legyen :-DDD
Köszi Csibe! Oké :-)
Felhőlány, most szólj hozzá! Nem volt itthon! Esetleg csokidarabkák a mazsola helyett...
Vissza fogok sündörögni a receptért az biztos, ki kell próbáljam, nagyon imádom a sült túrós sütiket!!!
VálaszTörlés