Kávéimádók figyelmébe ajánlom!
Különleges, kiadós, nem túl édes sütemény, ami lehet akár egy kitűnő vendégváró, vagy egy kényeztető finomság délutáni uzsonnára!
Koffein kocka
Hozzávalók:
Piskótához:
Linzertésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Koffein kocka
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1 mk. sütőpor
- 1 ek. őrölt kávé
Linzertésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zsír (margarin/vaj)
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 0,5 cs. sütőpor
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- kb. 1 dl tejföl
Krémhez:
- 5 dl tej
- 4 ek. liszt
- 20 dkg vaj
- 20-25 dkg porcukor
Tetejére:
- őrölt kávé
Hagyományos piskótát sütünk: a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, az őrölt, átszitált kávéval, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tojásfehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x40-es tepsit, s 180 fokos sütőben készre sütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz - s a piskótasütő tepsiben egy lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, melyet a lisztes krémhez keverünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A piskóta egyik felét megkenjük a krém felével, rátesszük a linzerlapot, melyet megkenünk a krém másik felével, s az egészet befedjük a második piskótalappal.
A krémből hagyjunk meg 1-2 evőkanálnyit, kenjük meg vele a kész sütemény tetejét, és hintsük meg őrölt kávéval.
Hűtőbe téve hagyjuk pihenni/puhulni néhány órát, utána kockákra vágva tálaljuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x40-es tepsit, s 180 fokos sütőben készre sütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz - s a piskótasütő tepsiben egy lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, melyet a lisztes krémhez keverünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A piskóta egyik felét megkenjük a krém felével, rátesszük a linzerlapot, melyet megkenünk a krém másik felével, s az egészet befedjük a második piskótalappal.
A krémből hagyjunk meg 1-2 evőkanálnyit, kenjük meg vele a kész sütemény tetejét, és hintsük meg őrölt kávéval.
Hűtőbe téve hagyjuk pihenni/puhulni néhány órát, utána kockákra vágva tálaljuk.
A helyi újságban jelent meg a recept Borsi Sándorné tollából - s a süti anyósom sütőjéből - köszönet :-)
Húúú, nem ismertem ezt a receptet, de nagyon tetszik. Kávékedvelőknek kötelező darab a receptesfüzetben. Szuper, köszi! :))
VálaszTörlésTetszik, kimondottan tetszik :)
VálaszTörlésEz fincsi lehet!
VálaszTörlésYasmine - kávékedvelőknek egyenesen előírás :-DD Szeretni fogjátok :-)
VálaszTörlésCsibe, finom! Határozottan finom! :-)
Szemirámisz - nagyon!
HŰŰŰ jöhet. Imádjuk a kávét.
VálaszTörlésMost éppen egy ilyen "kényeztető finomságra" vágyom, több órás fűnyírás után.:))) Elepedek egy szeletkéért.:(
VálaszTörlésBianka, tejeskávéval együtt? :-)) Vegyél!
VálaszTörlésGizike, ennyi munka után jár a kényeztetés! Tessék parancsolni, megérdemled :-)
Tényleg nagyon menőn néz ki :) Tök ügyi vagy!
VálaszTörlésMár érdemes volt reggel benéznem hozzád: kávéval indítod a napom!
VálaszTörlésNagyon tetszik :)
VálaszTörlésÉs a KávéSzűz? Miként értékelte?
VálaszTörlésEz nekem való lenne így vasárnap du-án:)
VálaszTörlésKos - köszi :-) Csak a fotó az enyim :-))
VálaszTörlésKarulino, örülök, ha tetszik! Tessék leutánozni :-)
Mandy, nagyon finom!
Max, most hogy így mondod: tömte magába!!!
Cs.T - aha! Fini vasárnapi uzsonnasüti!