Na, ez itt kérem az elkárhozás maga!
Kakaós-omlós tésztaalap, rajta a krém mindössze tejszínből és étcsokoládéból áll - megkoronázva ragyogó eperrel! Sűrű bókokat kaptam érte :-)
A recept 26 cm-es tortaformára szól, az enyém 22 cm átmérőjű. Amikor kinyújtottam a tésztát, láttam, hogy ajjaj, ez ide vastag lesz, elegendő lesz a fele is! Megsütöttem a lapot fél adagnyi tésztából.
Aztán mint aki jól végezte dolgát, a krémet már nem feleztem meg, hanem teljes mennyiségében készítettem el. S ez csak akkor esett le, amikor rá is kanalaztam a tésztára... Na sebaj, ez már így marad! Kirakosgattam eperrel, irány a hűtő, ahonnan órák múlva bukkant fel, s kiderült, hogy ez kérem maga a tökély - a kb. egymillió kalóriájával :-DD
Így utólag, ha jobban belegondolok, ennyi mennyiségből két 22 cm-es torta is kijött volna...
Szeretettel ajánlom a ma születésnapos Meli barátnőmnek, valamint Max-nak, aki már felettébb hiányolta a csokis sütit :-)
Csokoládéhabos-epres torta
Hozzávalók 26 cm-s kapcsos tortaformához:
Csokoládéhabhoz:
Tetejére:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal és a tojássárgájával, és sebesen készre gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy órára.
Miután kihűlt, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tortaformába igazítjuk, megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük.
A krémhez felforrósítunk 1 dl tejszínt, beletördeljük a csokoládét. Felolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Közben a maradék 3 dl tejszínből kemény habot verünk, melyet részletekben a tejszínes csokoládéhoz keverünk.
A kihűlt tortalapra simítjuk a csokoládéhabot, tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel, és minimum 3 órára hűtőbe tesszük.
Mennybéli utazás :-)
Forrás némi módosítással: Nők Lapja Konyha 2009. június
Kakaós-omlós tésztaalap, rajta a krém mindössze tejszínből és étcsokoládéból áll - megkoronázva ragyogó eperrel! Sűrű bókokat kaptam érte :-)
A recept 26 cm-es tortaformára szól, az enyém 22 cm átmérőjű. Amikor kinyújtottam a tésztát, láttam, hogy ajjaj, ez ide vastag lesz, elegendő lesz a fele is! Megsütöttem a lapot fél adagnyi tésztából.
Aztán mint aki jól végezte dolgát, a krémet már nem feleztem meg, hanem teljes mennyiségében készítettem el. S ez csak akkor esett le, amikor rá is kanalaztam a tésztára... Na sebaj, ez már így marad! Kirakosgattam eperrel, irány a hűtő, ahonnan órák múlva bukkant fel, s kiderült, hogy ez kérem maga a tökély - a kb. egymillió kalóriájával :-DD
Így utólag, ha jobban belegondolok, ennyi mennyiségből két 22 cm-es torta is kijött volna...
Szeretettel ajánlom a ma születésnapos Meli barátnőmnek, valamint Max-nak, aki már felettébb hiányolta a csokis sütit :-)
Csokoládéhabos-epres torta
Hozzávalók 26 cm-s kapcsos tortaformához:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 3 ek. holland kakaópor
- csipet só
- 20 dkg hideg margarin
- 1 tojás sárgája
Csokoládéhabhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 dl habtejszín
Tetejére:
- eper
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal és a tojássárgájával, és sebesen készre gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy órára.
Miután kihűlt, lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tortaformába igazítjuk, megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük.
A krémhez felforrósítunk 1 dl tejszínt, beletördeljük a csokoládét. Felolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Közben a maradék 3 dl tejszínből kemény habot verünk, melyet részletekben a tejszínes csokoládéhoz keverünk.
A kihűlt tortalapra simítjuk a csokoládéhabot, tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel, és minimum 3 órára hűtőbe tesszük.
Mennybéli utazás :-)
Forrás némi módosítással: Nők Lapja Konyha 2009. június
Itt vagyok, ahogy parancsoltad:):)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon aranyos vagy!Én is gondoltam nosztalgiával a 28-dikra...azt nehéz lesz felülmúlni.
Vannak kívánságok, amiket már nem lehet teljesíteni, de azért tudtam mit kívánni...;)
Millió puszi
Meli barátnőd!
Ez valami isteni finom lehet :)
VálaszTörlésGyönyörűszép lett, gratulálok! :)
VálaszTörlésVégre Csoki!!!!! És eper, tehát abszolútre nyerő:-))
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta
VálaszTörlésHúúú, ez szuper!:-))
VálaszTörlésHát ez valami fantasztikusan néz ki! Az a csokoládé krém! Ez tényleg elkárhozás! Dehát mi a jobb párosítás a csoki + epernél? :)
VálaszTörlésFantasztikus, nagyon guszta, és csoda finom lehet!
VálaszTörlésÉrtek én mindent, csak azt nem, hogyan lehet 3 órát kibirni az élvezetig ? :)))))) Nagyon guszta, s de jó, hogy csak fele tészta került bele, igy legalább egy kicsivel kevesebb benne a kalória :))))))
VálaszTörlésEz aaaannyira! (nyálát nyeldeklő szmájli)
VálaszTörlésBecsuktam a szemem...
Becsuktam a szemem...
Becsuktam a szemem...
Aaaaaaaaaanyám...
VálaszTörlésUhhh...
Nem jutok szóhoz.
Looks absolutely delicious!
VálaszTörlésSzerintem jó ez ennyi krémmel is;) istenem, nincs még egy szelet véletlenül? már repülnék is érte...
VálaszTörlésHát ez tényleg mennyei lehetett!!
VálaszTörlésMuszáj elmentenem ezt a receptet, egyszer csak véget ér a diétám , és akkor tuti megcsinálom!!!
Melcsikém, ez már beszéd :-) Istenke éltessen!!!
VálaszTörlésPuszillak!
Mandy, ez olyan! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Yasmine :-)
VálaszTörlésMax, megígértem :-) Tuti nyerő - volt :-D
VálaszTörlésKöszi Bianka! És nagyon finom!!!
VálaszTörlésAndi :-) Köszi!!
VálaszTörlésPanna, ha már egyszer elkárhozunk, legalább legyen élvezetes :-DDD Csoki+eper, mindig ütős páros!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda - eszméletlen finom volt :-)
VálaszTörlésViki :-)A tudat tartott csak vissza, hogyha lepattintom a karimát, szanaszét folyik az egész :-)
VálaszTörlésUgyi, hogy totális kalória-spórolás? :-DD
Egycsipet, ez valami mantra, jól hallom? Valami odavarázsló mantra, hogy egy szelet reppenjen?
VálaszTörlésÁm legyen :-)
Juj Móni :-) Köszönöm. És gyorsan zárd be az oldalt :-)
VálaszTörlésMoni - thank you :-) Yes!!!
VálaszTörlésKata, abszolút meggyőző volt :-))) Jól megettük - ketten (piruló smiley)
VálaszTörlés:-D
Szemirámisz, egyszer minden diéta véget ér! Keress valami jeles napot a naptárban, hogy legyen indok elkészíteni :-)
VálaszTörlésDrága CV, nem, nem vagyok féltékeny :), de ugye más szülinapos is kaphat egy szeletet (jó nagyot ám!:) ebből a kalóriabomba finomságból!? :D
VálaszTörlésGarffykám, itt nem akartam kikiabálni, bocsásd meg kérlek :-)
VálaszTörlésEgy jó nagyot? Természetesen!
Ez a fajta tejszínes csokoládékrém a lehető legjobb alkalom a bűnbeesésre...
VálaszTörlésIldikó, szerintem is :-) Ha már bűn, akkor legyen édes :-D
VálaszTörlésAz a krém, tényleg bűnös, nehezen vettem le róla a szemem és persze közben azon álmodoztam, hogy de szeretnék hozzányúlni:)))
VálaszTörlésKönnyű, light-os kis nyári sütit alkottál... :O)
VálaszTörlésMennyei... :))
Ennek már a látványa is bűnös :)Igazi comfort food lehet! Néha sajnálom, hogy nem vagyok depresszióra hajlamos, tuti ilyeneket ennék állandóan...mit ennék, zabálnék :)
VálaszTörlésMinden ami csokoládés imádok. jaj nekem. Ez nagyon szép. Az epret meg még jobban imádom.
VálaszTörlésNagyon finom biztos, nagyon jól mutat!
VálaszTörlésÍ.Sz - ugye milyen csábító? :-DDD Belenyalni, belemártani az epret...
VálaszTörlésFelhőlány :-))) Olyan! Kis üde,nyári darab :-))) De elpusztítottuk a bestét!
Kisanyó :-DD Még jó, hogy a látvány nem hizlal! Áh, nekem nem kell depresszió a csokievéshez! Jön az fülig érő szájjal is :-)))
S másnap tapétáztunk, el is égettük a millió kalóriát ;-)
Vali - na akkor ez a Te sütid! Csoki és eper együtt, a két imádott :-)
Ottis, isteni :-) Köszönöm!
Képzeld ezt vitte Szofi névnapja alkalmából az oviba! Hát nagyon bejött, Szofi szerint nagyon finom volt, az ovóvnéni meg széles mosollyal fogadott...
VálaszTörlésJuj de ügyi vagy!!! Nagyon örülök, hogy bejött a gyerekeknek - meg az óvónéniknek :-)))
Törlés