2010. június 30., szerda

Csirkecombok leveles tésztában







Már akkor elbűvölt az ötlet és a látvány, amikor Max kipróbálta ezt a receptet, de eddig féltem tőle: jaj mi lesz, ha nyers marad a hús a sütés végére?

Aztán vettem egy nagy levegőt, hisz ha Max mondja, akkor az úgy is van: alacsony hőfokon a tésztaburokban megpárolódik a hús, tuti lesz!

Az lett. A töltelék tekintetében elcsavarogtam kissé: a krémsajtot ömlesztett sajtra cseréltem, és a gyümölcsöt friss bazsalikomra és fokhagymára. A sajt ugyan időközben gondolt egyet, és szanaszét folyt a sütés ideje alatt, de ízét jótékonyan otthagyta a húsban, tésztában!

Megint csak azt kell mondanom, hogy igen jól fogyott! Tessék kipróbálni, ha vendégek előtt kell villantani valamivel :-)





Csirkecombok leveles tésztában


Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta
  • 20 dkg ömlesztett sajt (2 "rudi")
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • tetszés szerint fűszerek - nálam friss bazsalikom
  • 1 tojás
  • szezámmag


A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Ami kimarad a hústekercselésből, lekenjük tojással, sajtot, köményt rá, és kész a stangli :-)

A csirkecombokat megmossuk, tollmaradványokat meg azt a csúnya sárga bőrt (ha van rajta) eltávolítjuk.

A sajtot kikeverjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, finomra vágott zöldfűszerrel.

A combok bőrét letoljuk "bokáig", a húst megkenegetjük a sajtkrémmel, majd visszahúzkodjuk rá a bőrt. Kívülről is megsózzuk, ne csak a krém legyen sós!

A tésztacsíkkal körbe-körbe betekerjük a combokat, a csontos végénél kezdve úgy, hogy a tésztaszélek fedjék egymást. Így keletkezik a tésztaburok, benne a gőz, ami majd puhára párolja a húst!

Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmal.

160 fokon kezdjük a sütést, én középső sínre tettem (alsó-felső sütés hiányában) kb. 50-55 percig, majd emeljük a hőfokot 180 fokra, esetleg a tepsit is tegyük egy sínnel feljebb, és süssük aranyló ropogósra.

Sült krumplival tálaljuk, esetleg friss idénysalátával.



10 megjegyzés:

  1. Csúcs ötlet és milyen gusztusos

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a recept leírást! Még sosem mertem kipróbálni, mert én is attól féltem megég a tészta, a hús pedig nyers és rágós marad.
    Gyönyörűek lettek a pipi combok, ezen felbátorodva én is kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez valami botrányosan jó!!!

    VálaszTörlés
  4. Bianka, leveles tésztában utaztunk mindketten :-DD


    Timi, nagy levegő! És gyerünk! Isteni lesz, meglásd, kezet fognak csókolni :-)))


    Dia, köszi :-D

    VálaszTörlés
  5. Nyamm, nagyon ínycsiklandó, biztos vagyok benne, hogy nagggyon finom:)) csirkecombit még nem tettem leveles tésztába, de nem ártana kipróbálni. jáájj annyi meggyet ettem, hogy minná éhen halok...:)

    VálaszTörlés
  6. Száz lábbal egyszerreL rohantam Hozzád ! - megérte :) Na ezt tuti elkészítem nem is olyan soká. Aztán vess magadra, ha emlegetlek, amikor a mérleg kibillen :) :) Ez aztán döfi :))))

    VálaszTörlés
  7. Ez az odapimaszkodott nagy LÖ betű szerintem már a lendületet jelentette :):)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon látványos ötlet! Irtó jól néz ki! :)
    Nekem is lettek volna fenntartásaim a hús átsülését illetően, de úgy látom, nincs miért aggódnom! Viszem az ötletet, köszi! :))

    VálaszTörlés
  9. Í.Sz - ne habozz, cselekedj :-DD Nem fog csalódás érni :-) Meggyre meg pláne nem :-)


    Vikikém, imádni fogjátok! Oké, fogom tudni, ki miatt csuklok ezerrel :-))) A mérleget el kell dugni!


    Felhőlány, dizájn és íz :-) Puha lesz és illatos...

    VálaszTörlés
  10. Ez nálunk is próba lesz, recept mentve!:-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.