Kaptam egy nagy zacskó gyönyörű, ropogós cseresznyét!
A felét első felindulásból egész egyszerűen megettem :-)
A másik felére tűnődően nézegettem. Sütemény? Nem, most nem! Bámészkodtam tovább, és az erkélyen újra csak feltűnt, milyen szépen nőnek a fűszernövények! Rozmaring!!! Ami kitűnően passzol gyümölcshöz is, csirkéhez is!
Már csak egy korty bor kellett a csirke alá...
Illatos és isteni lett!
Cseresznyés-rozmaringos csirke
Hozzávalók:
A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Köréhintjük a kimagvalt cseresznyét, a 2-3 darabra vágott rozmaringágat, aláöntjük a bort.
A tepsit lefedjük fóliával, s 40-45 percig pároljuk a borban a húst, majd a fóliát levéve pirosra sütjük - további 20-25 perc alatt.
Párolt rizzsel, vagy szerecsendióval illatosított krumplipürével tálaljuk!
A felét első felindulásból egész egyszerűen megettem :-)
A másik felére tűnődően nézegettem. Sütemény? Nem, most nem! Bámészkodtam tovább, és az erkélyen újra csak feltűnt, milyen szépen nőnek a fűszernövények! Rozmaring!!! Ami kitűnően passzol gyümölcshöz is, csirkéhez is!
Már csak egy korty bor kellett a csirke alá...
Illatos és isteni lett!
Cseresznyés-rozmaringos csirke
Hozzávalók:
- 8 felső csirkecomb/4 egész csirkecomb
- 30-40 dkg magozott, friss cseresznye
- 1 ág friss rozmaring
- 2 dl fehérbor
- só, bors
A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Köréhintjük a kimagvalt cseresznyét, a 2-3 darabra vágott rozmaringágat, aláöntjük a bort.
A tepsit lefedjük fóliával, s 40-45 percig pároljuk a borban a húst, majd a fóliát levéve pirosra sütjük - további 20-25 perc alatt.
Párolt rizzsel, vagy szerecsendióval illatosított krumplipürével tálaljuk!
Korán reggel ilyen isteni finomsággal idecsalogatni már kínzás!!!:))) Nagyon guszta, ebédre elfogadnám.(nagy sóhaj) Én tavaly meggyel sütöttem a csirkecombot, na azzal is fincsiiiiiii ám!!!
VálaszTörlésAzért te is eltalálod sokszor mit ennék szívesen;))) Nagyon étvágy gerjesztő!
VálaszTörlésEsc! figyelem, újabb hús-gyümölcs kombó!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, igazán guszta
VálaszTörlésGizike, meggyel sem lehet utolsó!!! Szerintem hús és gyümölcs - tuti kombó!
VálaszTörlésÍ.Sz :-)) Ennek örülök :-))
Max, látod, hogy nem figyel!!!
Bianka, az volt!
Ó, de kis guszta! ...cseresznyével még nem is ettem húsi :o
VálaszTörlésIsteni!!! Mentettem!!! Köszi
VálaszTörlés