Vagy bikavér - burgundi helyett? Ugyanis azzal locsolgattam meg a húst :-)
Móni egyszer azt mondta, hogy sose rosszabbat, mellyel teljesen egyetértek. Még Pünkösdkor szerepelt az étlapon, amikor is szombat délelőtt civil napot tartottunk. Értsd: kivetkőzve a felújításhoz használt cuccainkból villámgyorsan bevásároltunk 3 napra. De abban legyen kenyértől elkezdve minden, hisz ajjaj, nincs nyitva bolt a pirosbetűs napokon; jaj valami laktatót kéne főzni, amit napokig tudunk enni, nincs vele sok nyűg. Gyorsan mosni is kéne. Még kell egy rakás csavar meg egy új lámpa a fürdőszobába. Jajjajaj! Ekkor bevillant Móni nyálcsurgató fotója a marháról - ő lesz a mi életmentő hétvégi kajánk!
Szerintem a kengyelfutó gyalogkakukk smafu volt hozzánk képest :-DD
A hentes fiú egy tünemény volt - velem :-))) A sorban előttem egy harapós kedvű, ingerült nő állt kamasz gyermekével, foghegyről vakkantva, a kérem és a köszönöm szavakat mellőzve kérte a karajt. Kapta is, kedvetlenül. Aztán jöttem én, kedvesen csicseregve, miszerint egy jóképű marhalábszárat, ha lennél szíves kimérni nekem - szélesen mosolyogva landolt a hús a kosaramban :-DD
Ugyebár itt jön a közhely: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!
Burgundi marharagu
Hozzávalók:
A szalonnát, a hagymát, a húst felkockázzuk. A répát karikákra vágjuk.
Kisütjük a szalonnát, s a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst - fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral és némi vízzel, majd ha turbó tempóban készítjük, kuktába zárjuk.
Sípolástól számolva 40-60 percig főzzük. Kiengedjük a fáradt gőzt - nagyon óvatosan -, ha a húst már majdnem jónak találjuk, hozzáadjuk a répát, a rozmaringágat, és készre főzzük.
A burgonyát szándékosan hagytam ki belőle, s nem főztem bele: személy szerint a marhát galuskával szeretem. Illetve amúgy natúran, puha fehér kenyérrel tunkolni a jó kis sűrű szaftját...
Nos, tényleg soha rosszabbat!
Szerintem a kengyelfutó gyalogkakukk smafu volt hozzánk képest :-DD
A hentes fiú egy tünemény volt - velem :-))) A sorban előttem egy harapós kedvű, ingerült nő állt kamasz gyermekével, foghegyről vakkantva, a kérem és a köszönöm szavakat mellőzve kérte a karajt. Kapta is, kedvetlenül. Aztán jöttem én, kedvesen csicseregve, miszerint egy jóképű marhalábszárat, ha lennél szíves kimérni nekem - szélesen mosolyogva landolt a hús a kosaramban :-DD
Ugyebár itt jön a közhely: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!
Burgundi marharagu
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 3-4 fej nagy vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- fél üveg száraz vörösbor
- 2-4 szál répa
- 1 ág rozmaring
- só, bors
A szalonnát, a hagymát, a húst felkockázzuk. A répát karikákra vágjuk.
Kisütjük a szalonnát, s a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst - fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral és némi vízzel, majd ha turbó tempóban készítjük, kuktába zárjuk.
Sípolástól számolva 40-60 percig főzzük. Kiengedjük a fáradt gőzt - nagyon óvatosan -, ha a húst már majdnem jónak találjuk, hozzáadjuk a répát, a rozmaringágat, és készre főzzük.
A burgonyát szándékosan hagytam ki belőle, s nem főztem bele: személy szerint a marhát galuskával szeretem. Illetve amúgy natúran, puha fehér kenyérrel tunkolni a jó kis sűrű szaftját...
Nos, tényleg soha rosszabbat!
Azt a mindenit, de finom lehet
VálaszTörlésNyami nyami!
VálaszTörlésMár mióta szemezek ezzel a burgundi marharaguval...most már tényleg el kellene készísteni.
Nem küldenél egy kis kóstolót nekem ? :) lécci
Hmmmm, megenném ma is!!
VálaszTörlésBianka, mint állat :-) Jó kis izmos kaja!
VálaszTörlésAmi, ahogy mondod! Természetesen küldöm a kóstolót, hogy tudd, mire készüljetek :-))
Móni, hmmmmmmmmmmmmm... Köszi :-)) Rengeteget tunkoltam :-))
uuuu, kérek :))
VálaszTörlésHú! Ezt most szívesen elkanalazgatnám egy pohár vörösbor társaságában.
VálaszTörlésHúúúú, de guszta, itt csorog a nyálam!!!!:))
VálaszTörlésMár hónapok óta készülök rá, hogy Burgundi marhát fogok főzni, mert a tv-paprikán láttam, de marhára féltem hozzáfogni.:))) Most megadtad az utolsó lökést. Addig is kérhetek belőle???
Igazad van, soha rosszabbat!!! :)
VálaszTörlésTunkolásra beneveznék!
Ebben tényleg minden benne van, ami finom, nem hagynám ki, ha itt lenne előttem!
VálaszTörlés