Tejszínes ananászleves - állt egy új ételszállító cég étlapján, melyet kollégáim most kezdtek tesztelni.
Ettől a két szótól elindult a hangya az agyamban. Beötlött a tavalyi nagy sikerű gyümölcslevesem, amiből egyszerűen nem tudtam eleget főzni, és nem volt visszaút :-)
Olyan lett, amilyenre számítottam: krémes, az ananászíz mellett finoman gyömbér és fahéj - mindezt az eper tette teljessé, mint levesbetét.
Jól fogyott, na!
Ananász krémleves
Hozzávalók:
Ettől a két szótól elindult a hangya az agyamban. Beötlött a tavalyi nagy sikerű gyümölcslevesem, amiből egyszerűen nem tudtam eleget főzni, és nem volt visszaút :-)
Olyan lett, amilyenre számítottam: krémes, az ananászíz mellett finoman gyömbér és fahéj - mindezt az eper tette teljessé, mint levesbetét.
Jól fogyott, na!
Ananász krémleves
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 5 dkg cukor
- 1 doboz ananászkonzerv (esetleg friss ananász)
- 1 ek. keményítő
- 2 dl tejföl
- esetleg némi tej
- gyömbér
- fahéj
A vajat megolvasztjuk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rádobjuk az ananászt (levével együtt), felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Meglepő, de kb. 1 órán át főztem, míg a rostjai turmixolhatóvá váltak!
Botmixerrel leturmixoljuk.
Fűszerezzük őrölt fahéjjal és gyömbérrel.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, némi forró levest adunk hozzá, hogy össze ne ugorjon, majd az egészet a leveshez csurgatjuk.
1-2 perc alatt kiforraljuk, ha kell, utánaízesítjük. Ha túl sűrű lenne, némi tejjel hígíthatjuk.
Jégbe hűtve, falatnyira vágott eperrel vagy málnaszemekkel, esetleg gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.
Botmixerrel leturmixoljuk.
Fűszerezzük őrölt fahéjjal és gyömbérrel.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, némi forró levest adunk hozzá, hogy össze ne ugorjon, majd az egészet a leveshez csurgatjuk.
1-2 perc alatt kiforraljuk, ha kell, utánaízesítjük. Ha túl sűrű lenne, némi tejjel hígíthatjuk.
Jégbe hűtve, falatnyira vágott eperrel vagy málnaszemekkel, esetleg gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.
Ananászból? Gyümölcsleves? Nem is rossz ötlet! Sőőőt!
VálaszTörlésHű de guszta
VálaszTörlésNálunk is jól fogyna, mert tuti finom lehet!
VálaszTörlésDia, na mit szólsz? :-DDD Tessék nekiugrani!
VálaszTörlésBianka, köszi! És milyen fini ilyen melegben!
Csibe, tuti! Bevizsgáltuk - többen is :-DD
Na, ezt ki kll probaljam. I. szereti az ananaszt.
VálaszTörlésEdit :-) Kíváncsian várom!
VálaszTörlésA tavalyi nekünk nagyon bejött, ez is biztos nagyon finom, jön a hőség, ilyenkor biztos jól tud esni!
VálaszTörlésLiz, miután újra harcra kész a botmixer, semmi nem tart vissza a levestől :-)
VálaszTörlésAztán majd megkérdem Szofit!
Viki, nem hiszed el; tegnap pont ananásszal párosítottam a málnás gyümölcslevest, mert már csak a málna nem lett volna elég, mert előtte a tavaly bevált tejfölös málnához elfogyott javarészt:-))
VálaszTörlésSzupi lehet(ett) a Tiéd is!:-))
Azta, tudtok élni! Eper, mint levesbetét :)
VálaszTörlésA leves szuperül hangzik :)
VálaszTörlésÉs a tavalyi recepted alapján én is sok gyümölcslevest főztem már :)
Hümmm, most a melegben egy pár kanálnyi jégbe hűzött ilyet szeretnék!! (marad egy kis bodzaszörpi jéggel:) bár most világosodam meg újra, hogy bodzaszörpis gyümilevest akartam kreálni:))
VálaszTörlés