Már akkor elbűvölt az ötlet és a látvány, amikor Max kipróbálta ezt a receptet, de eddig féltem tőle: jaj mi lesz, ha nyers marad a hús a sütés végére?
Aztán vettem egy nagy levegőt, hisz ha Max mondja, akkor az úgy is van: alacsony hőfokon a tésztaburokban megpárolódik a hús, tuti lesz!
Az lett. A töltelék tekintetében elcsavarogtam kissé: a krémsajtot ömlesztett sajtra cseréltem, és a gyümölcsöt friss bazsalikomra és fokhagymára. A sajt ugyan időközben gondolt egyet, és szanaszét folyt a sütés ideje alatt, de ízét jótékonyan otthagyta a húsban, tésztában!
Megint csak azt kell mondanom, hogy igen jól fogyott! Tessék kipróbálni, ha vendégek előtt kell villantani valamivel :-)
Az lett. A töltelék tekintetében elcsavarogtam kissé: a krémsajtot ömlesztett sajtra cseréltem, és a gyümölcsöt friss bazsalikomra és fokhagymára. A sajt ugyan időközben gondolt egyet, és szanaszét folyt a sütés ideje alatt, de ízét jótékonyan otthagyta a húsban, tésztában!
Megint csak azt kell mondanom, hogy igen jól fogyott! Tessék kipróbálni, ha vendégek előtt kell villantani valamivel :-)
Csirkecombok leveles tésztában
Hozzávalók:
- 8 db alsó csirkecomb
- 1 cs. fagyasztott leveles tészta
- 20 dkg ömlesztett sajt (2 "rudi")
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- tetszés szerint fűszerek - nálam friss bazsalikom
- 1 tojás
- szezámmag
A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Ami kimarad a hústekercselésből, lekenjük tojással, sajtot, köményt rá, és kész a stangli :-)
A csirkecombokat megmossuk, tollmaradványokat meg azt a csúnya sárga bőrt (ha van rajta) eltávolítjuk.
A sajtot kikeverjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, finomra vágott zöldfűszerrel.
A combok bőrét letoljuk "bokáig", a húst megkenegetjük a sajtkrémmel, majd visszahúzkodjuk rá a bőrt. Kívülről is megsózzuk, ne csak a krém legyen sós!
A tésztacsíkkal körbe-körbe betekerjük a combokat, a csontos végénél kezdve úgy, hogy a tésztaszélek fedjék egymást. Így keletkezik a tésztaburok, benne a gőz, ami majd puhára párolja a húst!
Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmal.
160 fokon kezdjük a sütést, én középső sínre tettem (alsó-felső sütés hiányában) kb. 50-55 percig, majd emeljük a hőfokot 180 fokra, esetleg a tepsit is tegyük egy sínnel feljebb, és süssük aranyló ropogósra.
Sült krumplival tálaljuk, esetleg friss idénysalátával.
A csirkecombokat megmossuk, tollmaradványokat meg azt a csúnya sárga bőrt (ha van rajta) eltávolítjuk.
A sajtot kikeverjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, finomra vágott zöldfűszerrel.
A combok bőrét letoljuk "bokáig", a húst megkenegetjük a sajtkrémmel, majd visszahúzkodjuk rá a bőrt. Kívülről is megsózzuk, ne csak a krém legyen sós!
A tésztacsíkkal körbe-körbe betekerjük a combokat, a csontos végénél kezdve úgy, hogy a tésztaszélek fedjék egymást. Így keletkezik a tésztaburok, benne a gőz, ami majd puhára párolja a húst!
Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmal.
160 fokon kezdjük a sütést, én középső sínre tettem (alsó-felső sütés hiányában) kb. 50-55 percig, majd emeljük a hőfokot 180 fokra, esetleg a tepsit is tegyük egy sínnel feljebb, és süssük aranyló ropogósra.
Sült krumplival tálaljuk, esetleg friss idénysalátával.