Egy kis pepecselgetés ecsettel, csokival, kiskanállal, szilikonos jégkockatartóval :-)
Anyák napjára készítettem ezeket a bonbonokat - finomak lettek! Hűtőhidegen a legjobb, mert a hirtelen jött döghőségben a szállítás során meglágyult a kipattinthatóan kemény csokiburok (ejnye!) - és mégis csak úgy az igazi, ha roppan az a csoki!
Az idő szűke miatt kényszerhűtöttem, amit a kakaóvaj nem vett túl jó néven temperálás ide vagy oda - a felületük nem maradt csillogó csokis, de szerencsére az ízén mit sem változtatott!
Minimál ízű túrótöltelék, közepében egy csöpp nutella, étcsokiba bújtatva.
Jó mulatást!
Az idő szűke miatt kényszerhűtöttem, amit a kakaóvaj nem vett túl jó néven temperálás ide vagy oda - a felületük nem maradt csillogó csokis, de szerencsére az ízén mit sem változtatott!
Minimál ízű túrótöltelék, közepében egy csöpp nutella, étcsokiba bújtatva.
Jó mulatást!
Túrós-nutellás bonbon
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 10 dkg étcsokoládé (Tibi 60%-os)
- 10 dkg túró
- 1 tk. vanília kivonat/vaníliás cukor
- kb. 1 ek. cukor
- 1-2 ek. nutella
A csokoládét összetörjük, háromnegyed részét gőz fölött felolvasztjuk. A maradék egynegyedet a gőzről levéve keverjük hozzá, ezzel visszahűtve a némileg felhevült csokit - tehát temperáljuk.
Fogjuk a kis ecsetünket, enyém hármas méretű, Süni iskolai ecset rajzórára, majd egyesével kiecseteljük a jégkockatartó mélyedéseit az olvadt csokival. Szilárdulni hagyjuk, majd a kikenést még egyszer megismételjük.
Közben pillanat alatt összedobjuk a túrókrémet: a túrót a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, én gépi erőt vettem igénybe, hogy habos-könnyű legyen. Természetesen tovább ízesíthető pl. citromhéjjal, stb.
A kettős rétegű csokiburokba túrókrémet kanalazunk, majd óvatosan kis árkot/mélyedést nyomunk bele. Ebbe a mélyedésbe ügyeskedünk bele egy kevés nutellát, majd elsimítjuk a tetejét úgy, hogy tele legyen a forma.
Jöhet újra a kis ecset: csokoládéval bekenegetjük a bonbonok most még felfelé néző talpát, végül az egészet dermedni hagyjuk a hűtőben.
Pici mignonpapírra ültetjük őket, vagy fémdobozba sorakoztatjuk őket, és vagy elajándékozzuk, vagy mi magunk torkoskodjuk el.
Közben pillanat alatt összedobjuk a túrókrémet: a túrót a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, én gépi erőt vettem igénybe, hogy habos-könnyű legyen. Természetesen tovább ízesíthető pl. citromhéjjal, stb.
A kettős rétegű csokiburokba túrókrémet kanalazunk, majd óvatosan kis árkot/mélyedést nyomunk bele. Ebbe a mélyedésbe ügyeskedünk bele egy kevés nutellát, majd elsimítjuk a tetejét úgy, hogy tele legyen a forma.
Jöhet újra a kis ecset: csokoládéval bekenegetjük a bonbonok most még felfelé néző talpát, végül az egészet dermedni hagyjuk a hűtőben.
Pici mignonpapírra ültetjük őket, vagy fémdobozba sorakoztatjuk őket, és vagy elajándékozzuk, vagy mi magunk torkoskodjuk el.
Csodahelyes kis bonbonok! Szép ez a kagyló minta és túróval, nutellával csak finom lehet!
VálaszTörlésTök jók!!!
VálaszTörlésDe finomak lehetnek:)))
Milyen szépek! :)
VálaszTörlésÉn még a trüffeleknél ragadtam le, valahogy a bonbon készítés olyan nehéznek tűnik, vagyis pont a temperálás a hunyó. Félek, hogy fénytelenek lesznek, netán még kicsapódik a zsíradék is belőlük.
A tieid olyan gyönyörűek :)))
Hű nagyon szépségesek
VálaszTörlésGyönyörűek...(nagy sóhaj)
VálaszTörlésHú-ha, remekül néznek ki!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszenek! Képzeld, még soha nem csináltam bonbont. Milyen gasztroblogger az ilyen? Tiszta gáz... A túrós csokis a kedvencem. Isteni lehet :))
VálaszTörlésNagyon guszták. Itt, most hétvégén lesz Anyák napja, meglepem magam vele ;)
VálaszTörlésÓ de jóóóó...
VálaszTörlésTúrós bonbon. :)
Még sosem gondoltam ilyenre, pedig zseniális öti.
El is lopok párat ebből is.
Jaj de csinosak....
VálaszTörlésGyönyörű bonbonok lettek! :) Csak ennyi van?! :)Nekem minden próbálkozáskor kifehéredett a csoki (persze, mert türelmetlenül a fagyasztóba tettem)...
VálaszTörlésA pöttyösnek van hasonló mogyorókrémmel, étcsokival, falom... Illetve gazdaságossági szempontból most már el fogom készíteni! Mekkora ötlet volt! Hogy nekem ez nem jutott eszembe...
:)))))))) A hétvégén nekem is volt egy étcsokis-ecsetes-pepecselős projectem, de nem bonbon. Este felteszem...
Tetszik ez a szépiás fotó. És tetszett az ajándékozottnak? Egyébként túrós bonbonról még nem is hallottam. Nagyon sépek lettek:-)!
VálaszTörlésJó mulatást? Könyörgöm: hol lehet máris enni belőle?
VálaszTörlésKöszi Melinda :-) Az volt ám! Finom!
VálaszTörlésGabi :-) Finomak lehettek! Múlt idő :-)
VálaszTörlésAmi, bátraké a szerencse! Érdemes kísérletezni - kárba úgysem vész! Ha ki is fehéredik a csoki, az ízén mit sem változtat :-)
VálaszTörlésBianka :-) Köszi!
VálaszTörlésMóni! Diabetikus étcsoki, plusz a túró édesítőszerrel. Nutella nélkül :-)
VálaszTörlésNa?
Cs.T köszi-köszi :-)
VálaszTörlésYasmine a bonbon-szűz :-) Gyorsan cselekedni kell, nincs mese!
VálaszTörlésNotburga, ezt nem is tudtam! Azt hittem, egységesen első május az Anyák napja!
VálaszTörlésRaindrop :-) Hát Pöttyös Pont 2 :-DD Túróbonbon :-)
VálaszTörlésLopjál csak bátran!
Andi :-) És semmi glutén!!!
VálaszTörlésFelhőlány, én is kényszerhűtöttem, mert iszonyúan sürgetett az idő! Fogok csinálni nyugis időszakban is, azt hiszem!
VálaszTörlésJaja, a Pöttyös ihlette abszolút! Figyelem a tiédet!!!
Liz, tetszett ám :-) Azt mondta, hogy pályát tévesztettem :-DDD
VálaszTörlésPöttyös Pont 2 :-)
Karulino :-)) Adnám a GPS koordinátákat, de ez mán sajnos múlt idő! Ismételjem? :-)
VálaszTörlésNagyon szép kis darabok!!!!
VálaszTörlésAz első akadály, hogy nincs szilikonos jégkocka tartóm. :( Van valami ötleted helyettesítésére?
Nagyon szépségesek, betudnék egy ilyen tálat kapkodni az biztos, ezt a temperálás dolgot meg jól eltanulom majd:)))
VálaszTörlésÉn lágyan, mattan és bármilyen formában KÉREK belőle!!!
VálaszTörlésBiztosan nagy örömet szereztél vele az anyukádnak.
Én is megkostólnám!
VálaszTörlésThrini, ajjaj! Abból pedig jól kipattintható :-( Kis gombóc a túróból, alaposan kihűteni, és úgy mártani be csokiba = túrógolyó :-)
VálaszTörlésÍ.Sz, nem ördöngösség! Tessék csak próbálkozni, az elrontott példányokat titokban meg lehet eszegetni :-DD
Gizike, gyere, gyere!! És igen, szerintem igen :-)
Ékszerláda :-) De jó név! No, csak egy kagylót :-)
Viki drága, ejnye, itt állok, szájtátva, de csak nem akar errefele repülni egy bonbonkád :( :D
VálaszTörlésJajj, de guszták! Legközelebb ne csak kihűlt hamvait vesd elénk! :D
VálaszTörlésIrtó jópofa ez a kagyló mintás jégkockatartó is. :))
Banyek, erről lemaradtam! Pedig mennyire, de mennyire... :))))
VálaszTörlésGarffykám, csukd be a szádat, mert bonbon helyett sültgalamb röppen bele :-DDD Ismétlést? Mert ez mán múlt idő :-)
VálaszTörlésEgycsipet, elnézést kérek :-DD De ezt hűtve kell tárolni, hát hogy vessem elibed? Melegen? :-DDD
Csibe, erről le... Annyira, de annyira!!! :-)
Úristen, miről maradtam le?! Ezek csodaszépek!!! és már úgysincs semmi belőle, ugye??? (reménykedő szmájli)
VálaszTörlésKata, köszi :-)) Á, ez már csak emlék :-) De milyen szép emlék!
VálaszTörlés