Letesztelte egyszer a Vacsoracsata akkori vendégserege Kasza Tibiéknél, már akkor nagyon tetszett! Csokis, mákos, mellé gyümölcs, már jó lehet! Aztán letesztelte Gizike is, kellőképpen meghozva hozzá a kedvemet - tanúsította ugyanis, hogy a tévé nem csalást, nem ámítást mutatott: ez a süti tényleg iszonyat finom!
Hajszálpontosan 12 dkg mákom volt otthon, így semmi nem tartott vissza attól, hogy megsüssem - nem csalódtam. Házi meggybefőttből dobtam össze hozzá savanykás-fahéjas gyümölcsszószt, csak úgy etette magát!
Hajszálpontosan 12 dkg mákom volt otthon, így semmi nem tartott vissza attól, hogy megsüssem - nem csalódtam. Házi meggybefőttből dobtam össze hozzá savanykás-fahéjas gyümölcsszószt, csak úgy etette magát!
Mákos csokitorta meggyöntettel
Hozzávalók (22 cm tortaformához):
- 10 dk fehércsokoládé
- 15 dk étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
- 20-25 dk cukor
- 12 dk mák
- 5 db tojás
- 10 dk liszt
- 17 dk margarin
- 1/2 tk szódabikarbona
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 tk. vaníliakivonat
- fél üveg meggybefőtt
- őrölt fahéj
- 1 púpos ek. étkezési keményítő
A csokoládékat összetörjük, vízgőz felett a margarinnal kíméletesen összeolvasztjuk. Ha felolvadt a csokoládé, hozzáöntjük a cukrot is, és kevergetjük addig, míg a cukor is elolvad - közben kezelhetőre is hűl a massza!
A mákot ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
A csokoládés masszához keverjük a tojássárgákat, a darált mákot, a vaníliakivonatot, a fahéjat, a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül kíméletesen a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes könnyedén leborítani alufóliával, mert megéghet a teteje!
Ha picit tapad még a tűre, akkor van készen, hűlés közben a benne lévő hő tovább fogja még szilárdítani!
A meggyöntet pedig tényleg pofonegyszerű: fél üvegnyi meggybefőttet a levével és némi vízzel kipótolva felforralunk, tetszés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal, végül belekeverjük az előzőleg hideg vízzel simára kevert keményítőt. Egyet forralunk rajta és készen is van!
A csokoládés masszához keverjük a tojássárgákat, a darált mákot, a vaníliakivonatot, a fahéjat, a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül kíméletesen a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes könnyedén leborítani alufóliával, mert megéghet a teteje!
Ha picit tapad még a tűre, akkor van készen, hűlés közben a benne lévő hő tovább fogja még szilárdítani!
A meggyöntet pedig tényleg pofonegyszerű: fél üvegnyi meggybefőttet a levével és némi vízzel kipótolva felforralunk, tetszés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal, végül belekeverjük az előzőleg hideg vízzel simára kevert keményítőt. Egyet forralunk rajta és készen is van!
Nagyon guszta. Jöhetne ebéd utáni desszertnek
VálaszTörlésNagyon tetszik,szeretem az ilyen édességet:),jöhetne egy szelet :)!!
VálaszTörlésVan mákom is, csokim is, nem is tudom,miért ülök még itt? Nagyon guszta Nálad is!:-))
VálaszTörlésMááák, meggggy, mmmm!
VálaszTörlésAnya vagyok, kérhetek? :D
Mégsem volt mákom, anélkül sütöttem!:-))
VálaszTörlésÉn is, én is!!!
VálaszTörlésAhhhhhhh, Viki, már megint egy újabb merénylet ellenem...
VálaszTörlésNem vagyok csokirajongó.... Hi-hi... :-)
VálaszTörlésDe ezt megkóstolnám, azt hiszem el is mentem magamnak.
Látom nem éheztetek a hétvégén ti sem; csodásan néz ki a süti!
VálaszTörlésBianka, aha! Jó kis vasárnapi ebéd után :-)
VálaszTörlésAndi, a fotómodell jó lesz? :-))
Andi/cuki, majd muti!!! Finom lett, ugye?
Egycsipet, hát hogy mondhatnék nemet egy anyukának :-) Gyere!
Csibe, te is, te is!!!
Móni :-( Anyáknapján sincs kivétel? Pici bűnözés?
Andi :-))) Hiszi a piszi :-DDD
Kata, mindjárt éjfél!!! Ilyenkor már nem szabad csokis sütit enni :-DD
Mák csokival és meggyel, szuper párosítás!
VálaszTörlésHa nem lenne benne csoki, nem is te volnál :D
VálaszTörlésNagyon jól hangzik és a képről szinte eteti magát! :D
Fantasztikusan néz ki! És csak finom lehet! Juj, de megkóstolnám ...
VálaszTörlésCs.T - az volt bizony! Állat finom :-)
VálaszTörlésGarffyka, én mán csak így vénülök meg :-DDD
Melinda köszönöm :-) Finom volt biza!
Szóval nem is láttad? Nem jöttél vendégségbe?
VálaszTörlésIgen,nagyon-nagyon finom volt!!!:-))
Az a meggyöntet nem egyszerű! :)
VálaszTörlésGyönyörű fotók. Ez a párosítás a legjobb szerintem, mert hasonlít a fekete erdőre ami a kedvencem.
Ezt tuti, hogy egyszer én is kölcsönveszem.
VálaszTörlésSzódabikarbónát tudom helyettesíteni sütőporral?
VálaszTörlésIgen, mehet a sütőpor!
VálaszTörlés