2010. május 12., szerda

Kakaós pavlova


Miután sok-sok oldalon láttam tündöklését és báját, a művésznő nálunk is tiszteletét tette végre :-)

Minő véletlen, éppen 4 tojásfehérje maradt ki... Egyenlőségjel: pavlovát kell sütni, mese nincs! Ottis receptjét vettem alapul, azon mit sem változtatva, hisz csak legyen már benne némi csokis jelleg :-)

Kenyérsütés után volt a sütőm, az ajánlott 75 perc sütési-szárítási idő ezért jelentősen lecsökkent - némiképp félidőben már érzett az illata, ki is vettem, de még így is odakozmált imitt-amott. Kedvünket nem szegte: eperrel és tejszínhabbal vidáman megettük - a kozmás részeket persze mellőzve!

Kívül ropogós, belül ragacsos - ahogy már megannyi helyen olvastam. További ragozás helyett csak annyit mondanék: tessék kipróbálni!




Kakaós pavlova



Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 24 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 3 ek. kakaó

Tálaláshoz:
  • eper
  • tejszínhab


A tojásfehérjéket robotgéppel habbá verjük, menet közben apránként hozzáadagolva a porcukrot. Kemény, csillogó masszát kell kapjunk eredményül.

Ekkor hozzáadjuk a balzsamecetet, a keményítőt és a kakaóport, még mindig a robotgéppel dolgozva.

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a habot úgy, hogy némi hely maradjon az oldalánál, legyen helye terpeszkedni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tortaformát, majd 140 fokra mérsékelve 75 percig sütjük.

Sütője válogatja, az illatokra figyeljünk oda! Mint írtam, nekem bőven elég volt 40-45 perc is! Sőt!

Langyosra hűlve, friss eperrel és tejszínhabbal adjunk az élvezeteknek :-)







15 megjegyzés:

  1. Én is, én is, imádom! Eperszezonban nálunk nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle! :))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! Nagyon finom lehet! Én is régóta készülök megcsinálni, most megint kaptam egy lökést hozzá!

    VálaszTörlés
  3. De szép! Kakaósat még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  4. ooóóúú, most az ebédem után, kérek ilyet!!!! nincs mese csinálom kell végre:)

    VálaszTörlés
  5. Egycsipet :-) Hát frissen szinte az egészet fel lehet falni, annyira eteti magát!


    Melinda, nagyon finom! Olyan ügyes vagy, tessék nekiugrani! Aki tortákat remekel... :-)


    Bianka, köszönöm :-)


    Csibe! Gyorsan-hamar 4 tojásfehérjét! :-DD


    Í.Sz, ebéd után szerintem tökéletes desszert lesz :-) Nincs bizony mese, ezt ki kell próbálni!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem, de jól is esne most egy szeletke! :)

    VálaszTörlés
  7. Nahát-nahát, az a kakaó hogy befurakodott az amúgy hófehér pavlovába :)
    Láttad a Nana című filmet? Zola regénye.
    Na(na :) ott volt, hogy fehér ledér lányka fekszik a díványon, nagy füst, aztán a nézők legnagyobb elképedésére fekete ledér lányka kelleti magát a díványon :D

    VálaszTörlés
  8. Szuper!És guszta és finom, és én kívánom :-)

    VálaszTörlés
  9. Limara :-) Parancsolj! A fotómodell megfelelő lesz? :-)


    Garffyka - néger Pavlova :-DDD Nana - nem láttam, viszont olvastam! S ez a jelenet valahogy nem maradt meg a fejemben - szörnyen csodálkozó smiley!


    Ottis - köszi a szuper receptet!

    VálaszTörlés
  10. Négus Pavlova:-) és mi is van benne? csoki(kakaó????)

    VálaszTörlés
  11. Max, a név kötelez :-DDD

    Most sült ki egy dupla adag brownie...

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű darab, ez a néger balerina!:))

    VálaszTörlés
  13. Hát ez gyönyörű lett, gratulálok!

    VálaszTörlés
  14. Lemaradtam.... esetleg a brownie-ból maradt egy szeletke? ;o)
    Gyönyörű lett, pláne így eperrel! Kakaósat még én sem próbáltam. Eddig. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.