Miután sok-sok oldalon láttam tündöklését és báját, a művésznő nálunk is tiszteletét tette végre :-)
Minő véletlen, éppen 4 tojásfehérje maradt ki... Egyenlőségjel: pavlovát kell sütni, mese nincs! Ottis receptjét vettem alapul, azon mit sem változtatva, hisz csak legyen már benne némi csokis jelleg :-)
Kenyérsütés után volt a sütőm, az ajánlott 75 perc sütési-szárítási idő ezért jelentősen lecsökkent - némiképp félidőben már érzett az illata, ki is vettem, de még így is odakozmált imitt-amott. Kedvünket nem szegte: eperrel és tejszínhabbal vidáman megettük - a kozmás részeket persze mellőzve!
Kívül ropogós, belül ragacsos - ahogy már megannyi helyen olvastam. További ragozás helyett csak annyit mondanék: tessék kipróbálni!
Kakaós pavlova
Hozzávalók:
Tálaláshoz:
A tojásfehérjéket robotgéppel habbá verjük, menet közben apránként hozzáadagolva a porcukrot. Kemény, csillogó masszát kell kapjunk eredményül.
Ekkor hozzáadjuk a balzsamecetet, a keményítőt és a kakaóport, még mindig a robotgéppel dolgozva.
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a habot úgy, hogy némi hely maradjon az oldalánál, legyen helye terpeszkedni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tortaformát, majd 140 fokra mérsékelve 75 percig sütjük.
Sütője válogatja, az illatokra figyeljünk oda! Mint írtam, nekem bőven elég volt 40-45 perc is! Sőt!
Langyosra hűlve, friss eperrel és tejszínhabbal adjunk az élvezeteknek :-)
Kenyérsütés után volt a sütőm, az ajánlott 75 perc sütési-szárítási idő ezért jelentősen lecsökkent - némiképp félidőben már érzett az illata, ki is vettem, de még így is odakozmált imitt-amott. Kedvünket nem szegte: eperrel és tejszínhabbal vidáman megettük - a kozmás részeket persze mellőzve!
Kívül ropogós, belül ragacsos - ahogy már megannyi helyen olvastam. További ragozás helyett csak annyit mondanék: tessék kipróbálni!
Kakaós pavlova
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 24 dkg porcukor
- csipet só
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. étkezési keményítő
- 3 ek. kakaó
Tálaláshoz:
- eper
- tejszínhab
A tojásfehérjéket robotgéppel habbá verjük, menet közben apránként hozzáadagolva a porcukrot. Kemény, csillogó masszát kell kapjunk eredményül.
Ekkor hozzáadjuk a balzsamecetet, a keményítőt és a kakaóport, még mindig a robotgéppel dolgozva.
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a habot úgy, hogy némi hely maradjon az oldalánál, legyen helye terpeszkedni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tortaformát, majd 140 fokra mérsékelve 75 percig sütjük.
Sütője válogatja, az illatokra figyeljünk oda! Mint írtam, nekem bőven elég volt 40-45 perc is! Sőt!
Langyosra hűlve, friss eperrel és tejszínhabbal adjunk az élvezeteknek :-)
Én is, én is, imádom! Eperszezonban nálunk nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle! :))
VálaszTörlésGyönyörű! Nagyon finom lehet! Én is régóta készülök megcsinálni, most megint kaptam egy lökést hozzá!
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta.
VálaszTörlésDe szép! Kakaósat még nem próbáltam.
VálaszTörlésooóóúú, most az ebédem után, kérek ilyet!!!! nincs mese csinálom kell végre:)
VálaszTörlésEgycsipet :-) Hát frissen szinte az egészet fel lehet falni, annyira eteti magát!
VálaszTörlésMelinda, nagyon finom! Olyan ügyes vagy, tessék nekiugrani! Aki tortákat remekel... :-)
Bianka, köszönöm :-)
Csibe! Gyorsan-hamar 4 tojásfehérjét! :-DD
Í.Sz, ebéd után szerintem tökéletes desszert lesz :-) Nincs bizony mese, ezt ki kell próbálni!
Nagyon szeretem, de jól is esne most egy szeletke! :)
VálaszTörlésNahát-nahát, az a kakaó hogy befurakodott az amúgy hófehér pavlovába :)
VálaszTörlésLáttad a Nana című filmet? Zola regénye.
Na(na :) ott volt, hogy fehér ledér lányka fekszik a díványon, nagy füst, aztán a nézők legnagyobb elképedésére fekete ledér lányka kelleti magát a díványon :D
Szuper!És guszta és finom, és én kívánom :-)
VálaszTörlésLimara :-) Parancsolj! A fotómodell megfelelő lesz? :-)
VálaszTörlésGarffyka - néger Pavlova :-DDD Nana - nem láttam, viszont olvastam! S ez a jelenet valahogy nem maradt meg a fejemben - szörnyen csodálkozó smiley!
Ottis - köszi a szuper receptet!
Négus Pavlova:-) és mi is van benne? csoki(kakaó????)
VálaszTörlésMax, a név kötelez :-DDD
VálaszTörlésMost sült ki egy dupla adag brownie...
Gyönyörű darab, ez a néger balerina!:))
VálaszTörlésHát ez gyönyörű lett, gratulálok!
VálaszTörlésLemaradtam.... esetleg a brownie-ból maradt egy szeletke? ;o)
VálaszTörlésGyönyörű lett, pláne így eperrel! Kakaósat még én sem próbáltam. Eddig. :)