2010. május 6., csütörtök

Joghurtban sült csirke répás galuskával

Stahl recept (Büntetlen örömök) - s első olvasat után többet vártam tőle...

A hiba az én készülékemben is van persze, mert mit is képzeltem el? A joghurt majd selymes krémmé sül a csirke körül. Amit elfelejtettem: ha a hőhatást ki is bírta volna a joghurt (nem bírja ki), ott volt a lime héja és leve - ami tuti biztos, hogy kicsapja.

Ki is csapta, némileg túrószerű kérget vonva a húsra, ami állagra fura volt, ízre viszont remek! Azt hiszem, megtartjuk a grillszezonra - halhoz. Parázs fölött, alufóliás sütőtálcában! Na úgy igen!





Joghurtban sült csirke répás galuskával



Hozzávalók:


  • 8 felső csirkecomb
  • 1 nagy doboz (450 gr) joghurt
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. olaj
  • 1 lime reszelt héja és a leve
  • 1 ek. curry
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 2 tk. só
  • bors


A galuskához:

  • 35 dkg sárgarépa
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma

A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk.

A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, beleforgatjuk a csirkedarabokat, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap az egészet átemeljük egy tepsibe, rákanalazzuk a pácot, és fólia alatt 55 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.

A galuskához előbb puhára főzzük a répát: meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd alaposan összetörjük, hűlni hagyjuk. A többi hozzávalóból egyszerű galuskatésztát kavarunk, hozzáadjuk a répapürét, majd sós, forró vízbe szaggatjuk, s 1-2 perc alatt kifőzzük a galuskákat.

Forrón tálaljuk, esetleg bónusz chilipaprikával!


12 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, így én is megeszem a főtt répát :) Remek

    VálaszTörlés
  2. Imádom Stahlt, de ezt a receptjét még pont nem csináltam meg abból a könyvből. Tuti finom lett!

    VálaszTörlés
  3. Bianka- így én is :-) Mert akkor inkább nyersen, ha répából kell választani!


    Dia, én is szeretem a receptjeit,abszolút főzhetőek! Ez volt számodra az előtesztelés :-))

    VálaszTörlés
  4. Viki, murkot kislyukú reszelőn lereszeled, úgy keversz a galuskamasszához belőle ... vagy, vajon sült murkot teszel a galuskába ... :) Olyan lesz, mint mikor szegény petrezselymet rehabilitáltad :)

    Még van negyed óra, mire kinyit a büfé ... nézem a csirkéd és egyre éhesebb leszek ... :)

    VálaszTörlés
  5. Vikim, szeretettel, neked

    http://garffyka.blogspot.com/2010/05/cukker-blogger-es-egy-kis-kedvesseg.html

    VálaszTörlés
  6. Jöhetek? Nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  7. Répás galuska, még sohasem ettem. De köszi az ötletet.... :-)
    A csirke meg jöhet, imádnám nagyon!!!

    VálaszTörlés
  8. Garffyka, aha! Köszi az ötletet! Irány a büfé, egy zsebcsokiért :-)))
    A díjat köszönöm :-)


    Csibe, jöhetsz! Répás galuskát is? :-)


    Andi, örülök ha tudtam újat mutatni :-) Nincs tolakodó répaíze! A hús meg neked különösen jó!

    VálaszTörlés
  9. Hmmm, ez még nekem is jöhet! (Persze, csak galuska nélkül...)

    VálaszTörlés
  10. Szigorúan galuska nélkül Móni, sok-sok zöldsalátával!!!

    :-))

    VálaszTörlés
  11. Lázasan jár az agyam, hogy én milyen joghurtos csirkét készítettem, de most nem jut eszembe, de arra emlékszem, hogy nagyon omlós lett a husi. J.O. pedig direkt citromosan készíti, talán tejjel, le is írja, hogy összemegy tőle a tej...viszont isteni finom az is. Tehát a végkövetkeztetés: ez is finom lehetett!

    VálaszTörlés
  12. Kata, ismerős! Aha! Meg zsályával, nem? A joghurt fura lett kicsapva - de finom :-) Abszolút megettük :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.