Stahl recept (Büntetlen örömök) - s első olvasat után többet vártam tőle...
A hiba az én készülékemben is van persze, mert mit is képzeltem el? A joghurt majd selymes krémmé sül a csirke körül. Amit elfelejtettem: ha a hőhatást ki is bírta volna a joghurt (nem bírja ki), ott volt a lime héja és leve - ami tuti biztos, hogy kicsapja.
Ki is csapta, némileg túrószerű kérget vonva a húsra, ami állagra fura volt, ízre viszont remek! Azt hiszem, megtartjuk a grillszezonra - halhoz. Parázs fölött, alufóliás sütőtálcában! Na úgy igen!
Joghurtban sült csirke répás galuskával
Hozzávalók:
- 8 felső csirkecomb
- 1 nagy doboz (450 gr) joghurt
- 2 ek. méz
- 2 ek. olaj
- 1 lime reszelt héja és a leve
- 1 ek. curry
- 1 tk. őrölt kömény
- 2 tk. só
- bors
A galuskához:
- 35 dkg sárgarépa
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- só, bors, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk.
A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, beleforgatjuk a csirkedarabokat, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap az egészet átemeljük egy tepsibe, rákanalazzuk a pácot, és fólia alatt 55 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.
A galuskához előbb puhára főzzük a répát: meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd alaposan összetörjük, hűlni hagyjuk. A többi hozzávalóból egyszerű galuskatésztát kavarunk, hozzáadjuk a répapürét, majd sós, forró vízbe szaggatjuk, s 1-2 perc alatt kifőzzük a galuskákat.
Forrón tálaljuk, esetleg bónusz chilipaprikával!
A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, beleforgatjuk a csirkedarabokat, lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap az egészet átemeljük egy tepsibe, rákanalazzuk a pácot, és fólia alatt 55 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.
A galuskához előbb puhára főzzük a répát: meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd alaposan összetörjük, hűlni hagyjuk. A többi hozzávalóból egyszerű galuskatésztát kavarunk, hozzáadjuk a répapürét, majd sós, forró vízbe szaggatjuk, s 1-2 perc alatt kifőzzük a galuskákat.
Forrón tálaljuk, esetleg bónusz chilipaprikával!
Jó ötlet, így én is megeszem a főtt répát :) Remek
VálaszTörlésImádom Stahlt, de ezt a receptjét még pont nem csináltam meg abból a könyvből. Tuti finom lett!
VálaszTörlésBianka- így én is :-) Mert akkor inkább nyersen, ha répából kell választani!
VálaszTörlésDia, én is szeretem a receptjeit,abszolút főzhetőek! Ez volt számodra az előtesztelés :-))
Viki, murkot kislyukú reszelőn lereszeled, úgy keversz a galuskamasszához belőle ... vagy, vajon sült murkot teszel a galuskába ... :) Olyan lesz, mint mikor szegény petrezselymet rehabilitáltad :)
VálaszTörlésMég van negyed óra, mire kinyit a büfé ... nézem a csirkéd és egyre éhesebb leszek ... :)
Vikim, szeretettel, neked
VálaszTörléshttp://garffyka.blogspot.com/2010/05/cukker-blogger-es-egy-kis-kedvesseg.html
Jöhetek? Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésRépás galuska, még sohasem ettem. De köszi az ötletet.... :-)
VálaszTörlésA csirke meg jöhet, imádnám nagyon!!!
Garffyka, aha! Köszi az ötletet! Irány a büfé, egy zsebcsokiért :-)))
VálaszTörlésA díjat köszönöm :-)
Csibe, jöhetsz! Répás galuskát is? :-)
Andi, örülök ha tudtam újat mutatni :-) Nincs tolakodó répaíze! A hús meg neked különösen jó!
Hmmm, ez még nekem is jöhet! (Persze, csak galuska nélkül...)
VálaszTörlésSzigorúan galuska nélkül Móni, sok-sok zöldsalátával!!!
VálaszTörlés:-))
Lázasan jár az agyam, hogy én milyen joghurtos csirkét készítettem, de most nem jut eszembe, de arra emlékszem, hogy nagyon omlós lett a husi. J.O. pedig direkt citromosan készíti, talán tejjel, le is írja, hogy összemegy tőle a tej...viszont isteni finom az is. Tehát a végkövetkeztetés: ez is finom lehetett!
VálaszTörlésKata, ismerős! Aha! Meg zsályával, nem? A joghurt fura lett kicsapva - de finom :-) Abszolút megettük :-))
VálaszTörlés